ArtuRze Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Malowanie zestawowe, minirelacja była tutaj: Muszę przyznać, że pomimo początkowych założeń, wyszedł trochę bardziej usyfiony. Z kolei jak chcę robić bardziej usyfioną miniaturę, to wtedy na koniec prawie tego brudu nie widać 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Cacuszko, podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Ciekawie wygląda w ciapki, podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Może rzeczywiście trochę zbyt wyrazisty ten "brud" , ale ogólny odbiór jest świetny. Podoba mi się zróżnicowanie zielonych ciapek i obdarta żółta krawędź natarcia. No i fajne kadry. Tylko czemu hinomaru mają intensywniejszy kolor czerwonego jako złuszczenia? Chyba że to miały być tłuste plamy???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) Nie, to akurat miały być podmalówki. Bardziej inwencja twórcza niż kwity, jak to w japońskiej populacji wyglądało. W ogóle temat podmalówek jakoś generalnie rzadko jest podejmowany w miniaturach, jakby nie istniały - w przeciwieństwie do preszajdingowej kraty na całej powierzchni płatowca. Aaaa, już sobie przypomniałem kto jest winowajcą utytłania: Edytowane 15 Stycznia przez ArtuRze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Bardzo fajnie wyszło. Jaką techniką był nakładany zielony, bo wyszło bardzo naturalnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Świetny model . Gratulacje!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia 10 minut temu, tommyk napisał: Bardzo fajnie wyszło. Jaką techniką był nakładany zielony, bo wyszło bardzo naturalnie? Używałem szablonu, przykladałem losowo wiele razy aż uznałem że już wystarczy https://rescuemodels.com/product/airbrush-stencil-random-pattern/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Czwartek o 07:36 Share Napisano Czwartek o 07:36 Efekt końcowy bardzo dobry. Bez widocznych baboli, schludne wykonanie. Początkowo obawiałem się tych kleksów na skrzydłach - wyglądały jakby Ci pluł aerek. Nie wiem, czy coś tam jeszcze poprawiałeś, czy może pulpeciki to trochę zakryły, ale finalnie podoba mi się. Brudzenia bym się nie czepiał, nie jest przesadne i nie rzuca się zbytnio w oczy. Żółte pasy miały służyć identyfikacji i pewnie w takim stanie ktoś by je odmalował, ale też je kupuję. Jedyna rzecz, która mi się nie podoba to plamy na hinomaru; ani nie rozumiem pomysłu, ani nie wyglądają naturalnie. Poza tym jednak - przyjemność z oglądania zwłaszcza, że to mikroskala. Czy jest nadzieja na kolejnego japońca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano Czwartek o 16:23 Autor Share Napisano Czwartek o 16:23 (edytowane) 8 godzin temu, zaruk napisał: Czy jest nadzieja na kolejnego japońca? Oczywiście, jeszcze jak. Prace wstrzymują jednak Japończycy, żaden ochotnik na chwilę obecną się nie zgłosił do siedzenia za sterami - żeby nie było widać gładkich boków kokpitu. Także i ciężko jest mi znaleźć jakieś fajne malowanie dla Ki-43-I, żeby motywacja była większa Edytowane Czwartek o 16:24 przez ArtuRze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi