jacekkarolczak Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Od dawna podobała mi się seria Radzieckich ciężarówek wydana przez ICM. Ziły 131,157,Urale 375 itd. Jednak nigdy nie miałem okazji otwierać pudełka. W końcu kupiłem Ziła 157 w wersji cysterny lotniskowej. Po zajrzeniu do środka moja mina była nietęga. Bidno i cimno. W zasadzie wszystko do poprawki - jak pomyślałem tak zrobiłem - z modelu użyłem kawałków szoferki , kół oraz kawałka ramy. A skoro przerabiałem go całkowicie to zrezygnowałem z cysterny na rzecz czegoś o wiele ciekawszego: stacji radiolokacyjnej typu P-12 z lat 1958-70 zabudowanej na tym podwoziu. Jakieś 250 godzin pracy i oto jest... Bezskutecznie próbowałem pokazać wnętrze - ale ono tam jest Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Świetne!!! Jadnak brakuje mi tu jakiejś obsługi ( dwuch, trzech gostków), świetny płot ( aż przypomniały mi się dawne czasy), no i ta ciężarówka nie zajaskrawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raflos Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Poprostu cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 A widzisz - gostków ni ma bo to startuje jako pojazd kołowy a nie jako diorama. Kolor to valleyo - dziwny troszkę rzeczywiście, ale można założyć że taki mieli w jednostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Wspaniały ten "pająk"! Uwieliam takie klimaty. No i brawa za wnętrze. Czy możesz nieco przybliżyć jak robiłeś ten płot i betonowe płyty. Wyglądają jak prawdziwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 ale można założyć że taki mieli w jednostce No to teraz się przyznaj co to za batalion łączności skopiowałeś , a dziura w płocie to rozumiem dla łatwiejszego "transportu" trunków wysokoprocentowych (tzw. przesmyk na melinę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 (edytowane) To niestety nie moje dzieło - laserki z firmy GPM, co prawda w 1/87 ale jakoś wyglądają... Edytowane 23 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 no i mamy wysyp "ziłów" bardzo fajny, super płot i płyty betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Swietny modelik! Zdjecie ze zlotowka jest najlepsze. A czy uzywales jakichs blach, czy to wszystko scratch-build? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Fajny pajączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Tak. Relingów w 1/400 na ekrany anten i jakiegoś złomu blaszanego, aluminiowych foremek do ciast itp. Szkoda że wtedy nie widziałem rewelacyjnego wydania WWP - Zil 157 in wariants. Jest suuuuper , tylko drogie. Ale sporo tam fotek właśnie z tym radionamiernikiem. Żeby było śmieszniej spotkałem kiedyś na konkursie starszego pana, który służył na takowym na wybrzeżu, i z tego co powiedział to wcale nie radar tylko właśnie radionamiernik, służący do namierzania telemetrii pokładowej samolotu. Wstępnego namierzania ale pasywnie. Podejrzewam że dziś by się świetnie sprawdził jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 No zwala z nóg Piękna robota... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Jak toto pod mostami przejeżdżało Świetny model, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Zarówno ramiona anteny jak i maszt były demontowalne i rozkładane na miejscu stacjonowania. One towrzyszyły bateriom armat p.lot i rakiet Sa-2 więc zbyt ruchliwe pewnie nie były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Bajka po prostu, widziałem ten model już wcześniej na innym forum, dobrze że zawitał na Modelwork. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Obecnie dłubię mu większego brata w 1/35 z Trumpka. Tylko że w stanie mocno zaawansowanego rozkładu Dzieki chłopaki za dobre słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 W pierwszej chwili myślałem, że model ustawiony jest na tle prawdziwego ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Ogrodzenie do kupienia tu: http://www.gpm.pl/index.php?akcja=produkt&edycja=2984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 po prostu świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 no super,kupe pracy w niego wlozyles.wjezdzalem kiedys takim tylem do garazu,bez masztu oczywiscue,mordega:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Bardzo ciekawa konstrukcja , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Zastanawiałem się nawet nad oświetleniem części radio , ale w ferworze walki jakoś mi to trochę umknęło gdyż walczyłem z dokumentacją ( mam co najmniej 8-10 podtypów tej budy) a potem już było za późno. Zresztą to by było jakieś takie odpustowe... Tak poza tym to na tym Zile 157 jest chyba w sumie 5 typów anten, zarówno takich poziomych jak i nożycowych ( w formie X) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 widziałem na żywo podczas ostatniego konkursu w Łodzi, co prawda skala nie moja ale bardzo mi się ten model podoba, duuużo włożonej pracy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 jacekkarolczak Ile Ci zajęła budowa tejże antetny ? Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi