Liteonit1 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 (edytowane) Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy model w "Warsztacie". Model dostałem kiedyś od mojego taty. Ale i tak bardzo długo leżał w szafie, a to ze względu tego, że chciałem poczekać na to iż lepiej będę malował... aerografem Wreszcie po zrobieniu Fayrei'a Swordfish'a Mk.II (którego niedługo wstawie do Galerii zabrałem się za owego Hellcat'a. Ja muszę się przyznać że niestety nie jestem dobrym modelarzem, więc nie liczcie na niewiadomo jaki efekt końcowy, aczkolwiek będę się starał najbardziej jak potrafię i liczę na to że bedziecie mi pomagac pisząc co poprawić żeby było lepiej. No to zaczynamy ze zdjęciami: Oczywiście jak widać na tym zdjęciu wybrałem wersję Amerykańską (bo jakże inaczyej mogło być) Niestety zrobiłem zdjęcie jak już było parę części ociętych z ramki bo dopiero po jakimś czasie stwierdziłem że włoże hellcata do warsztatu :P To były części, a teraz to co zrobiłem: Narazie to tyle zdjęć bo tyle jest na chwilę obecną zrobione, ale jak coś z robotą ruszy sie to raczej natychmiast wrzuce zdjęcia na warsztat Więc jak jakieś pytania to piszcie - napewno odpowiem Pozdrawiam! Edytowane 2 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Szkoda że fotek niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Jeśli już dodajesz zdjęcia na serwer , to nie kasuj ich zaraz po podlinkowaniu . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Super mi się podoba, model wyszedł super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 tylko tak go coś przysłania... jakby... go nie było? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 wiem tyle że mam tego hellcata... nie widze zdjęć więc nie wiem więcej, uważaj na szyby, średnio spasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 No teraz popełniłem podstawowy błąd... Wszystkich przepraszam za to i naprawie to. Nawet niewiedziałem że tak sie dzieje. Ale człowiek sie uczy wkońcu na błędach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 dawaj fotki nowe, ale już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 No niewiem ale chyba naprawiłem to co zepsułem ... Teraz napiszcie mi czy widzicie fotki. Jeśli tak to możecie dalej pisać PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Taka techniczna sugestia: Łatwiej było by Ci gdybyś pomalował najpierw kolor bazowy łącznika łopat śmigieł, a potem dopiero łopaty. Te działka oszlifowałeś przed pomalowaniem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 i fajnie byłoby 'zsuchopędzlować' kabinę... ogólnie narazie nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 A kolor wnętrza nie powinien być nieco inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 ArmiA - No pewnie masz racje co do tego koloru wnętrza, ale niestety mam kiepski biały z Humbrola i nie ryzykowałem rozjaśniać zielonego, a potem malować wnetrze. No napewno powinien być jaśniejszy. A narazie niech będzie taki jaki jest PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 yyy, Ty zamierzasz w ogóle malować go na niebiesko, czy zadowolisz się kolorem... plastiku? Wnioskuję tak po niepomalowanym trzonie, kołpaku, śmigła... proszę - wyprowadź mnie z błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 miejmy nadzieję że pomaluje..... farba Humbrola SM 350 Lufthansa Blue - polecam, mam ją na swoim Corsairze i wygląda świetnie, a krzychu-onisk na swoim Hellcat-cie też jej użył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Powiedział, ze pomaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 łuuuffffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Pomaluje,pomaluje... Spokojna wasza rozczochrana Trzon kołpaka śmigła będzie kolorze aluminium. PZDR Ps. Robie pasy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 pasy??? ale farba jest genialna, tylko strasznie długo schnie, przy Hellcacie nałożyłem ją o 21-22 potem rano (koło 7-8) wciąż się kleiła :/ ale i tak polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Chyba bezpieczeństwa a nie inwazyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Ciąg dalszy pracy przy Hellcat'cie.... No teraz zrobiłem juZ na cacy kokpit. Poradziłem sie mojego "forumowego" kolegi [Lucas HS] jak zrobić realnie pasy bezpieczeństwa Zrobiłem licznik,fotel pilota, pomalowałem kołpak śmigła 2 srebrnymi kolorami oraz pomalowałem opony i felgi kół głównych Tak to wygląda: Narazie tyle Jak czas pozwoli to bedę robił dalej. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Hej! Jedna uwaga - zastosowałeś zły kolor do zegarów, powinny być czarne... Spójrz na zdjęcie tablicy przyrządów które wkleił Armia. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Ułatwił sobie sprawę. Dobrze że zaznaczył zegary. A ja mam dla Ciebie mistrzu jeszcze wyzwanie. Jak otwory w felgach zapuścisz zastruganą wykałaczką na czarno to będziesz gośc. Jak na razie to widzę że będą z Ciebie ludzie ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Chyba bezpieczeństwa a nie inwazyjne nie no to wiem hahaha inwazyjne na pacyfiku, dobre ale właśnie nie przypominałem sobie żeby w moim modelu były pasy, a widać kolega dodał od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 pasy wyglądają super Jak otwory w felgach zapuścisz zastruganą wykałaczką na czarno to będziesz gośc. polecam, wy**biście wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi