Skocz do zawartości

[W] Tiger I (early production) - Takom, 1/35

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

Te uchwyty chyba wystają ciut za dużo, szczególnie ten w baszcie dowódcy.

Dobrze ze bedzie jednak pudełkowe, f01 to fajny pojazd 

OyA3f_40l0rWRW6Te3oHoOmP9QTxxOY7P4guJsWNHPM.jpg

ce48f13bee2e8ff928da8c8cbc0f8ae6.jpg

FB_IMG_1735927432334.jpg

FB_IMG_1735927436951.jpg

FB_IMG_1735927442590.jpg

Edytowane przez gustlik
  • Like 1

1 minutę temu, hlystek napisał:

Bardzo mnie cieszy Twoja zmiana zdania:) Takom z narzędziami coś  pomieszał jak dobrze kojarzę, ale to już trzeba bardziej obeznanych kolegów pytać. Chętnie się czegoś dowiem i nauczę. dzięki.

Nie tylko z narzędziami... W instrukcji brakuje dwóch-trzech części, które muszą być. :)  Jak ktoś pierwszy raz lepi tygryska, to może się ździebko ździwić :) 

2 godziny temu, Thalgonis napisał:

Jednak będzie pudełkowe - zmieniłem zdanie :) 

Spróbuję - a czy się uda to inna sprawa - odwzorować to (no, nie do końca, coś „od siebie” trzeba dodać :banan:😞

Zrzut ekranu 2025-01-2 o 21.07.08.jpg

Ja zrobiłem na bazie RFM:

_DSC6205.JPG

W dniu 31.12.2024 o 11:58, meser262 napisał:
W dniu 28.12.2024 o 19:22, mandrivecs napisał:

W tym zestawie zimmerit jest tylko na wieży. Na kadłubie brak. Czy one występowały w takiej konfiguracji?

TAK.  Ten model  firmy Takom przedstawia właśnie autentyczny pojazd z czasów wojny.

Pozdrawiam

Krzysztof

Moja odpowiedz dotyczyła konkretnego pytania.

Jakie ma malowanie model Takoma (F01) tego nie wiem. Wiem że w modelu dali czerwone F01 z otokiem, a pojazd miał tylko otok biały.

Pozdrawiam

Krzysztof

PS. Tygrys F01 miał uchwyty ma łopatę na przednim pancerzu.

Edytowane przez meser262
PS

Ładnie wymalowana wieża. Brak odkurzu. Jak tak będzie wyglądać cały model, to szykuje się niezła perełka. 

18 minut temu, Krzysiek12 napisał:

Jakim areo malujesz 

Iwatą BH - ale to nie ma znaczenia, bo cały czas zdarza się jakiś kleks, odkurz czy też pomarańczka, i potem to cholerstwo trzeba żmudnie poprawiać... :mrgreen: :D

Taka “ciekawostka” :jupi2:

Takom chyba poszedł na łatwiznę - dwa modele tigera, jeden oznaczony early- a drugi mid-produktion. Instrukcje do tych modeli nie różnią się niczym (strona po stronie) oprócz tego, że w mid jest dodana figurka Cariusa i ma wieży jest spluwa :) 

IMG_6394.jpeg

Edytowane przez Thalgonis

49 minut temu, Thalgonis napisał:

Taka “ciekawostka” :jupi2:

Takom chyba poszedł na łatwiznę - dwa modele tigera, jeden oznaczony early- a drugi mid-produktion. Instrukcje do tych modeli nie różnią się niczym (strona po stronie) oprócz tego, że w mid jest dodana figurka Cariusa i ma wieży jest spluwa :) 

IMG_6394.jpeg

Nawet na tych dwóch pierwszych stronach instrukcji które pokazałeś - poszukaj różnic - podpowiem zacznij od góry - "baszta" dowódcy, potem dach wieży boki wieży i tak dalej.
Przykład -  popatrz na pkt.22 - w jednej jak i w drugiej instrukcji na dach wieży - poszukaj różnice. Jest tego dużo i pamiętać trzeba że to modernizacje, a nie zmiana pojazdu.

Pozdrawiam
Krzysztof