makinen Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 To będzie symboliczne pożegnanie z modelem humvee Tamiya. Chyba produkcja się zakończyła, model nie jest nigdzie dostepny. Czas się przyzwyczaić do nowych produktów ICM. Wybór wersji też nie jest przypadkowy. Gdy rozpoczynałem zabawę z humvee, to zawsze marzyłem o wersji GMV sił specjalnych. @kubisztakiego budował korzystajac z konwersji ProArt, a ja się śliniłem z zazdrości i podziwu. Później zbudowałem 3 dumvee. Teraz chcę się dobrze bawić bez niemiłych niespodzianek. Bazą będzie M1025 Tamiya. Do tego konwersja Legend i do wyboru do koloru ewentualnych dodatków, których mam bardzo dużo. Celuję w coś takiego, jak na foto. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Grudnia 2024 Share Napisano 27 Grudnia 2024 Podglądam. Faktycznie - od jakiegoś czasu modele humvee od Tamiya są nieosiągalne. Szkoda, że ICM przekombinowało sprawę... Wystarczyło wziąć model Tamiya, trochę go poprawić spoglądając w stronę Bronco na przykład... A wyszło średnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Czyżbyś zgarnął mi sprzed nosa ostatnią konwersję na Moje Hobby, Piotrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2024 @Grzegorz Grabowski- nie, kupiłem w innym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 W dniu 27.12.2024 o 17:24, makinen napisał: hyba produkcja się zakończyła, model nie jest nigdzie dostepny Dobrze, że mam jednego zachomikowanego w szafie. Co do warsztatu, zasiadam i czekam na pierwsze zdjęcia, liczę, ze znajdę inspirację dla mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 10 godzin temu, Barthass napisał: Dobrze, że mam jednego zachomikowanego w szafie. Co do warsztatu, zasiadam i czekam na pierwsze zdjęcia, liczę, ze znajdę inspirację dla mojego Uuuuuu- powiedz, co chcesz zbudować i inspiracji znajdę Tobie wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 6 godzin temu, makinen napisał: Uuuuuu- powiedz, co chcesz zbudować i inspiracji znajdę Tobie wiele No właśnie sam nie wiem Na pewno coś innego niż bazowy model, kiedyś były fajne konwersje na wersje opancerzone ale już nie idzie tego kupić. Generalnie coś w tym stylu, choć i ta wersja, którą robisz wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Zamiast kupować te konwersje ze zdjęcia, to za 149 PLN (najlepsza cena w historii) masz świetny model Bronco https://www.mojehobby.pl/products/M1114-Up-Armored-HA-Tactical-Vehicle.html jeśli chcesz się bawić z Tamiya, to mogę Tobie w równie świetnej cenie oddać konwersje do duńskiego Julkaata. Pojazd wybitnie atrakcyjny, konwersja skrojona doskonale. Ja swojego zbudowałem i polecam. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 Godzinę temu, Barthass napisał: No właśnie sam nie wiem Na pewno coś innego niż bazowy model, kiedyś były fajne konwersje na wersje opancerzone ale już nie idzie tego kupić. Generalnie coś w tym stylu, choć i ta wersja, którą robisz wchodzi w grę https://www.mojehobby.pl/products/M1151-Enhanced-Armament-Carrier.html?srsltid=AfmBOora7eTJaOz9keTeRhwJSPssQZvrCRnwRDsk9m_UPDivdB9ePilx po co konwersja jak jest gotowy model dajesz Piotr swojego dumvee ja za jakiś czas dokończę Tumaka bo mam dodatki od Scale23 na które czekałem długo długo ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2024 Początek za mną. Dumvee, jak dumvee… Doszło tez towarzystwo dwóch operatorów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Grudnia 2024 Share Napisano 29 Grudnia 2024 Godzinę temu, SnajperTBG napisał: po co konwersja jak jest gotowy model Ano wiem że jest, to był jeden z pomysłów na co przerobić model Tamki, bo bazowy za nic nie jest ciekawy, zresztą tej konwersji nie idzie już kupić. 2 godziny temu, makinen napisał: jeśli chcesz się bawić z Tamiya, to mogę Tobie w równie świetnej cenie oddać konwersje do duńskiego Julkaata. Właśnie tak jak lubię pojazdy w stylu Mad-Maxa tak ten za nic mi nie podchodzi, w razie czego zawsze w zanadrzu zostaje Orev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Sobota o 10:52 Autor Share Napisano Sobota o 10:52 (edytowane) Po urlopie przysiadłem i powoli składam to w całość. Pałąk po tylna krawędź dachu wziąłem z M1114 Bronco. Zestawowy jakiś gruby był zbytnio. Dokupiłem tez M2 w zamian za zestawowy i oczywiście operatorów . Edytowane Sobota o 10:56 przez makinen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi