tlb Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Witajcie, model skończony. Malowany Tamiya TS-17. Niestety bez kół, bo zgubiłem jeden goleń i koło i uznałem , że będzie bez podwozia. Wyszło jak wyszło. Ja ogólnie jestem zadowolony. PZDR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego 2 minuty temu, tlb napisał: Niestety bez kół, bo zgubiłem jeden goleń i koło i uznałem , że będzie bez podwozia. Wyszło jak wyszło. A nie myślałeś, żeby w takiej sytuacji zrobić w konfiguracji "w locie"? Schować też klapy, kółko ogonowe, zrobić imitację pracującego śmigła i podstawkę? Przy okazji: nie wkleiłeś odwrotnie osłony kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego (edytowane) Domaluj światła pozycyjne; te wypustki na końcach skrzydeł i ten semafor na spodzie prawego. 10 godzin temu, Baas ArK napisał: nie wkleiłeś odwrotnie osłony kabiny? Do tej pory P =51 Army jakie widziałem miały otwartą limuzynę. Tu widać że z tym bąblem Malcolma jest coś nie halo. Na moje powinien mieć równą wysokość z obu końców. Edytowane 9 Lutego przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego Konfiguracja według mnie pasuje do delikatnego lądowania awaryjnego na lodzie. I taką podstawkę bym mu zrobił... Jedyne co daje po oczach to chyba nieprawidłowo wklejona owiewka kabiny. Wykończenie całkiem niezłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego (edytowane) W dniu 9.02.2025 o 09:03, marek d napisał: Do tej pory P =51 Army jakie widziałem miały otwartą limuzynę. Tu widać że z tym bąblem Malcolma jest coś nie halo. Na moje powinien mieć równą wysokość z obu końców. I w wersji "zamkniętej" ma (T07), to jest element od wersji "otwartej"(T08) i dodatkowo odwrotnie wklejony. Edit: Edytowane 10 Lutego przez Soris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Posłuchałem sugestii Woita, żeby skontaktować się z ArmaHobby, bo pomagają w "sytuacjach kryzysowych". Napisałem do nich, że zgubiłem golenie i koła, a oni podesłali mi całą ramkę z brakującymi częściami. W środę popołudniu napisałem do nich, dzisiaj odebrałem ramkę. Nie czekając na "zbawienie" wziąłem się do roboty stosując się do Waszych wskazówek. zostawiłem otwartą kabinę, przykleiłem kola i zrobiłem światła pozycyjne. No i tak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Golenie i koła zamienione stronami (prawa-lewa), a zbiorniki to tak bezpośrednio do skrzydeł przyklejone? Mustang to tak ikoniczny samolot, że gdy się patrzy na taki model to, aż razi w oczy.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Fajnie, że załatwiłeś sobie zagubione części Model od razu wygląda lepiej z głównym podwoziem i odwróconą osłoną. @arhtus ładnie wypunktował najpoważniejsze skuchy. Obawiam się, że klej już tak mocno związał, że próba demontażu goleni i zbiorników może spowodować więcej szkód. Najprościej będzie zrobić kolejnego Mustanga z uwzględnieniem doświadczeń zdobytych przy tym modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Otóż to, już nie kombinuje przy nim. Miałem sprzedać drugiego z zestawu, ale jednak zostawię i zrobię od początku tak, jak powinno być. A przynajmniej będę się starać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego 2 minuty temu, tlb napisał: Otóż to, już nie kombinuje przy nim. Miałem sprzedać drugiego z zestawu, ale jednak zostawię i zrobię od początku tak, jak powinno być. A przynajmniej będę się starać Świetna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi