shadowmare Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 Myślałem, że Special Hobby w tej skali poszło ostatnio w kierunku bardziej cywilizowanych modeli. Nic bardziej mylnego. Masa problemów z połączeniem wszystkiego w całość, bonusowo skiepszczony przód (poprawiłem tylko kołpak) i wznios (podniosłem skrzydła). Zestaw Hi-Tech z żywicami, pasami HGW plus blaszka Edka i maski do starszego modelu PCM. 24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RogerM Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 Kawał niezłego (w sensie, że się podoba ) bydlaka (w sensie, że duży ). Merytorycznie się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 No ładne cacko. Podoba się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 Godzinę temu, shadowmare napisał: Myślałem, że Special Hobby w tej skali poszło ostatnio w kierunku bardziej cywilizowanych modeli. Nic bardziej mylnego. No to mnie zmartwiłeś, Mk.II czeka na półce. Ale model świetny, nawet krateczkę ci odpuszczę . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kelly9mm Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 Kawał bestii! Wygląda imponująco. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted April 14, 2024 Share Posted April 14, 2024 Jak zawsze robota zacna. Sama maszyna to taki osiłek na sterydach / nie każdy musi się zgadzać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted April 14, 2024 Share Posted April 14, 2024 Imponujący model i ładnie sfotografowany. Szczególnie podoba mi się robota ze spodnimi numerami, które częściowo znajdują się na klapach podwozia. Mam też parę uwag (choć nie nazywam się Popielecki), jeśli się nie obrazisz. O kratce koledzy pisali, chyba byłoby lepiej gdyby nie była taka regularna. Ostatnio KFS wrzucał Hayate, tam jest fajnie pokazane jak robił preszejding i jaki efekt uzyskał. Cały Twój model fajnie wymęczony tylko oznaczenia nowiutkie. Rondle i błyskawice bardzo odcinają się od reszty, tu pewnie wystarczyły by niewielkie zabiegi upiększające. Mam też pytanie o rolę otworu na krańcu lewego skrzydła. Może wiesz, czemu miał służyć? Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro Posted April 14, 2024 Share Posted April 14, 2024 Fajny jest ,mam ten zestaw i wlałeś we mnie nadzieję że da się z tego zrobić kawał dobrego latadła 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowmare Posted April 14, 2024 Author Share Posted April 14, 2024 (edited) Podziękowania! 1 godzinę temu, zaruk napisał: Ostatnio KFS wrzucał Hayate, tam jest fajnie pokazane jak robił preszejding i jaki efekt uzyskał. Robię efekty na koniec, łatwiej wtedy zaplanować końcowy efekt i nie ma ryzyka zamalowania wcześniejszych warstw-kwestia filozofii malowania i gustu. Uważam że delikatne efekty są fajne tylko w idealnych warunkach oświetlenia. 1 godzinę temu, zaruk napisał: Cały Twój model fajnie wymęczony tylko oznaczenia nowiutkie. Rondle i błyskawice bardzo odcinają się od reszty, tu pewnie wystarczyły by niewielkie zabiegi upiększające. Rondle są brudne widać na fotach (może nie wszystkich) ale są, błyskawica ok może się odcinać. 1 godzinę temu, zaruk napisał: Mam też pytanie o rolę otworu na krańcu lewego skrzydła. Może wiesz, czemu miał służyć? Po fotkach się zorientowałem, że do zaszpachlowania. Edited April 14, 2024 by shadowmare 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted April 14, 2024 Share Posted April 14, 2024 5 godzin temu, Jaro napisał: Fajny jest ,mam ten zestaw i wlałeś we mnie nadzieję że da się z tego zrobić kawał dobrego latadła Tak da się: https://modelwork.pl/topic/30196-hawker-tempest-mkv-132-special-hobby/#comment-606450 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted April 18, 2024 Share Posted April 18, 2024 No to mamy nową fotkę tygodnia, gratulacje . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted May 1, 2024 Share Posted May 1, 2024 Bardzo ładny Tempest. Robią wrażenie ta maszyna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts