skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Dzięki serdeczne, teraz szukam pełnego, ale ... cóś pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Jak już pisałem, ona się złamała podczas wycinania to kup sobie alu lufke Albo jak chcesz to mogę Ci wysłać moją plastikową, tyle że dopiero w drugiej połowie tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Hmm, nie ma (chyba) lufek do 7TP w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Hmm, nie ma (chyba) lufek do 7TP w skali 1/72. Jest. Może nie przypomina w 100% oryginału ale wygląda lepiej niż plastikowa. A myślisz, że dlaczego zaproponowałem Ci swoją plastikową? Aż takim altruistą nie jestem, żeby pozbawiać swojego tanka pukawki nie mając nic w zamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 To nie wiedziałem. Ps. czym zmywa się łosza, gdy jest za mocny ?? PS. Na chwilę obecną wygląda tak ten mój Koszmar. Jeszcze sporo roboty, wiele doróbek itd... retusze i miejscowe łosze, błota, kurze itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 czym zmywa się łosza, gdy jest za mocny ?? tym samym,czym rozcienczałeś olejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Czyli ten cały Łajt spirit, dzięki. Tam są te wentylatory, czym najlepiej można je poczernić, farbą kombinować czy też łosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Dlaczego za mocny wash ? Mi się podoba. A pokaż malowanie wozu z drugiej strony... bo takich plansz barwnych to chyba nie ma, więc jestem ciekaw jak rozwiązałeś sprawę daj też fotę tłumika i gniazda antenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Jeszcze chwila, dzisiaj pewnie wsadzę jak poprawię trochę, bo na chwile obecną to badziew. Co do malowania, to jak popatrzyłem na, sporą ilość zdjęć, to nie ma jednolitego malowania 7TP, każdy się czymś różnił. Na samych wieżach były spore różnice, brąz na dole, na samej górze, zieleń na dole lub na górze. Łosza jeszcze poprawię. Czym utwardza/zabezpiecza się akryle, aby nie zdzierały się np. przy robieniu w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Co do malowania, to jak popatrzyłem na, sporą ilość zdjęć, to nie ma jednolitego malowania 7TP, każdy się czymś różnił. Na samych wieżach były spore różnice, brąz na dole, na samej górze, zieleń na dole lub na górze. Co mówiłem od początku ? co mówiłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Ale ja wtedy gadałem o kolorach, a nie o malowaniu samego kamo Módlcie się za tą 7, bo może trafić ją rakieta V2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Módlcie się za tą 7, bo może trafić ją rakieta V2 Bój się Boga! W życiu! Jak dla mnie jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Módlcie się za tą 7, bo może trafić ją rakieta V2 Bój się Boga! W życiu! Jak dla mnie jest spoko. Hmm, dzięki za podniesienie na duchu. Pyt.1. Czym zabezpieczyć akryl, aby się nie wycierał? Pyt.2. Czy w przypadku nie naklejania kalek, mam użyć Sidoluxu, czy ktoś używał Pronto i czy ono działa podobnie jak Sido? Mam jeszcze jedną prośbę, czy ktoś z was, może mi wytłumaczyć, po co sidoluxuje się modele ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Pyt.1. Czym zabezpieczyć akryl, aby się nie wycierał? sidoluxem? Pyt.2. Czy w przypadku nie naklejania kalek, mam użyć Sidoluxu, czy ktoś używał Pronto i czy ono działa podobnie jak Sido? Mam jeszcze jedną prośbę, czy ktoś z was, może mi wytłumaczyć, po co sidoluxuje się modele ?? Sidolux ten do podłóg PCV to nic innego jak błyszczący lakier bezbarwny. Tyle, że jest tańszy niż większość lakierów "firmowych". Kalkomanie nakłada się na powierzchnię pokrytą sidoluxem, bo kalkomanie dzięki temu nie srebrzy się, a taki podkład sidoluxu jest niezły pod washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Poszło błotko, ale jeszcze sporo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Na wannie wygląda fajnie, ale jak dla mnie za dużo go już qw górnych partiach. Zrób washa po raz 2, bo niewiele go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 To będzie poprawione, po przycierane i tego łosia dorobię tu i tam. Tak aby wyglądało podobnie jak poniżej. Pytanko dot. sidoluxa, jak już go położę, to co dalej z nim, traktorek będzie się świecił jak psu ... na wiosnę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Są już jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Są minimalne, oto one, ale tak jak pisałem wcześniej, idzie cały czas po grudzie. muszę zamaskować jeszcze kilka "białych plam", doprowadzić do ładu i składu koła (lane), antenę - cieniutką, poprawić tzw. błotko i zakurzenie, itd.. Pytanko dot. sidoluxa, położony, to co dalej z nim, traktorek świeci się jak psu ... na wiosnę !! Po łoszu zmatowieje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Sam z siebie nie zmatowieje. Psiknij (albo malnij) bezbarwnym matowym ja skończysz łosza. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Sam z siebie nie zmatowieje. Psiknij (albo malnij) bezbarwnym matowym ja skończysz łosza. Pozdrawiam! Benzyna ani spiryt nic nie zrobią przy łoszu ?? Zresztą zobaczymy, same "nowości" przy tej 7-ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Są minimalne, oto one, ale tak jak pisałem wcześniej, idzie cały czas po grudzie. Weź nie gadaj, dobrze jest Powiedz mi tylko dlaczego wieża tak ostaje od kadłuba ? Jeśli to ma być wóz dowódcy plutonu/kompanii musi mieć dwie anteny. Jedną bambusową długą, drugą z boku wykusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Bo źle wierze docisnąłem Będzie to traktorek z jedną antenką. Wózek dowódcy będzie kolejny, ale starsza wersja 7-ki, tak jak na jednym ze zdjęć. Może zrobię również dwie diorami, jedna z mojej ukochanej Warszawy, a dokładnie z Pl. Trzech Krzyży, będzie to wersja niemiecka, a druga to razem z tankietką, gdzieś w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Bo źle wierze docisnąłem wieŻĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Bo źle wierze docisnąłem wieŻĘ Wierze, że wieże tak się pisze, sorrki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi