gustlik Napisano Piątek o 18:01 Share Napisano Piątek o 18:01 (edytowane) Te uchwyty chyba wystają ciut za dużo, szczególnie ten w baszcie dowódcy. Dobrze ze bedzie jednak pudełkowe, f01 to fajny pojazd Edytowane Piątek o 18:05 przez gustlik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano Piątek o 18:04 Share Napisano Piątek o 18:04 Bardzo mnie cieszy Twoja zmiana zdania:) Takom z narzędziami coś pomieszał jak dobrze kojarzę, ale to już trzeba bardziej obeznanych kolegów pytać. Chętnie się czegoś dowiem i nauczę. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 18:06 Autor Share Napisano Piątek o 18:06 1 minutę temu, hlystek napisał: Bardzo mnie cieszy Twoja zmiana zdania:) Takom z narzędziami coś pomieszał jak dobrze kojarzę, ale to już trzeba bardziej obeznanych kolegów pytać. Chętnie się czegoś dowiem i nauczę. dzięki. Nie tylko z narzędziami... W instrukcji brakuje dwóch-trzech części, które muszą być. Jak ktoś pierwszy raz lepi tygryska, to może się ździebko ździwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano Piątek o 18:10 Share Napisano Piątek o 18:10 To własnie tak miałem. Z przodu miał tylko uchwyty czy łopatę? Właz dowódcy zgodnie z instrukcją też chyba nie otworzy się jak na zdjęciu. Im bardziej grzebię tym więcej pytań:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 18:39 Autor Share Napisano Piątek o 18:39 Jak widzisz na fotkach od gustlika, łopaty nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano Piątek o 20:07 Share Napisano Piątek o 20:07 2 godziny temu, Thalgonis napisał: Jednak będzie pudełkowe - zmieniłem zdanie Spróbuję - a czy się uda to inna sprawa - odwzorować to (no, nie do końca, coś „od siebie” trzeba dodać Ja zrobiłem na bazie RFM: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano Piątek o 20:21 Share Napisano Piątek o 20:21 U mnie też leży więc podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano Piątek o 20:33 Share Napisano Piątek o 20:33 Takom podaje inne malowanie wieży i kadłuba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Piątek o 21:37 Autor Share Napisano Piątek o 21:37 Godzinę temu, mandrivecs napisał: Takom podaje inne malowanie wieży i kadłuba... Tak, zgadza się. Kolega meser262 już potwierdził, że jest to zgodne z tym co było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano Sobota o 14:10 Share Napisano Sobota o 14:10 16 godzin temu, Thalgonis napisał: Tak, zgadza się. Kolega meser262 już potwierdził, że jest to zgodne z tym co było Czyli z tym co podaje Takom rozumiem.?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Sobota o 14:46 Autor Share Napisano Sobota o 14:46 W dniu 31.12.2024 o 11:58, meser262 napisał: TAK. Ten model firmy Takom przedstawia właśnie autentyczny pojazd z czasów wojny. Pozdrawiam Krzysztof Jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano Sobota o 20:37 Share Napisano Sobota o 20:37 (edytowane) W dniu 31.12.2024 o 11:58, meser262 napisał: W dniu 28.12.2024 o 19:22, mandrivecs napisał: W tym zestawie zimmerit jest tylko na wieży. Na kadłubie brak. Czy one występowały w takiej konfiguracji? TAK. Ten model firmy Takom przedstawia właśnie autentyczny pojazd z czasów wojny. Pozdrawiam Krzysztof Moja odpowiedz dotyczyła konkretnego pytania. Jakie ma malowanie model Takoma (F01) tego nie wiem. Wiem że w modelu dali czerwone F01 z otokiem, a pojazd miał tylko otok biały. Pozdrawiam Krzysztof PS. Tygrys F01 miał uchwyty ma łopatę na przednim pancerzu. Edytowane Sobota o 20:45 przez meser262 PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Niedziela o 18:14 Autor Share Napisano Niedziela o 18:14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano Niedziela o 20:11 Share Napisano Niedziela o 20:11 Ładnie wymalowana wieża. Brak odkurzu. Jak tak będzie wyglądać cały model, to szykuje się niezła perełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Niedziela o 20:35 Autor Share Napisano Niedziela o 20:35 Dziękuję, ale dół będzie „jednolity” - nie ma szansy na „wykazanie się” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano Poniedziałek o 08:46 Share Napisano Poniedziałek o 08:46 12 godzin temu, Thalgonis napisał: Dziękuję, ale dół będzie „jednolity” - nie ma szansy na „wykazanie się” Jakim areo malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Poniedziałek o 09:07 Autor Share Napisano Poniedziałek o 09:07 18 minut temu, Krzysiek12 napisał: Jakim areo malujesz Iwatą BH - ale to nie ma znaczenia, bo cały czas zdarza się jakiś kleks, odkurz czy też pomarańczka, i potem to cholerstwo trzeba żmudnie poprawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Poniedziałek o 09:29 Autor Share Napisano Poniedziałek o 09:29 (edytowane) Taka “ciekawostka” Takom chyba poszedł na łatwiznę - dwa modele tigera, jeden oznaczony early- a drugi mid-produktion. Instrukcje do tych modeli nie różnią się niczym (strona po stronie) oprócz tego, że w mid jest dodana figurka Cariusa i ma wieży jest spluwa Edytowane Poniedziałek o 09:30 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Poniedziałek o 09:37 Share Napisano Poniedziałek o 09:37 Na okładkach są różnice , km, lampa bosh w innym miejscu, liny inaczej, koła, właz płyta nad silnikowa róźnice drobne, kombinuj teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano Poniedziałek o 10:20 Share Napisano Poniedziałek o 10:20 49 minut temu, Thalgonis napisał: Taka “ciekawostka” Takom chyba poszedł na łatwiznę - dwa modele tigera, jeden oznaczony early- a drugi mid-produktion. Instrukcje do tych modeli nie różnią się niczym (strona po stronie) oprócz tego, że w mid jest dodana figurka Cariusa i ma wieży jest spluwa Nawet na tych dwóch pierwszych stronach instrukcji które pokazałeś - poszukaj różnic - podpowiem zacznij od góry - "baszta" dowódcy, potem dach wieży boki wieży i tak dalej. Przykład - popatrz na pkt.22 - w jednej jak i w drugiej instrukcji na dach wieży - poszukaj różnice. Jest tego dużo i pamiętać trzeba że to modernizacje, a nie zmiana pojazdu. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano Poniedziałek o 10:54 Autor Share Napisano Poniedziałek o 10:54 Dobra chłopaki - macie rację Zawsze lubiłem w gazetkach peerelowskich obrazki „znajdz różnice” - widocznie zapomniałem jak się w to bawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Poniedziałek o 11:25 Share Napisano Poniedziałek o 11:25 Pewnie dlatego, że lecisz model za modelem i przestałeś już zwracać uwagę, na różniące w szczegółach poszczególne wersje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano Poniedziałek o 13:46 Share Napisano Poniedziałek o 13:46 17 godzin temu, SFModel napisał: Brak odkurzu. Wydaje ci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi