Paweł Czarnocki Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 (edytowane) Uff nareszcie po przeprowadzce. Od końca czerwca praktycznie nic nie sklejałem. Nawet projektowego BMP-2 jeszcze nie obfotografowałem choć już skończony. Już jestem na własnym mieszkanku i urządziłem sobie warsztacik o taki : Mam tu mały stosik modelików do sklejenia: Będę sklejał przy moim pamiętającym jeszcze lata szkolne sekretarzyku: Do mojej działalności lepszego mebla nie potrzebuję, a każda rysa na blacie, klucha z kleju czy farby wzbudza miłe modelarskie wspomnienia. Obok stoi sobie radyjko i podczas modelowania słucham mojej od zawsze ulubionej Trójki, a w Niej głos mojego radiowego Guru - red Piotra Kaczkowskiego. Inne stacje radiowe dla mnie nie istnieją. No dobra ale to jest przecież modelarskie forum ! Bardzo mnie cieszy wysyp współczesnej pancerki na Modelworku. SUUUPEERR !! Pozwolicie, że i ja się dołączę ? Po krótkim, modelarskim odwyku dołączam się z Bradleyem. Kadłubek już wycięty z ramek. Powycinałem troszkę części i poskładałem "na sucho". Tamiya to Tamiya. Ale tam fajnie wszystko pasuje: Na razie tyle bo mnie GPRS zniszczy. Nie mam jeszcze stałego internetu ale już niedługo podłączę. I będę mógł w miarę na bieżąco uzupełniać relację. O ile ktokolwiek zechce tu zaglądać. Jeśli można by na przyszłość prosić bezpośrednio zdjęcia w wątku w tagach a nie linki, to było by świetnie Twój Moderator Edytowane 31 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 pierwszy rząd rezerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 A ja się zapytam o składzik. Marder I chyba stoi na półce, choć pewny nie jestem, a Wiesela Mk.20A1 ukończyłeś, czy leżakuje w pudełku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 No, Pawle, wreszcie jakaś Twoja relacja na forum A miał być Challenger... Ale Bradley tez fajny. Zasiadam i oglądam uważnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 A ja się zapytam o składzik.Marder I chyba stoi na półce, choć pewny nie jestem, a Wiesela Mk.20A1 ukończyłeś, czy leżakuje w pudełku?? Cały ten stosik to modele do sklejenia. Marder i Wiesel są niezaczęte. Ale kto wie? Może po sklejeniu Brada...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Również będę obserwował bo Bradley bardzo zgrabnym pojazdem jest! Istotnie sporo ostatnio na forum pojazdów współczesnych ale to tylko lepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Jeśli można by na przyszłość prosić bezpośrednio zdjęcia w wątku w tagach a nie linki, to było by świetnie Twój Moderator Panie Moderatorze poprawię się. Na razie dałem tylko linki ale niedługo będą już regulaminowe fotki. Jak pisałem na razie mam tylko internet przez GPRS a fotki troszkę mają kilobajtów i to mi podbija rachunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 A to spoko, nie ma problemu. Wrzucaj na razie jak możesz, a ja Ci pozmieniam jak wpadnę Nie chciałem jakby co zniechęcać, bo zapowiada się zapewne zacnie. Zresztą współcześniaków nigdy dość ;) Swoją drogą, nie ma u nas regulaminu wrzucania fotek, tylko po prostu praktyki zwyczajowe... Powodzenia w budowie! Twój moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Swoją drogą, nie ma u nas regulaminu wrzucania fotek, tylko po prostu praktyki zwyczajowe... Nie od dzisiaj zamieszczam fotki na Forach modelarskich i mniej więcej wiem jakie są zasady ich zamieszczania. Podałem tymczasowo same linki bo jak pisałem na razie mam tylko GPRS ale to się niebawem zmieni. Bardzo dobrze, że jest na Forum osoba Moderatora. Jak by to Forum wyglądało gdyby każdy zamieszczał zdjęcia według "własnego widzimisię" ? Wyszedłby kompletny groch z kapustą. Doceniam pracę Moderatorów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Ehhh trochę Ci zazdroszczę tylu modeli w pudłach :P Relację będę sobie podglądał, zwłaszcza, że Bradley jest jednym z moich ulubionych współczesnych transporterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 No Pawle witamy po powrocie:) Myślę że teraz szybko nadrobisz braki w ilości sklejonych modeli po przeprowadzce...A co do Brada....modelik ciekawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Cześć Paweł Widzę że jednak zdecydowałeś się na Bradley-a. A już miałem nadzieję że będzie Chieftain. Ale i tak ciekawy modelik, i to jeszcze z wnętrzem. Zasiadam w fotelu i czekam na więcej zdjęć a w tygodniu odwiedzę Cię w twoim nowym mieszkanku z „małym co nie co”. Ciekawe jakie szykujesz do niego malowanie? Bo jak może typu MERDC to możemy zrobić mały mini projekcik. Twój Bradley i mój M1 Abrams. Co o tym myślisz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Zasiadam w fotelu i czekam na więcej zdjęć a w tygodniu odwiedzę Cię w twoim nowym mieszkanku z „małym co nie co”. Ooooo super !! A aluminium z puszek po wypitych napojach zużyjemy do modeli. Popieram, popieram. Troszkę się "zmodelujemy" w środku tygodnia. A malowanko będzie oliwkowe jednolite, żadnych wężyków, plamek czy innych łatek. Brrrrrrrr muszę się rozruszać po modelarskiej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 (edytowane) Ufff troszkę zaniedbałem mój wątek No ale robota powolutku idzie do przodu. Modelik troszkę już poskładany. Lufa krzywa bo włożona tak tylko "na styk". Jeszcze troszkę rzeczy jest do zrobienia, koła, osłony i z tyłu skrzynki obok rampy. Ale wszystko podoklejam jak instrukcja pisze. Acha i przepraszam za kolorystykę zdjęć. Fotki robiłem późno przy świetle żarówko-świetlówki i nie ustawiłem balansu bieli w aparacie. Acha koledzy moi mili poratujecie mnie jakimiś linkami do zdjęć z malowaniami całego zielonego Bradleya ? Jakieś manewry Reforger albo coś podobnego. Wynika to z tego, że w domu nie mam stałego łącza a w pracy nie mogę za długo siedzieć na kompie a gdybym miał gotowe linki to bym sobie fotki zassał i byłby materiał zdjęciowy. Cholera jasna co z tym Photobucketem ? Dawno nie siedziałem na necie i łeb opustoszał z wiedzy czy co ? Kiedyś fajnie się zamieszczały miniaturki zdjęć a teraz mi generuje kod do całego albumu i wywala obrazek na cały ekran i dostęp do mojego folderu i ktoś mi może zdjęcia golasów powklejać. Pomóż Moderatorze. Edytowane 13 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Chyba mam jakieś foty utytłanych w błocie Bradley'ów z Bośni albo Kosowa. Zielone. Pasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Troszke poszperałem i chyba o to Ci chodzi Tu masz kilka http://picasaweb.google.com/coldwar89/WheeledAndTrackedVehicles#5101615294787750082 i tu http://m136.de/wordpress/?p=1483 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Foty z Reforgera'88 przedstawiaja pojazdy w wersji A1. Model to pierwsza wersja bez A. Zatem Forest Green lub MERDC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Chyba mam jakieś foty utytłanych w błocie Bradley'ów z Bośni albo Kosowa. Zielone. Pasi? Pewnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jedziesz z nim gdzieś widziałem dioramke jak stoi bradlej z otwartym tylnim włazem i wychodzą z niego usańce a we wnentżu jakieś porozrzucane gazety, może cos podobnego zrobisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Chyba mam jakieś foty utytłanych w błocie Bradley'ów z Bośni albo Kosowa. Zielone. Pasi? Pewnie !! To wrzuć mi swojego maila na priv-a. To są zdjęcia z corbis-a więc nie bardzo wolno je umieszczać na forum Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Dyskusja o Jugosławii naprawdę mnie niepokoi. Ten pojazd dotarł jeszcze na Pustynną Tarczę, ale na Burzy to jeździły A1 i A2. Mam wrażenie, ze ktoś kupił model, a o pojeździe ma nie za dużą wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Ja juz mówię, że się nie znam na wersjach. Tematu Bradley'a jeszcze nie przerabiałem. Czyli w Jugosławii nie ta wersja? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Ooo jeszcze jedna fotka się znalazła, żółta jak wielkanocny kurczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Znalazłem chwilkę i przygotowałem modelik do zapodkładowania. Muszę tylko wizjery zakleić tasiemką. Ponadziewałem go na patyki, żeby było łatwiej malować: I tutaj kilka drobniejszych rzeczy do pomalowania. Już czekają w zaawansowanym technicznie uchwycie modelarskim Muszę się wziąć ostro do roboty bo mnie koledzy w swoich pracach wyprzedzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 No więc robota już troszkę poszła naprzód. Rozrobiłem troszkę sadzy z gęsim sadłem i rozczyniłem to wszystko mocną śliwowicą. Następnie naniosłem na model za pomocą rozpryskiwacza do perfumy. Tutaj to co się tak obraca i strzela: Tutaj kadłub do którego włażą dzielni wojownicy: A tutaj rolki na których się całość turla: Zdjątka są kiepskawej jakości bo nie ustawiłem balansu bieli. Na czarnym obiekcie mi aparat zgłupiał troszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi