barszczo Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Silnik super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września 20 minut temu, greatgonzo napisał: Drewniany. Z której jednostki będzie ten P-47? Nie zastanawiałem się jeszcze nad malowaniem, pewnie któreś z tych z żółtymi pasami na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Teoretycznie można tworzyć jakiś scenariusz dla tego zbiornika podwieszanego, ale jego użycie jest tu praktycznie niemożliwe. Ze względu na charakter misji używano klasycznego zbiornika 75 gal. pod kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Września Autor Share Napisano 10 Września Mam już plan na ułożenie figurki: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 12 Września Autor Share Napisano 12 Września Mam lekkiego zgrzyta, otwory w tablicy przyrządów są mniejsze niż kalki tarcz zegarów, niby mogę je powciskać ale wtedy stracą sporo na wyglądzie. Aftermarkety odpadają, nie zachwyciły mnie jakością, będę więc musiał coś wykombinować sam. Oryginał wygląda dość płasko więc wybicie otworów w hipsie, wypełnienie ich plexi i podklejenie od tyłu zegarami wydaje mi się możliwe. Wiem przekombinowuję. ---- Dorobiłem wylot węża odpływu paliwa, weathering komór idzie powoli: I detale na śmigle, silnika prawie nie widać: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września Ale ładnie to idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 13 Września Autor Share Napisano 13 Września Kokpit. Chętnie bym już go zamknął i złożył puszkę do kupy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września Bardzo ładnie kabina wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Piękna robota, szkoda, że później w większości niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 14 Września Autor Share Napisano 14 Września 1 godzinę temu, Polosss napisał: Piękna robota, szkoda, że później w większości niewidoczna. Teraz widać więc nie szkoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września Połączyłem połówki kadłuba, odtworzyłem i poprawiłem nity, wyszło całkiem czysto Dorobiłem śruby na panelach za silnikiem I znalazłem jakiś metalik która daje się sprayować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 18 Września Autor Share Napisano 18 Września Tablica przyrządów ogarnięta, szkoda byłoby nie pokazać tak ładnie wydrukowanych zegarów. I przerabiam też nity na śruby, na panelach okrywających rury ze spalinami do turbo albo też na panelach pomiędzy skrzydłami a kadłubem, bo jak widać na wideo poniżej(36:38) samolot był zaprojektowany do skręcania go w polu. I może teraz nie wyglądają najlepiej na czystym podkładzie, ale malowanie i weathering powinny to poprawić. I tak lepiej niż oryginalne dziury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września Bompki M65 I bierzemy się do malowania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września Czy wygodniej będzie namalować żółte pasy jako pierwsze? Nie bardzo umiem ocenić. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września 54 minuty temu, Kalor napisał: Czy wygodniej będzie namalować żółte pasy jako pierwsze? Nie bardzo umiem ocenić. Osobiście zawsze tak robię, łatwiej mi je zamaskować . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Jeśli zachowasz poziom do końca to będzie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września 1 godzinę temu, Kalor napisał: Ależ petarda z cieniowaniem, fantastyczny efekt; wszystko z rąsi? Co do żółtych pasów to ja bym je malował na końcu chyba, na warstwę białego. Ilu modelarzy tyle patentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września 58 minut temu, jachud3 napisał: Ależ petarda z cieniowaniem, fantastyczny efekt; wszystko z rąsi? Co do żółtych pasów to ja bym je malował na końcu chyba, na warstwę białego. Ilu modelarzy tyle patentów Zwykły marmurek aerografem, przy czym nie mogę robić małych linii bo maluję błotem : ( więc pomagam sobie gąbką i pędzlem ciapiąc różne kolory. Docelowo chciałbym zrobić taką fakturkę żeby mieć odpowiednio dużo szumu i mieć zaznaczone miejsca zużycia farby w miejscach w których było chodzone i dotykane. Zobaczymy co z tego wyjdzie, eksperymentuję więc równie dobrze może to wszytko pójść w kanał. Ale na razie jestem uwiązany bo zacząłem pasy malować, czarny>brąz>żółty i czarny>pomarańcz>czerwony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września Efekt jest To jest Twoja autorska metoda z powodu niedomagań błota czy gdzieś podpatrzyłeś? Jeśli podpatrzona to dawaj namiar. Chciałbym to zobaczyć krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 23 Września Autor Share Napisano 23 Września 3 minuty temu, TAW napisał: Efekt jest To jest Twoja autorska metoda z powodu niedomagań błota czy gdzieś podpatrzyłeś? Jeśli podpatrzona to dawaj namiar. Chciałbym to zobaczyć krok po kroku trochę z tym eksperymentowałem tutaj https://imgur.com/gallery/m114-a1e1-3PijBSu tylko że przesadziłem z kontrastem, odrobinę tutaj https://imgur.com/a/i695MWN próbuję osiągnąć efekt taki jaki daje posypywanie modeli solą, używanie masek czy płyny do chippingu. A przypomniał mi o tym artykuł tego pana: https://www.facebook.com/bera.karoly/photos którego to facebooka właśnie znalazłem, niezła kopalnia materiałów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września Mam już dosyć malowania, kusi mnie żeby coś nowego w końcu ruszyć, ale wiem że wtedy skończę z trzema modelami do obróbki. Dokleiłem zagubioną kratkę i poszpachlowałem kilka dziur. Ale przynajmniej pasy wyszły ładnie, przy okazji zorientowałem się że mam kolory w aparacie pod inne szkło skalibrowane : / widać to dobrze na zdjęciu płata poniżej. Kolory pod żółty to Brown Black, AK3rd bo nie używam czystego czarnego w ogóle, Golden Brown Vallejo bo miałem pod ręką i Deep Yellow AK3rd. Pod czerwony, Brown Black, Rust od Vallejo i Matt Red, AK3rd, pojedyncze warstwy, te kolory od AK mają całkiem niezłe krycie przy minimalnej ilości farby. I teraz kolorki wyglądają jak to co widzę na żywo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października Pytanie o kolor zanim wyrównam to wszytko, zielony powinien być bardziej brązowy/zielony czy ten odcień zieleni jest w porządku? I właściwie to jak jasny powinien być spód? Neutral grey jest dość ciemny, ale większość modeli które widziałem jest mniej więcej tak jasna jak to co mi tu wyszło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 4 Października Autor Share Napisano 4 Października (edytowane) Mogę stwierdzić że w jakieś kolory to on jest pomalowany, na pewno to nie jest nudny Więcej zdjęć na końcu tej galerii https://imgur.com/a/p-47d-free-french-airforce-IVpn6Ks Będę musiał zrobić jeszcze miejscowe poprawki, gdzieniegdzie kontrast ze wzorkiem jest zbyt duży, poprawić przejścia kamuflażu itp. oraz przelecieć pasy pędzlem, zrobić je odrobinę poszarpane i zalać ślady po nitach i łączeniach blach - zakładam tu że podobnie jak pasy inwazyjne były malowane pędzlem. Edytowane 4 Października przez Kalor 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października Robi wrażenie, bardzo mi te malowanki pasują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi