author21 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Jest to mój 5 model plastykowy !!!! Zapraszam do oglądania i oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Super model i super zrobiony, mam tylko jedną uwagę, gąsienice są wszedzie zardzewiałe, nie ma błotka ani zdarć od jazdy, wygląda jak by stał w miejscu od jakiegoś czasy. Może je trochę "zeszlifujesz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Nie wiem czy na gąskach sprawnego pojazdu w ogóle może być rdza. Co na to eksperci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Nie wiem czy na gąskach sprawnego pojazdu w ogóle może być rdza. Co na to eksperci? może ja nie ekspert ale może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Jak tak popatrzyłem, i pomyślałem (udało się) to bym zostawił tak jak jest, może chłopakom zabrakło wachy i czekają już jakiś czas, teraz można tylko coś zwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 krawędzie gąsienic sa nieco zeszlifowane. Zdjęcia troche ciemne wyszły - bo przy słabym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Jak w/p. zostaw i już nic nie poprawiaj, bo można tylko sobie krew popsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Ładny model, świetnie pomalowany, ale te zardzewiałe gąsienice psują cały efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Masz talent jak na 5 model jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 modele nr 6, 7 i 8 są znacznie lepsze, wkrótce zaprezentuje na forum, jak uda mi się sfotografować. Dwa ostatnie (Panther G i Stug II B) zrobiłem z Tamiya w skali 1:48 i uważam tą skalę za rewelacyjną, chyba się przerzucę. BArdzo dobra jakość, sklejalność, w miarę szybko się robi i efekt jest super, mniej miejsca zajmują. Na razie mam 5 modeli w 1:35 i 2 1 1:48, do tego 2 szt w 1:144 i 3 szt karton 1:35. I to cały mój dorobek panzerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Stug III B oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Model ładny. Kamo jakieś takie dziwne. Zardzewiałe gąsienice to jedna, wielka pomyłka. Ogólnie to mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Czym malowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 malowałem humbrolami. brudzenie i wash - również hunbrolami. Taka mam swoistą metodę na washa rozcieńczonym humbrolem. Ale efekty mi sie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Co na to eksperci? Już się wypowiedzieli: "Ładny model, świetnie pomalowany" "Super model i super zrobiony" Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 no , nareszcie jakiś model "z jajami", dziękiauthor21 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Nie wiem czy na gąskach sprawnego pojazdu w ogóle może być rdza. Co na to eksperci? Ekspertem co prawda nie jestem, ale tak na zdrowy rozum ruchome, metalowe części, cały czas eksploatowane, mające kontakt z piaskiem nie mają prawa nosić śladów rdzy. Chyba, że przypadkiem ten tygrys trafił do Birmy w porze deszczowej, no to może by coś takiego mogło się stać Zresztą są tu chyba jacyś byli czołgiści, mogliby się wypowiedzieć. Poza tym gratulacje!!! Świetnie Ci wyszedł. Żeby mój piąty model tak wyglądał...eeeh Tym figurkom bym się chętnie bliżej przyjrzał, z daleka wyglądają na nieźle zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 To zdjęcie powyżej co niby ma udowodnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 To zdjęcie ze starego PWM które znajduje sie w temacie rdza na gąsienicach :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 To zdjęcie ze starego PWM które znajduje sie w temacie rdza na gąsienicach :] Ale kiedy i gdzie zrobione? Zdjęcie kolorowe-małe prawdopodobieństwo, że z czasów II Wojny Światowej, przedstawia najprawdopodobniej zaniedbany eksponat w jakimś muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 KLIK KLIK Bewup prawdopodobnie przyjechał na pokaz rankiem tego samego dnia co zostało zrobione zdjęcie. Jakby postał jeszcze trochę to świeże przetarcia zniknęły by pod warstwą rdzawego nalotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 To zdjęcie powyżej co niby ma udowodnić ? Też się zastanawiam. Pojazdy były non stop eksploatowane więc wątpie by jakaś rdza się na gąsienicach pojawiła. Być może w miejscach, które nie stykały się z powierzchnią troche jej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Mamy na budowie spycha, gąski mają kolor metalu a nie rdzy obojętnie od pory roku. Zardzewiałe są tylko gąski w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 KLIKKLIK Bewup prawdopodobnie przyjechał na pokaz rankiem tego samego dnia co zostało zrobione zdjęcie. Jakby postał jeszcze trochę to świeże przetarcia zniknęły by pod warstwą rdzawego nalotu. Ten BWP ma pewnie ze trzydzieści lat, parkują go pod chmurką i pewnie nie ma kasy, jak to u nas bywa w wojsku, żeby nim jeździć za często. Raz do roku defilada i parę razy ćwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi