Skocz do zawartości

[W] Panzerkampfwagen III (Fl) Ausf.M (Dragon, 1/35)

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

kolejny urlopowicz :D

Tak jak kiedyś pisałem, że nie lubię dragonowskich wypustów, tak przy tym chyba to odszczekam. Bardzo przyjemnie się składa, a już w porównaniu do poprzedniego darogna, którego robiłem (StuG III) to jest o nie lepiej ze składalnością i spasowaniem :)

PS. ale mi się szykuje malowań po powrocie do pracowni :jupi2:

image.thumb.jpeg.10047abf749dcbf65c5c1e887115744b.jpeg

image.thumb.jpeg.fdbc3a80249a45e532b8477eb710d06b.jpeg

• Like 1

42 minuty temu, Konrad-Ciba napisał:

…Jak się sklejało? Mam 3 Dragonowskie trójki w magazynku. :) 

Fajnie się sklejał. Tak jak pisałem wyżej - nie przepadam za dragonami, ale przy tym modelu gotòw jestem odszczekać moje podejście do tej firmy :razz:  Oczywiście jak to u nich: dwa błędy w instrukcji, polegające na tym, że części, które występują na rysunkach w dalszej części instrukcji nie zaistniały we wcześniejszych etapach… Ale spoko, ORMO czuwa, więc po zaglądnięciu w inną instrukcję od innej tròjki, ale też od Dragona, problematyczne elementy się zmaterializowały :D  Widocznie ten typ tak ma, i tyle.

23 minuty temu, michal0281 napisał:

Ile czasu Tobie zeszło na ten moment, bo wydaje się, że coś szybko poskładałeś? 

Wiesz , ja siedzę po kilka godzin nad modelem i to w jednym ciągu, także na urlopie, więc ten tego… Czasowo jest - dla mnie - normalnie, ale to dzięki temu, że ten Dragon naprawdę jest dobrze spasowany - w przeciwieństwie do StuGa trójki, ktòrego robiłem (takźe Dragon) wcześniej…

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
Teraz, halset napisał:

Ja wytknę! :D

Ten zielony na roślinkach bym jeszcze poprawił, wygląda dość nienaturalnie. 

:)  Za mocny? To wiosna czterdziestego piątego... Dopiero co kwitną :lol: 

Nienaturalnie jaskrawy kolor, moim zdaniem, nawet jak na porę kwitnienia na stepie akermańskim...

• Like 1

Godzinę temu, Thalgonis napisał:

:)  Za mocny? To wiosna czterdziestego piątego... Dopiero co kwitną :lol: 

Wygląda dość... toksycznie :D

Polecam coś w stylu lekko rozjaśnionego nato green, albo podobny ciepły zielony z domieszką żółtego.

Edytowane przez halset
  • Like 1

Sam model bardzo udany natomiast te roślinki nic mi tu nie pasują. Nie tylko zieleń, ale też kształt liści, sposób "nasadzenia" równiutko jak rabatki w ogródku. I to wręcz w zaczarowanym ogródku. Przemyśl czy nie lepiej iść w inny bardziej przekonujący produkt.

• Like 1

Model bardzo fajny. Gałęzie odpadają. Zepsuły caly efekt. Wyglądają nienaturalnie mimo zmiany koloru. Popatrz na zdjęcia referencyjne i coś pokombinuj. Szkoda Twojej dobrej pracy przy pojeździe.

• Thanks 1

10 godzin temu, indus napisał:

Model bardzo fajny. Gałęzie odpadają. Zepsuły caly efekt. Wyglądają nienaturalnie mimo zmiany koloru. Popatrz na zdjęcia referencyjne i coś pokombinuj. Szkoda Twojej dobrej pracy przy pojeździe.

Dziękuję za „przekonanie mnie” :super:  Poniżej fotki bez tej włoszczyzny :lol:

image.thumb.jpeg.45564a69e9e32af6d91f03659f00a2d0.jpeg

image.thumb.jpeg.bdfd16df9290fea744b6ee892c6c27b4.jpeg

image.thumb.jpeg.c96d9fbda2d4361f40b68006201c0a80.jpeg

image.thumb.jpeg.cbb5981bd8ed7da2cd51ababc8088a1d.jpeg

image.thumb.jpeg.4ef601084b2f468b84e20a906ce3119e.jpeg

• Like 2