Klapouch Napisano 21 Czerwca Autor Share Napisano 21 Czerwca Ten liquidex to pędzlem taka dość grubą warstwę jak na filmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca Nie wiem o jakim filmie mowisz. Grubawo, najlepiej wzdłuż fal. Gdyby robiły sie bąble, przebijaj igłą. Po dwóch warstwach daj foto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca Dobra zrobi się, ale już jak wrócę z wakacji. Dziwne, ale żona nie pozwala mi wziąć „klunkrów” modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca No i się wróciło, czas się brać za robotę. Dwie warstwy, raczej problemy były z “mazami” niż bąblami. Efekt próbowałem na zdjęciach uchwycić. Taka “mokrość”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Dlatego pisałem WZDŁUŻ fal a nie w poprzek jak zrobiłeś. W sensie nie z kierunku wiatru tylko wzdłuż grzebietów fal, Przy takim malowaniu te linie od pędzla znikają..... Jeszcze raz. Popatrz jak to wyszło w Gwieździe Śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Lipca Autor Share Napisano 8 Lipca Dobra, niech sobie wysycha. Ta woda z gwiazdy śmierci to prawie jak zalana tym specyfikiem wygląda. Ja nakładałem dość cienkie warstwy. Teraz pojachałem grubiej, zobaczymy jak wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca Share Napisano 8 Lipca Na Gwiezdzie są 2 warstwy gęstego i 2 warstwy rzadkiego. Nie przyciskaj pedzla. Nabierz sporo i po prostu przejedź z kierunkiem grzbietow fal. Będzie tego tyle że powinno samo się wygładzić . Tak samo z rzadkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca Na razie dwie mokre warstwy. Dałem szczodrze - wzdłuż grzbietów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Teraz dwie warstwy rzadkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Aż zazdrość bierze, jak ładnie to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca 3 godziny temu, zaruk napisał: Aż zazdrość bierze, jak ładnie to wychodzi. Z taką pomocą to i nic dziwnego, ale czekajmy końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca No i po 2 warstwach rzadkiego wygląda tak. Wydaje się być ok. Ostatnie zdjęcie do porównania ze stanem wyjściowym - dla przestrogi i wyciągnięcia wniosków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca ZUCH. Można? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca 4 godziny temu, Szydercza Gała napisał: ZUCH. Można? Jak widać można. Teraz okręt. Popracuje nad kaflami. Może walnę kilka w odcieniach niebieskiego i zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Ładnie. To czekamy na łUtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca Naszła mnie taka refleksja. Malowałem i maziałem to moje morze piękne i wszystko świetnie. ALE. Namaziałem to tu to tak za dużo i przez to zaburzyłem wycięcie na okręt. Zastanawiam się czy watą skoryguje te dziury czy muszę jednak dorobić kawałek kadłuba (oby nie !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Lipca Share Napisano 11 Lipca (edytowane) Możesz podciąć podstawkę nożem, To jest gumowate i można spokojnie ciąć. Pamietaj tylko żebyś dobrze przeciął zanim pociągniesz, żebyś nie zdjął tego jak skóry z parówki co mniejsze szczeliny zaklajstrują się jak go wlepisz wikolem i tak potem mozna to zamaskować watową pianą. Proponowałbym jednak trochę podciąć, żeby ładniej siadł i tylko wykańczać wikolem. To i tak pieśń przyszłości, kadłub musi być w pełni pomalowany, obity i obrdzewiony zanim go wsadzisz w ten kisiel. Nadbudówki i to co tam jest na kadłubie możesz pomalować osobno i instalować na kadłubue w wodzie później, ale kadłub wsadzany w wodę musi być już na gotowo. Edytowane 11 Lipca przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Pierwszy strzał. Nie jestem zadowolony. Pytanie czy próbować wyciągnąć czy zmywać. Przede wszystkim panele trzeba było zrobić równe i cieniować jak pokazał @Lipa. Mazanie ich różnymi kolorami mi się nie sprawdziło. Edytowane 12 Lipca przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Lipca Share Napisano 13 Lipca Ja bym zmył i zastosował METODĘ, ewentualnie metodę kolegi @Lipa , ale najpierw natrysnąłbym same pasy poszycia tak jak zrobiliśmy to wszyscy chyba w projekciku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca No to po kolei. Krok po kroku. Zrobione poszycie - pierwszy etap. Po maskowaniu podkład “500” szary, potem czarny, potem bez maskowania całość białym. No i mamy jakieś sekcje. Teraz cieniowanie kawałków. Względnie ołówkiem delikatnie zaznaczyć podział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca W dniu 11.02.2019 o 22:33, Super_Hans napisał: Kujawiak mały ale knąbrny. Trzeba go było wyprowadzić na gładko i kindersztuby nauczyć skoro razem z innymi ma się ludzIOM pokazać. Wobec czego pasem mu się dostało po kadłubie. Żeby było łatwiej, wypukłe są oczywiście na linii bulajów. Na szczęście całość bez skrawka papieru ściernego. Okapniki ocalały. Jak to powinno wyglądać to wiadomo: A tak mi wyszło: W dniu 10.04.2019 o 22:39, Szydercza Gała napisał: ZUCH!!!! Nie dość że kolejny Krakowiaczek, to jeszcze każdy w innym kamo. Mój FETYSZ właśnie zakończył etap kolorów bazowych i się zalakierował. Po świętach zacznęolejowe oszÓstFA... Tu se pozor, a potem idź do kąta i poważnie się nad sobą zastanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 17 Lipca Autor Share Napisano 17 Lipca Widzę. Te wcześniejsze kafelki, które zrobiłem były szerokie na 2mm. Dlatego wydawało mi się, że panele też takiej szerokości będą OK. Z drugiej strony 1mm są zbyt wąskie - trzeba się spotkać w połowie. Dobrze, że kadłub prosty, to i zmywa się łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca That's the spirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 18 Lipca Autor Share Napisano 18 Lipca Jeszcze jedno mycie i plastik się rozpuści Jest trochę inaczej ale ja mam “płytszy” kadłub. na to pójdą kafelki i się zobaczy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi