krzychu-onisk Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 i ja podziękuje bo chciałem o to spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Tylko ta barzewna lina Lina od DRAGONA, chyba nie jest taka zla. quote] Nie tylko ma skopaną fakturę (dwa skręcone postronki) ale i jest za długa. Przecie masz tyle "renomowanych" sklepów na podorędziu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 mam putanko dotyczące wykonania drzewka....w jaki spodób a przedze wszystkim z czego wykonałes liscie....bo drzewko wygląda naprawde zacnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 Nie tylko ma skopaną fakturę (dwa skręcone postronki) ale i jest za długa. Przecie masz tyle "renomowanych" sklepów na podorędziu.... Dla mnie to i tak luxus, to moja pierwsza stalowa lina, wczesniej uzywalem tych grubych plastikowych. A pozatym to koszty :( bo drzewko wygląda naprawde zacnie dzięki. Sam pien i korona to komosa ciernista, pien pogrubiony miliputem, liscie to oregano wlkejone na klej do drewna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Etap składania-sklejania zakończony. Teraz czeka mnie malowanie, które odkładam na potem. Czas na kontynuację projektu z SU i JP. Zdjęcie poniżej zrobione na max. zoomie aparatu, czyli x10. A to już normalny tryb macro. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Projekt dioramki ,oraz jej wykonanie zachwycają .Szkoda ,że to nie moja skala 1:35 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Na ostatnich zdjęciach to rzeczywiście wygląda jak 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 ekstra, tylko ta lina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 No właśnie co ci hitlerowcy z tą liną kombinowali? Popsuta ta pantera, że holować im się zachciało? Ładna ta kompozycja i mistrzowskie wykonanie choć bez dramatyzmu tym razem. "Niedzielna przejażdżka po lesie" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Line z tego co słyszałem zaczepiali profilaktycznie na wypadek ewakuacji. Inspiracja. Próby kamo w PS. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 A. To teraz rozumiem. Dodasz te gałęzie na pancerzu? Wtedy to rzeczywiście będzie Normandia a nie spacerek po lesie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Dodasz te gałęzie na pancerzu? Oj wjechałes mi na ambicje Ale może nie tym razem Zreszta zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Wiesz, mnie cały czas chodzi po głowie pytanie jak zrobić realistyczne gałęzie na pojazdy w tej skali. Różne patenty już widziałem ale one nijak się mają do rzeczywistości. Ale odpowiedź na to pytanie chyba wisi na Twoim drzewku na tej dioramce ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Cos mi sie wydaje, ze te oregano za duze bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Witam! cały czas chodzi po głowie pytanie jak zrobić realistyczne gałęzie na pojazdy w tej skali. Czytałem na którymś z forów że niezłe są wysuszone korzonki drobnych roślinek ogrodowych a listki to tak jak w wypadku drzew - przyprawy + klej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 ja zrobiłem na KT korzenie z roślin odpowiednio po docinane i obsypane oregano, niedługo pokażę w galerii pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Gdzieś na allegro widziałem listowie na siateczce firmy "Polak" chyba z czech. Myślę że by pasowało. Kiedyś zrobiłem drzewko z oregano i włókniny a wyszło tak: Gdyby oregano było a grube to można je delikatnie zmielić. Poza tym kawał świetnej roboty, patrzę i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 No cóż.Drzewko wygląda bardzo elegancko ale chyba inaczej wygląda drzewko, gdzie "listków" jest masa a inaczej gałązka. Niz to. Trzeba poeksperymentować. Korzonki to może faktycznie dobra droga. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Trzeba poeksperymentować. Tu sie zgadzam. Jeszcze nie widzialem dobrze wykonanych lisci-galezi na modelach. Tak wiec... pora na nowa jakosc Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Kiedyś znalazłem coś takiego: Ale nigdy tego sposobu ie testowałem, może Ty się skusisz A jeśli chodzi o gałązki z korzonków to polecam wyprawę do lasu z saperką po korzenie brzozy najlepiej młodej. System korzeniowy brzózki rozrasta się we wszystkich kierunkach i tworzy bardzo wiele rozgałęzień. Kiedy jest mokry można go delikatnie uformować w koronę drzewa lub gałązkę a gdy podeschnie to żeby się nie połamał trzeba go spryskać gliceryną i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Trochę pracochłonne w 72-ójce, a wiesz że chyba się wybiorę tylko trzeba uważać na moim KT wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Projekt dioramki ,oraz jej wykonanie zachwycają .Szkoda ,że to nie moja skala 1:35 Pozdro Zrób tak w "Twojej" skali Co do realistycznych gałęzi i liści w 1:72 na modelu to pozostają tylko fototrawionki. Czak jak zwykle mistrz świata w 72-jce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Co do realistycznych gałęzi i liści w 1:72 na modelu to pozostają tylko fototrawionki. Jakoś tak czuję, że nie koniecznie. Ta wycinarka do liści jest fajna z tym, że w 1/72 ta rurka musiała by mieć 1mm średnicy dla oddania duzych siedniocentymetrowych liści. Wydaje się mało praktyczne ale można spróbować chociaż naklejanie takich listkow na gałązki wydaje się być zajęciem dla masochistów. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobieski Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Witam, niezła kompozycja i naprawdę ładne to drzewko. Dobry pomysł z tym zawieszeniem w tej skali. A propo liści na takich gałęziach (na pojazdy) miał ktoś może do czynienia z wyrobami wycinanymi laserowo z papieru? Mają coś takiego np. na Jadar Hobby, składałem ich słoneczniki-niezłe. Fakt sporo sobie liczą za taki arkusik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Wydaje się mało praktyczne ale można spróbować chociaż naklejanie takich listkow na gałązki wydaje się być zajęciem dla masochistów. hehe znam jednego kozaka co to po prostu robi http://zyclyon.blogspot.com/2007/12/seasons-greetings-and-one-year-on.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi