Dumo Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 A dlaczego osłony rur wydechowych są tak pokiereszowane? Czyżbyś chciał zrobić na nich imitację pogiętej blachy? Bo jeśli tak, to jest to błąd. Osłony rur wydechowych w T-34 to grube odlewy ze stali pancernej. Kurde.... troche już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Osłony rur wydechowych w T-34 to grube odlewy ze stali pancernej. Piter ma rację. Troszkę Dumo wtopiłeś z tymi osłonami. Postaraj się je odtworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 No i jest lipa, jeden krok do przodu, dwa w tył. Coś się wykombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Niestety nie posiadam za dużo czasu na modelarstwo dlatego praca jest tak wolna i mozolna... Wyszlifowałem miejsca zaszpachlowane, zrobię jeszcze jedno koło od panthery z drugiej strony i wezmę się za blaszkowanie kadłuba. Myślę, że za jakieś 5 miesięcy skończę ten model. Sory za jakość zdjęć, niestety aparat mi się spsuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 jedno koło od panthery Nie dawaj drugiego kółka, będzie zbyt "nahama" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 zgadzam sie. 1 wystarczy. w sumie nie dziwie sie ze Niemcy objechali t-34 z wygladu:P mowili min. ze wierzyczka wyglada jak wybrana przypadkiem i ze okropna jest. ale model narazie swietnie sie zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 w sumie nie dziwie sie ze Niemcy objechali t-34 z wygladu:P Heh, Niemcy na temat wyglądu niech się lepiej nie wypowiadają, bo Tygrys wygląda jak kontener na śmieci z gąsienicami A co do Tego T-34 , ja bym tam dał jeszcze z jedno koło. Sam model wygląda coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 bo Tygrys wygląda jak kontener na śmieci z gąsienicami Barthass cicho bądź bo, wielbiciele pzkpf jeszcze nie są wypędzeni... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Barthass no zostaw jedno koło, broń Cię Panie Boże przyklejać drugiego z jednym jest dobrze, tak akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 temat podobny jak czy czołgi były czyste czy brudne. Bez urazy ale koło pompki mi lata czy miniatura przedstawia czołg rosyjski, polski, niemiecki, amerykański, izraelski czy np . albański. Ważne aby była fajnie wykonana. Nie za bardzo rozumiem to podniecanie się - jest to narzędzie zbrojne którego celem jest unicestwianie. Z mojego punktu widzenia człowiek jest taką samą istotą bez względu na narodowość. Skończmy te durne podziały na panzerwafe, sowietów izraelczyków czy arabów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 jedni wolą to drudzy tamto ale i tak T-34 to Myszka Miki ale porównanie Tygrysa do kontenera to text tygodnia XD zrobisz mam nadzieje coś z kolorem tych gasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Koło pantherskie z drugiej strony już zrobione ale na innej osi tak jak na zdjęciach z monografii... na razie "tetetka" idzie w odstawkę może w weekend wezmę się znowu na nią. bo Tygrys wygląda jak kontener na śmieci z gąsienicami Trochę racji w tym jest, ale każda broń pancerna ma swój urok, choćby sherman, którego wręcz nienawidzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Przecież to żarty może i wygląda jak kontener, ale o gustach się nie rozmawia no i masz CI go, i tak zrobił, i tak :P nie, żartuje to Twój model i może mieć nawet cały układ jezdny od pantery, szkoda że odstawiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 żartuje to Twój model i może mieć nawet cały układ jezdny od pantery, szkoda że odstawiasz. Na razie robię zgodnie z monografią, niestety nie mam za dużo czasu na moje hobby a szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 i tak T-34 to Myszka Miki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 nie wiesz że tak go nazywali? patrz na włazy na wierzy XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 nie wiesz że tak go nazywali?patrz na włazy na wierzy XD Tak, ja nie wieżę Wątek jest o T34/85, a Myszką Miki Niemcy przezwali T34/76 i to nie model, który pokazałeś na zdjęciu a ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 no nie mogłem zdjęcia znaleźć dobrego, i sorki na ortografię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Dumo nie żałujesz kupienia modelu zvezdy , jak mogłeś kupić tamiyie niewiele droższą?? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Tamiya jest taka sama.... Szczerze mówiąc nie żałuje bo jestem pozytywnie zaskoczony tym modelem. Chciałem kupić t-34/85 od DML ale niestety w tym czasie nigdzie nie było go w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy T-34 z Tamiyi a Zvezdą, to zdecydowanie wybrałbym ten drugi, czyli Zvezdę. Tamiya jest skopana, natomiast Zvezda tylko momentami 'uproszczona'. Natomiast w kwestiach merytorycznych zdecydowanie lepsza. Oczywiście wszystkie te dywagacje biorą w łeb, jeśli się kupi model DML Jeszcze jedna sprawa, tym razem już bezpośrednio związana z tematem. Moim skromnym zdaniem niepotrzebnie dałeś to drugie koło 'panterowe'. Z jednym wyglądał wg mnie lepiej. Jak ktoś wcześniej stwierdził - mniej nachalnie Poza tym patrzę i kibicuję. ps.: wciąż nie mogę nigdzie dorwać T-34/85 z Maquette :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Moim skromnym zdaniem niepotrzebnie dałeś to drugie koło 'panterowe'. Z jednym wyglądał wg mnie lepiej. Jak ktoś wcześniej stwierdził - mniej nachalnie Smile Już pisałem na razie robie zgodnie z monografią. Poza tym patrzę i kibicuję. Dzięki bardzo ps.: wciąż nie mogę nigdzie dorwać T-34/85 z Maquette :( www.mojehobby.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 ps.: wciąż nie mogę nigdzie dorwać T-34/85 z Maquette :( www.mojehobby.pl Dumo! tam jest TYLKO T-50!!! Chłopie wiesz, jakiej nadziei mi narobiłeś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 O kurdee.... jeszcze niedawno widziałem tam "tetetke".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Dokładnie, nie ma tam tego T-34/85. Zresztą szukałem na eBay nawet, ale tam osiąga makabryczne ceny, niestety. Bowiem Maquette to NAJLEPSZY model T-34/85, nawet w porównaniu z DMLem. Wprawdzie nie ma blach i innych bajerów, ale wieża w nim to po prostu marzenie, poza tym wymiary i geometria idealne wręcz. Zresztą to jedyny model powojennej wersji produkcyjnej. Ktos mi kiedyś powiedział, że teraz pakuje go Eastern Express - kupiłem więc, a tu dupa ! W środku Zvezda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi