shadowmare Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Myślałem, że Special Hobby w tej skali poszło ostatnio w kierunku bardziej cywilizowanych modeli. Nic bardziej mylnego. Masa problemów z połączeniem wszystkiego w całość, bonusowo skiepszczony przód (poprawiłem tylko kołpak) i wznios (podniosłem skrzydła). Zestaw Hi-Tech z żywicami, pasami HGW plus blaszka Edka i maski do starszego modelu PCM. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Kawał niezłego (w sensie, że się podoba ) bydlaka (w sensie, że duży ). Merytorycznie się nie wypowiadam bo nie mam pojęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia No ładne cacko. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Godzinę temu, shadowmare napisał: Myślałem, że Special Hobby w tej skali poszło ostatnio w kierunku bardziej cywilizowanych modeli. Nic bardziej mylnego. No to mnie zmartwiłeś, Mk.II czeka na półce. Ale model świetny, nawet krateczkę ci odpuszczę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia Kawał bestii! Wygląda imponująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Jak zawsze robota zacna. Sama maszyna to taki osiłek na sterydach / nie każdy musi się zgadzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Imponujący model i ładnie sfotografowany. Szczególnie podoba mi się robota ze spodnimi numerami, które częściowo znajdują się na klapach podwozia. Mam też parę uwag (choć nie nazywam się Popielecki), jeśli się nie obrazisz. O kratce koledzy pisali, chyba byłoby lepiej gdyby nie była taka regularna. Ostatnio KFS wrzucał Hayate, tam jest fajnie pokazane jak robił preszejding i jaki efekt uzyskał. Cały Twój model fajnie wymęczony tylko oznaczenia nowiutkie. Rondle i błyskawice bardzo odcinają się od reszty, tu pewnie wystarczyły by niewielkie zabiegi upiększające. Mam też pytanie o rolę otworu na krańcu lewego skrzydła. Może wiesz, czemu miał służyć? Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Fajny jest ,mam ten zestaw i wlałeś we mnie nadzieję że da się z tego zrobić kawał dobrego latadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia (edytowane) Podziękowania! 1 godzinę temu, zaruk napisał: Ostatnio KFS wrzucał Hayate, tam jest fajnie pokazane jak robił preszejding i jaki efekt uzyskał. Robię efekty na koniec, łatwiej wtedy zaplanować końcowy efekt i nie ma ryzyka zamalowania wcześniejszych warstw-kwestia filozofii malowania i gustu. Uważam że delikatne efekty są fajne tylko w idealnych warunkach oświetlenia. 1 godzinę temu, zaruk napisał: Cały Twój model fajnie wymęczony tylko oznaczenia nowiutkie. Rondle i błyskawice bardzo odcinają się od reszty, tu pewnie wystarczyły by niewielkie zabiegi upiększające. Rondle są brudne widać na fotach (może nie wszystkich) ale są, błyskawica ok może się odcinać. 1 godzinę temu, zaruk napisał: Mam też pytanie o rolę otworu na krańcu lewego skrzydła. Może wiesz, czemu miał służyć? Po fotkach się zorientowałem, że do zaszpachlowania. Edytowane 14 Kwietnia przez shadowmare 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia 5 godzin temu, Jaro napisał: Fajny jest ,mam ten zestaw i wlałeś we mnie nadzieję że da się z tego zrobić kawał dobrego latadła Tak da się: https://modelwork.pl/topic/30196-hawker-tempest-mkv-132-special-hobby/#comment-606450 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia No to mamy nową fotkę tygodnia, gratulacje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja Bardzo ładny Tempest. Robią wrażenie ta maszyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi