boberm1 Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca Nastepny "odkurzacz" na warsztat wpelza. Planuję malowanko klasyczne, bez " wodotrysków". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca Lubię tego odkurzacza, podglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca 2 godziny temu, boberm1 napisał: Planuję malowanko klasyczne, bez " wodotrysków". Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Podpatruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Sprawdź wersje bo ten na kalkach to SB Lim-2 czyli budowany na bazie 15bis z dużymi hamulacami aero zaś model Trumpka ma małe hamulce z typowej 15tki - bez bisa. No i pewnie jeszcze troche innych szczegółów też by się znalazło. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca 14 godzin temu, jmx62 napisał: z dużymi hamulacami aero Pokrywy hamulców to tylko jeden z problemów Zostaje jeszcze km/kmy, wyrzutniki łusek oraz słynne na cały internet "okienka" pod kadłubem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 5 Lipca Autor Share Napisano 5 Lipca Godzinę temu, abtb napisał: Pokrywy hamulców to tylko jeden z problemów Zostaje jeszcze km/kmy, wyrzutniki łusek oraz słynne na cały internet "okienka" pod kadłubem Nie psuć mi zabawy z lepieniem modeli! BTW; a te okienka to jak? Z przodu - jak w modelu , czy z tyłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca 2 minuty temu, boberm1 napisał: Nie psuć mi zabawy z lepieniem modeli! 2 minuty temu, boberm1 napisał: BTW; a te okienka to jak? Z przodu - jak w modelu , czy z tyłu ? Zazwyczaj były z tyłu, jak w bis-ie. Ale podobno była też używana u nas wersja z przodem od CS 102 - wtedy były z przodu. I była też wersja z jednym z przodu i jednym z tyłu. Także kop głęboko i szeroko, żeby wiedzieć jak było w modelu/ malowaniu które chcesz zrobić, bo stawiam dolary przeciwko orzechom, że się w galerii znajdą tacy co cię utopią w łyżce wody za lajtowe podejście do sprawy. A tak na marginesie - co wy wszyscy macie z tymi Sb-Limami? Nie można zbudować sobie normalnego MiG-a-15UTI w jakimś egzotycznym malowaniu, tylko obowiązkowo z szachownicą Fetysz jakiś? Czy medale za to dają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca Bo widzisz, najlepsze malowania miały właśnie nasze SBLimy. Dla kolegów lubiących szaleństwa kolorystyczne to wymarzone tematy. A medale - owszem - dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 5 Lipca Autor Share Napisano 5 Lipca 57 minut temu, abtb napisał: Zazwyczaj były z tyłu, jak w bis-ie. Ale podobno była też używana u nas wersja z przodem od CS 102 - wtedy były z przodu. I była też wersja z jednym z przodu i jednym z tyłu. Także kop głęboko i szeroko, żeby wiedzieć jak było w modelu/ malowaniu które chcesz zrobić, bo stawiam dolary przeciwko orzechom, że się w galerii znajdą tacy co cię utopią w łyżce wody za lajtowe podejście do sprawy. A tak na marginesie - co wy wszyscy macie z tymi Sb-Limami? Nie można zbudować sobie normalnego MiG-a-15UTI w jakimś egzotycznym malowaniu, tylko obowiązkowo z szachownicą Fetysz jakiś? Czy medale za to dają? Drogi Kolego . Dzieki za informację o okienkach - nadzwyczaj miłej , bo pozwalającej na dowolnośc interpretacji położenia tychże. "Kwitów " na 102-kę z Poznania nie mam. Ergo- pewnie zrobie tak jak w interpretacji Trumpetera. Co najwyżej koledzy bedą mieć "uzywanie" . Jakos to przezyję :-)) Resztę , czyli hamulce aero i km/działko - poprawię 58 minut temu, Mikolaj75 napisał: Bo widzisz, najlepsze malowania miały właśnie nasze SBLimy. Dla kolegów lubiących szaleństwa kolorystyczne to wymarzone tematy. A medale - owszem - dają Cały myk w tym , że nie chcę jakiego barwnego malowania tych naszych latadeł . Chcę zrobic go jako "naguska aluminiowego". A że polskiego? I jeszcze z Poznania? Mam sentyment do Pyrlandi. Mimo iz mieszkam w Kongresówie ,to wieksza połowa mojej rodziny pomieszkuje na Wildzie i Junikowie .A to ciut zobowiazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca Ale po co kopać? Jest ksiazka (nawet dwa razy w sumie wydana ) ze Stratusa o dwumiejscowych migaczach w Polsce i tam jest wszystko od A do Z opisane. Akurat okienka to bardo konkretnie w zależności od wersji są umieszczone ale biorąc pod uwaga marną jakośc materiału wyjściowego, naprawdę okienka nie są problemem w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 5 Lipca Autor Share Napisano 5 Lipca 4 minuty temu, Qz9 napisał: Ale po co kopać? Jest ksiazka (nawet dwa razy w sumie wydana ) ze Stratusa o dwumiejscowych migaczach w Polsce i tam jest wszystko od A do Z opisane. Akurat okienka to bardo konkretnie w zależności od wersji są umieszczone ale biorąc pod uwaga marną jakośc materiału wyjściowego, naprawdę okienka nie są problemem w tym modelu Niestety jedyna pozycja jaka jest dla mnie dostępna to SB LIM ART Fiszera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca W dniu 5.07.2024 o 16:27, boberm1 napisał: Niestety jedyna pozycja jaka jest dla mnie dostępna to SB LIM ART Fiszera Dokopałem sie zdjęcia poniżej : Przy okazji gdyby ktos chciał - link do seriali MiG 15 ( aczkolwiek nie wiem czy kompletny) http://forums.airforce.ru/matchast/7095-sozdadim-reestr-mig-15-vmeste/?fbclid=IwAR14yCTTORl_MARDlEgMMpCDcNnJBlaOnywaSkjhGQNVG0h1DwB13bkGHL4#post154923 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca (edytowane) Kabinę zlozylem , przylozylem . To teraz te nieszczesne okienka. W modelu wygląda to tak: Hmm... Nr serial to 1A12002. Jak do tego sie ustosunkowac? Okienka w/g trumpka? Czy moze tak ? A może tył i przód . Przyznam żę nie mam zielonego pojęcia . najbliższe mi to cuś takiego: Edytowane 12 Lipca przez boberm1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia Cos tam wychodzi. Aczkolwiek okienka od spodu spaprałem. Jefno mam z przodu kadluba a jedno z tyłu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Z daleka ładnie wygląda. A z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia Cierpliwosci. Bedzie z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia 1 godzinę temu, boberm1 napisał: Cos tam wychodzi. Coś tam? Panie, to już prawie z górki idzie! I w dodatku dobrze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Najkrótsza relacja ever, kolejny wpis to będzie: zapraszam do galerii . Ale fajnie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia (edytowane) @barszczo Kolego Szanowny. A co tu pisać. Chinczyk "wydziamdział" plastik , wrzucil do pudelka a ja tylko to zlepiłem . Mojej pracy twórczej w tym modelu jest nieledwie zero. Edytowane 3 Sierpnia przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Kto się uniża, będzie wywyższony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia 1 godzinę temu, boberm1 napisał: Mojej pracy twórczej w tym modelu jest nieledwie zero. No właśnie bardzo dużo, to nie jest prosty model gdzie wszystko do siebie pasuje. Potem trzeba to jeszcze wymalować. W każdy model wkładasz kawałek siebie, dobrze jest to pokazać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Sierpnia Autor Share Napisano 3 Sierpnia 3 godziny temu, barszczo napisał: No właśnie bardzo dużo, to nie jest prosty model gdzie wszystko do siebie pasuje. Potem trzeba to jeszcze wymalować. W każdy model wkładasz kawałek siebie, dobrze jest to pokazać . Hmmm... jak popatrzę na prace Marcina Matejko to raczej trudno nazwać to moje klejenie modelarstwem . Iii tam - nic nie pasowało w Smerowskich Sukach , a tutaj to nieledwie miód i malina :-)) A malowanko to jest TO ,co lubię najbardziej , choc do szewskiej pasji doprowadza mnie czyszczenie tego mojego ustrojstwa za stówe używanego do psikania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Ładnie to wygląda. A cóż to za niebieska i czerwona kropka z prawej strony szachownicy na prawej burcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi