Skocz do zawartości

[PG-ZD] MT-LB w barwach WP z "L" SKIF,Eduard,Armo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej nie pospieszyłeś się za bardzo w wykańczaniu tego podwozia. Po nałożeniu góry kadłuba będziesz miał mnóstwo szpachlowania i cała praca na ch......

• Odpowiedzi 182
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Hej nie pospieszyłeś się za bardzo w wykańczaniu tego podwozia. Po nałożeniu góry kadłuba będziesz miał mnóstwo szpachlowania i cała praca na ch......

Robiłem tylko boki kadłuba i spód (przodu i tyłu nie ruszałem)...

Napisano
Świetny wash, też będę chciał takiego zrobić na swoim Goździku. Czekam na dalsze postępy w budowie Jednak co aero to aero, lepsza powierzchnia.

Myślę że jak pomalujesz sidoluksem to też będzie dobra powierzchnia. A co do postępów to nadal czekam na blaszki (i myślę że przyjdą akurat jak się zaczną kolokwia na uczelni , teraz zastój w jednym i drugim i czasu mam masę...)

Dla odpoczynku od modeli pracuje na razie nad takim projekciku na uczelnię:

9f05ecdae29f5981med.jpg

Napisano

Dziś sobie pozmywałem farbę z miejsc gdzie jej być nie powinno i pobrudziłem trochę koła :

44b8b5fec48cbbbb.jpg

581aa82cbfa8a809.jpg

Nie robiłem takich błotnych farfocli jak na Twardym bo w końcu to pojazd pływający i pewnie by się od razu zmyły. To błotko jest nawet podobne kolorem do tego bajora co w nim "moczą" te pojazdy.

Wyszło całkiem niezłe (może do Miguela mi daleko ) ale poprawie jeszcze innymi kolorami.

c.d.n. ...

Napisano

Fajne błotko Ci wyszło:super:

Nie robiłem takich błotnych farfocli jak na Twardym bo w końcu to pojazd pływający i pewnie by się od razu zmyły.

ale po wyjechaniu z bajorka znowu mu się mogą gdzieś zaplątać

Napisano

jakieś mam dziwne wrażenie że bandaże powinny być czystsze ale nie umiem wytłumaczyć dlaczego tak mi sie zdaje

oby tak dalej

Napisano
Czym rozcieńczasz tego Miga?

Moim ulubionym pachniuchem czyli Terpentyną

A co do bandaży to poprawie powierzchnie która się styka z gąsienicami czarnym pigmentem.

Napisano

Dziś pobawiłem się jeszcze z pigmentami, (tj: pomalowałem czarnym wierzch kół, a piaskowym rozjaśniłem trochę "felgi") i pomalowałem gąsienice bazową farbą (czarny + gunmetal):

141bfb0ad17589da.jpg

Pojawił się cień nadziei na ukończenie: podobno blachy będą już (dopiero ) w przyszłym tygodniu.

"Cionk dalszy nastompi"...

Napisano

To wszystko wina Czechów...

Jak bym nie czekał miesiąc na blachy to pewnie już bym dawno skończył...

Napisano

Epopei podwoziowej ciąg dalszy,

pojawiły się już gąski:

4fb1eb9eb3b8ea8c.jpg

cdn...

Napisano
Zastanawia mnie jedno, na kij malowałeś wnętrze na czarno??

preshadering czyli po Polsku "cieniwanieprzedmalowaniemaerografem"

Zobaczysz jak skończę....

Napisano
czyli po Polsku "cieniwanieprzedmalowaniemaerografem"

coś takiego robił niejaki Przemysław Mrożek na swoim Oplu Blitzu na gaz którego wystawił na II Lubelskim Spotkaniu Modelarskim, całkiem fajny efekt to daje

Napisano
ale z 20 warst białej to położysz...

No nie wiem, ja jak robiłem oznaczenia na mojego Achzarita, to materiał (w oryginale materiał, ja użyłem folii aluminiowej) pomalowałem na czarno , a potem za pomocą szablonu naniosłem białe oznaczenia, w zupełności wystarczyły 2 warstwy

Napisano

Dziś dodłubałem światła które są inne w polskiej wersji, wyszło średnio ale po malowaniu będzie na pewno lepiej. Duże szkiełka pochodzą z Halftrack-a a małe to ramka wtryskowa pocięta na plasterki:

460543ec7a844ac6.jpg

9654b3af7429d98f.jpg

Jeszcze dojdą kratki ochronne, które zrobię z drucików.

c.d.n...