Jump to content

[PG-ZD] MT-LB w barwach WP z "L" SKIF,Eduard,Armo

stroju
 Share

Recommended Posts

549_rn.jpg

Zachęcony entuzjazmem z jakim został przyjęty Twardy (i natchniony przez Rooberta i jego Goździka ), postanowiłem wraz z początkiem roku akademickiego rozpocząć nowy model w polskich barwach jako pojazd do nauki jazdy:

137_3769.jpg

Może trochę za wcześnie zacząłem relację bo jeszcze nie mam samego modelu (kupię w Piątek ) ale koła z Armo już mam...

Do modelu będą jeszcze dokupione blachy Eduarda (już w drodze ).

Dziś już piłowałem koła:

7fbea25a8e239842.jpg

906755a45e23cb86.jpg

W związku ze studiami ta relacja nie będzie tak pędziła jak ta z Twardym...

I na koniec taka prośba:

Jak ktoś ma w prywatnej kolekcji jakieś zdjęcia wnętrza MTLB to może by się podzielił bo w internecie jest nędznie...

c.d.n...

Edited by Guest

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zobacz tu:

http://btvt.narod.ru/5/mtlbm/mtlbm.htm

i tu:

http://btvt.narod.ru/5/mtlbm2/mtlbm2.htm

zasiadam do kibicowania: ':piwo:' Czy swojego też utopisz w bajorku?

Pozdrawiam!

Już tam byłem

A co do bajorka to na pewno go nie zatopię (nie po to kupiłem te koła) raczej się skupię na wnętrzu...

Co do projektu grupowego to ja bym był chętny (ale pamiętajcie że już zacząłem ) (tylko napiszcie tu coś więcej o tych projektach bo przecież ja jestem tu nowy)...

Dziś już wyciąłem spód i boki kadłuba a następnie je zaszpachlowałem:

1d0a4fc7c81c7c1e.jpg

Po obejrzeniu wyprasek nie znalazłem żadnej nadlewki, a i jam skurczowych było niewiele (jak na Skifa ), części nieźle i czysto odlane, jak na model za 42 zł jest świetnie...

c.d.n.

Po obejrzeniu wyprasek nie znalazłem żadnej nadlewki, a i jam skurczowych było niewiele (jak na Skifa Mr. Green ), części nieźle i czysto odlane, jak na model za 42 zł jest świetnie...

Tylko, żeby plastik nie był taki twardy, kruchy i zielony

Dziś już opiłowałem i złożyłem wannę kadłuba :

ff92ffd7f3104a5f.jpg

648e199f0e2213b0.jpg

9f3b6c30d8178db0.jpg

3e4c76f401587312.jpg

Niestety spód pękł mi na dwie części jak sprawdzałem jak bardzo można go wygiąć (na szczęście czysto i bez odkształceń więc szybko go naprawiłem).

No cóż ale dzięki swojej twardości plastik Skifa da się świetnie ciąć żyletką-piłką i szlifować

Wszystko jak dotychczas pasowało dobrze (z drobnymi wyjątkami)...

Sprawdzałem też jak pasuje góra: nie przewiduje żadnych problemów i dużych dziur.

No widzę, że postępy są. Witaj w świecie szpachlówki i masy dopasowywania Niech się chowają lenie ze swoimi samosklejalnymi modelami co nawet dziecko zrobi . Tu się zaczyna sztuka Oczywiście to żart

No zaczyna nabierać kształtu.