Skocz do zawartości

SU-22 M4 1/48 Kitty Hawk

jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Sporo tych wariacji uzbrojenia. Chyba zdecyduję się na ostatnią z trzeciego zdjęcia. zastanawiam się tylko czy zamiast zbiorników pod kadłubem nie podwiesić bomb ale głupieje patrząc na schemat który przewiduje pod kadłubem tylko zbiorniki i na zdjęcia które pokazują że są, mogą być tam bomby. Znawcy podpowiedzą?

Uzbrojony.webp

Uzbrojony.jpg

Su-22.jpg

Siedzę pół dnia i oglądami zdjęcia. Potem wymyślam sobie jakąś wariację a potem znowu grzebie w zdjęciach…

Zwariować idzie.

A może puścić wodzę fantazji i :

pod kadłubem:

2xFAB 500 

za nimi 2xFAB 250

pod skrzydłami od środka :

B-8M

R-60

SPPU-22

??????????????????

Tylko czy w roku 85,87 mieliśmy to na wyposażeniu i czy faktycznie tak da się realnie podwiesić ten cały grajdoł?

Jeśli chodzi Tobie o malowanie, to chcesz zrobić w malowaniu fabrycznym, z tym bywało różnie, ale ilość barw składała się z trzech czasami czterech kolorów co do kolorystyki Gunze to propozycja moja by wyglądała następująco:

H403 jasny brąz (plamy)

H303 kolor główny

H67, H314 spód ale to zależnie od płatowca

H312 (plamy)

Jeszcze jest ciemny brąz ale jego w Gunze niestety nie ma ale zbliżony do niego jest H457

Po co te uzbrojenie, szpeci tylko sylwetkę. Daj baniaki i jakieś FAB'y 🥰

Będę zaglądał.

• Thanks 1

No cóż, z racji tego że nie jest to zestaw Eduarda to składanie całości zajmie mi sporo więcej czasu niż przy Migu. 
Baaaaardzo powoli zbliżam się do uzbrajania tego ptaszka. To chyba będzie ta kombinacja. Chyba…

IMG_7284.jpeg

43 minuty temu, Wymysl napisał:

Były pilot Su-22 w kwestii podwieszeń

Screenshot_20241106-175612.png

Uwielbiam ten moment gdy po tygodniu wybierania i szykowaniu uzbrojenia okazuje się że jednak wybrałem źle. 

• Haha 1

39 minut temu, Wymysl napisał:

Zawsze możesz zrobić wariant wystawowy, czyli podwiesić wszystko co Ci się podoba.

Na zewnętrznych dam chyba SPPU-22 bo też super będą wyglądać a KH-23 choć ciekawe pójdą w odstawkę i tyle. Ale to też nie będzie dobrze. 
wszędzie te baniaki na naftę wypchnięte. Chyba od nich nie ucieknę.

Edytowane przez jacek

3 godziny temu, Wymysl napisał:

awsze możesz zrobić wariant wystawowy, czyli podwiesić wszystko co Ci się podoba.

Dokładnie to miałem napisać :super:

3 godziny temu, jacek napisał:

KH-23

Po polsku: H-23 :)

U nas z rakiet kierowanych pow.-ziemia były  (a właściwie nadal są) H-25ML, H-25P oraz większe H-29L, H-29T

1 minutę temu, Wymysl napisał:

Nie, po polsku Ch-23 😉

Mówiąc szczerze, to w literaturze spotkałem obie wersje tłumaczenia

4 minuty temu, Grzes napisał:

Mówiąc szczerze, to w literaturze spotkałem obie wersje tłumaczenia

Masz rację.  Rozpędziłem się. Zależy czy zastosuje się transliterację (H), czy transkrypcję (Ch).

Edytowane przez Wymysl