Skocz do zawartości

M1025 based dumvee Tamiya/Legend 1:35

makinen

Rekomendowane odpowiedzi

To będzie symboliczne pożegnanie z modelem humvee Tamiya. Chyba produkcja się zakończyła, model nie jest nigdzie dostepny. Czas się przyzwyczaić do nowych produktów ICM. Wybór wersji też nie jest przypadkowy. Gdy rozpoczynałem zabawę z humvee, to zawsze marzyłem o wersji GMV sił specjalnych. @kubisztakiego budował korzystajac z konwersji ProArt, a ja się śliniłem z zazdrości i podziwu.  Później zbudowałem 3 dumvee. Teraz chcę się dobrze bawić bez niemiłych niespodzianek. Bazą będzie M1025 Tamiya. Do tego konwersja Legend i do wyboru do koloru ewentualnych dodatków, których mam bardzo dużo. Celuję w coś takiego, jak na foto.

050.jpg

Image (2).jpeg

Image (4).jpeg

Image (7).jpeg

• Like 5

Podglądam. Faktycznie - od jakiegoś czasu modele humvee od Tamiya są nieosiągalne. Szkoda, że ICM przekombinowało sprawę... Wystarczyło wziąć model Tamiya, trochę go poprawić spoglądając w stronę Bronco na przykład... A wyszło średnio...

W dniu 27.12.2024 o 17:24, makinen napisał:

hyba produkcja się zakończyła, model nie jest nigdzie dostepny

Dobrze, że mam jednego zachomikowanego w szafie. Co do warsztatu, zasiadam i czekam na pierwsze zdjęcia, liczę, ze znajdę inspirację dla mojego :)

10 godzin temu, Barthass napisał:

Dobrze, że mam jednego zachomikowanego w szafie. Co do warsztatu, zasiadam i czekam na pierwsze zdjęcia, liczę, ze znajdę inspirację dla mojego :)

Uuuuuu- powiedz, co chcesz zbudować i inspiracji znajdę Tobie wiele 😀

6 godzin temu, makinen napisał:

Uuuuuu- powiedz, co chcesz zbudować i inspiracji znajdę Tobie wiele

No właśnie sam nie wiem :) Na pewno coś innego niż bazowy model, kiedyś były fajne konwersje na wersje opancerzone ale już nie idzie tego kupić. Generalnie coś w tym stylu, choć i ta wersja, którą robisz wchodzi w grę :)

g8toc7s.jpeg

Zamiast kupować te  konwersje ze zdjęcia, to za  149 PLN (najlepsza cena w historii) masz świetny  model Bronco https://www.mojehobby.pl/products/M1114-Up-Armored-HA-Tactical-Vehicle.html

jeśli chcesz się bawić z Tamiya, to mogę Tobie w równie świetnej cenie oddać konwersje do duńskiego Julkaata. Pojazd wybitnie atrakcyjny, konwersja skrojona doskonale. Ja swojego zbudowałem i polecam. 

18F8DA8B-B513-4FAE-9B7E-D6540F8F8521.jpeg

Edytowane przez makinen

Godzinę temu, Barthass napisał:

No właśnie sam nie wiem :) Na pewno coś innego niż bazowy model, kiedyś były fajne konwersje na wersje opancerzone ale już nie idzie tego kupić. Generalnie coś w tym stylu, choć i ta wersja, którą robisz wchodzi w grę :)

g8toc7s.jpeg

https://www.mojehobby.pl/products/M1151-Enhanced-Armament-Carrier.html?srsltid=AfmBOora7eTJaOz9keTeRhwJSPssQZvrCRnwRDsk9m_UPDivdB9ePilx 😈 po co konwersja jak jest gotowy model 😉 dajesz Piotr swojego dumvee 😀 ja za jakiś czas dokończę Tumaka bo mam dodatki od Scale23 na które czekałem długo długo ale warto było 😀

Godzinę temu, SnajperTBG napisał:

po co konwersja jak jest gotowy model

Ano wiem że jest, to był jeden z pomysłów na co przerobić model Tamki, bo bazowy  za nic nie jest ciekawy, zresztą tej konwersji nie idzie już kupić. 

2 godziny temu, makinen napisał:

jeśli chcesz się bawić z Tamiya, to mogę Tobie w równie świetnej cenie oddać konwersje do duńskiego Julkaata.

Właśnie tak jak lubię pojazdy w stylu Mad-Maxa tak ten za nic mi nie podchodzi, w razie czego zawsze w zanadrzu zostaje Orev :) 

• 2 weeks later...

Po urlopie przysiadłem i powoli składam to w całość. Pałąk po tylna krawędź dachu wziąłem z M1114 Bronco. Zestawowy jakiś gruby był zbytnio. Dokupiłem tez M2 w zamian za zestawowy i oczywiście operatorów .

0FCBFE5D-DF39-475C-8440-30D0E4A935D8.jpeg

F368A84B-2305-40F6-A456-E353DAA00751.jpeg

7A74EA34-16FB-49A1-B271-01FC8FC8F4D1.jpeg

26F37856-22A2-4E63-A069-AAC5003775B6.jpeg

Edytowane przez makinen
  • Like 2