Sasini Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października W dniu 25.10.2024 o 13:16, FAHR napisał: Czy kształt wieży od czoła jest aby prawidłowy? W sensie czy nie za mało tam z przodu jest tego tzw. "Dolly Parton"? Wieża powinna być od wersji M1 a wygląda trochę jak zwykła Mka. Tak jest prawidłowy, przekłamuje zły kąt ułożenia kostek z przodu. Temat jest właśnie w trakcie poprawiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października 55 minut temu, Sasini napisał: Tak jest prawidłowy, przekłamuje zły kąt ułożenia kostek z przodu. Temat jest właśnie w trakcie poprawiania. To super. Z takich ogólnych rzeczy wspomnę tylko jeszcze o cofnięciu bocznego wieżowego zipa tak żeby mocowanie zachodziło na mocowanie tylnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października W dniu 15.10.2024 o 20:06, Sasini napisał: Powoli do przodu. Wyrzutnie względnie zaprojektowane, czekają na druk testowy. Teraz czeka mnie dalszy detal i dopracowanie kształtu całej wieży. Jakoś nie jestem do końca przekonany do kształtu wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października (edytowane) .. Edytowane 27 Października przez Flachenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Trochę materiałów które mogą ciut rozjaśnić. https://thesovietarmourblog.blogspot.com/2015/05/t-72-soviet-progeny.html https://thesovietarmourblog.blogspot.com/2017/12/t-72-part-2.html To niestety mam bardzo słabej jakości. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 1 Listopada Autor Share Napisano 1 Listopada Witam, kolejna aktualizacja i kolejne milion poprawek dalej... Kształt wieży, kostki oraz wyrzutnie to elementy nad którymi cały czas pracowałam. Pojawiło się też sporo detali w postaci spawów, okablowania i lampy numeratora. Wyrzutnie przeszły pierwszy test druku i czekają na weryfikację kształtu po dopasowaniu do nich granatów. Jeszcze trochę pracy przede mną ale powoli zbliżam się do fazy testów w druku. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Super robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Teraz to wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Zapytam z czystej ciekawości marketingowej i jeśli to nie tajemnica... Ile zestawów konwersji Leo2pl udało się sprzedać..? Zastanawia mnie okres zwrotu za poniesioną pracę... Bo u nas to wszyscy najpierw bardzo chcą, a jak nie jest za darmo to już źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada 27 minut temu, mandrivecs napisał: Zapytam z czystej ciekawości marketingowej i jeśli to nie tajemnica... Ile zestawów konwersji Leo2pl udało się sprzedać..? Zastanawia mnie okres zwrotu za poniesioną pracę... Bo u nas to wszyscy najpierw bardzo chcą, a jak nie jest za darmo to już źle... Nie jest to żadna tajemnica, na fb wrzucałam jakiś czas temu info jak pękła setka. Generalnie to ponad 100 zestawów, z czego połowa za granice (Europa, USA, Chiny itp.) Z tym zwrotem to ciężko, bo jeżeli podejdziemy czysto matematycznie do poniesionych kosztów (pomijając prace projektową) to możliwe, że zwróci mi się to w przyszłym roku. Wiadomo, nie jest łatwo bo jak zwróciłeś uwagę ludzie lubią „za darmo” i nie bardzo obchodzi ich to czy twórcy się to w ogóle opłaca i ile z tej kwoty faktycznie ląduje do jego kieszeni. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Grupa sklejaczy z mojego powiatu zamówiła i skleja lub magazynuje 4 szt. tego super zestawu. Czekamy na PT, mój DAS Werk już kurzy się w garażu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada (edytowane) Zastanawianie się czy pytanie o ilość sprzedanych zestawów oraz poniesiony koszt zwrócą się po miesiącu, roku jest bez sensu , kto zakłada jakikolwiek interes musi liczyć się z tym iż raz będzie gorzej a raz lepiej. Gorzej - firma (jeśli tak można określić) jest od krótkiego czasu na rynku , co prawda produkuje super rzeczy ale... nie obrażając nikogo , ilu jest zainteresowanych tematem Leosia 2PI , ? Na Armoramie pojawia się nie raz lista na której członkowie grupy wpisują swoje ulubione modele które chcieliby kupić a nie zawsze są produkowane . Polskie pojazdy goszczą b. rzadko , jedynie Twardy był zaznaczony 3 razy w okresie paru lat (tyle ja wyłapałem) . Poza tym na naszym rynku ukazały się w tym samym okresie czasu 2 podobne konwersje do Leoparda, każda z nich zdobyła iluś tam klientów , całkowita cena za model+ konwersje też zrobiła swoje i nie ma to nic wspólnego z otrzymywaniem czegokolwiek za darmo. . Dla niektórych gorszy model czy konwersja nie stanowi problemu ważne jest wynik ostateczny czyli Leopard 2PL na półce . Lepiej - pozostaje mieć nadzieję iż początkowe problemy nie wpłyną na działalność jak i jakość produktów czego życzę z całego serca całemu zespołowi ACE Project Studio 18 godzin temu, Sasini napisał: Witam, kolejna aktualizacja i kolejne milion poprawek dalej... Kształt wieży, kostki oraz wyrzutnie to elementy nad którymi cały czas pracowałam. Pojawiło się też sporo detali w postaci spawów, okablowania i lampy numeratora. Wyrzutnie przeszły pierwszy test druku i czekają na weryfikację kształtu po dopasowaniu do nich granatów. Jeszcze trochę pracy przede mną ale powoli zbliżam się do fazy testów w druku. Mam pytanie w temacie elementów dodatkowych na wieży , kostki wyrzutnie itp. będą osobno montowane lub będą drukowane jako jedna całość z wieżą ? Podobne pytanie dotyczy okablowania . ja osobiście wolę dorobić wszelkiego rodzaju instalacje korzystając z drucików , przewodów różnej średnicy gdyż lepiej to wygląda i oszczędza pracę producentom . P.S. To foto pochodzi z internetu i jest tylko przykladem Edytowane 2 Listopada przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 2 Listopada Autor Share Napisano 2 Listopada Wyrzutnie będą drukowane razem z wieżą. Co do kostek to wszystko będzie tak przemyślane aby montaż był w zasięgu większości modelarzy (mam tu na myśli skale trudności składania konwersji). Natomiast okablowanie będzie podzielone na te drukowane na wieży i te, które jest tylko i wyłącznie elementem wizualizacji. Zatem odtworzenie będzie już w rękach modelarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Patrzę i widzę, że szykuje się zarąbista konwersja. Już na tym etapie wygląda niesamowicie miodnie a znając Twoje profesjonalne podejście do tematu z konwersji do Leo to na pewno uda Ci się wizualizację przekuć na świetny wydruk. Aż trochę żal, że już mam jednego Twardego... Choć w sumie wcale mi nie żal Ale technologia druku 3d to jest jednak ogromny gejmczejndżer w modelarstwie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 4 Listopada Autor Share Napisano 4 Listopada Dobrze drodzy Państwo wszędzie wrzuciłam oficjalną informację, więc i tutaj niech się pojawi. Szacowana data sprzedaży to koniec listopada/początek grudnia. Chętnych do zapisów na listę oczekujących zapraszam do zgłaszania się w komentarzu lub w wiadomości prywatnej. Kilka podstawowych informacji o zestawie. Konwersja w skali 1/35, dopasowana do modelu T-72M Das Werk. CENA Zostanie ona ostatecznie określona po zakończeniu druków testowych. Na tą chwilę mogę powiedzieć, że będzie to około 260zł. Lecz zastrzegam prawo do zmiany w dół lub w górę. Zestaw będzie zawierał: - wieżę w standardzie PT-91 w wersji późnej - skrzynki amunicyjne do 7,62 mm PKT oraz 12,7 mm NSW - osłonę celownika nocnego wraz z elementami SKO Drawa - czujniki systemu SSC Obra - elementy systemu łączności SOTAS wraz z antenami - lufy wyrzutni granatów oraz pocisków dymnych - rurę WJPW - opancerzenie reaktywne ERAWA 1 oraz 2 kadłuba oraz wieży - pokrowiec na gaśnicę ręczną - fartuchy boczne w standardzie PT-91 - przedni fartuch przeciwbłotny - lampy drogowe wraz z osłonami oraz lampę numeratora - oznakowanie pojazdu specjalnego - instrukcja - kalkomania Oraz inne mniejsze elementy właściwe dla czołgu PT-91. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada NO to się piszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada Dopisuję się do kolejki. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Ci z Żurawicy coś pomagali w pozyskaniu danych, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 8 Listopada Autor Share Napisano 8 Listopada Oczywiście, podjechali mi czołgiem pod dom 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 36 minut temu, Sasini napisał: Oczywiście, podjechali mi czołgiem pod dom Z podpisem na pancerzu Toma Hanksa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada Jak zdecydujesz się na 72 to też się piszę tym bardziej że Revell wznowił swój model pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada 1 godzinę temu, OLO napisał: Jak zdecydujesz się na 72 to też się piszę tym bardziej że Revell wznowił swój model pozdrawiam OLO Pan to chyba chce się bez kolejki wcisnąć. A nas jest tu więcej. Trzeba się zapisać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano 12 Listopada Autor Share Napisano 12 Listopada Na razie pozostając w tematyce skali 1/35 przedstawiam dodatek do konwersji. Zestaw, który będzie zawierał oprócz samych gąsienic piny oraz koło napędowe z wieńcem do gąsienic Diehla. Gąsienice wejdą do sprzedaży pod koniec listopada. Jednocześnie nie będą one elementem konwersji PT-91 "Twardy". Ale wrzucam je tutaj, bo nie będę robić osobnego wątku na jeden render. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada No to do pełni smaku proponuję wycieczkę do Bornego, odmierzyć ŁWDŁ które mają na 55 i zrobić do peteka i byłyby mega zestaw który by pozamiatał konkurencję No i byłbym 1 który to kupi a i nie ostatnim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adzio45 Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada Czesc , czy to taki zestaw miales na mysli ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi