tlb Napisano 8 Lutego 2025 Napisano 8 Lutego 2025 Witajcie, model skończony. Malowany Tamiya TS-17. Niestety bez kół, bo zgubiłem jeden goleń i koło i uznałem , że będzie bez podwozia. Wyszło jak wyszło. Ja ogólnie jestem zadowolony. PZDR 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 8 Lutego 2025 Napisano 8 Lutego 2025 2 minuty temu, tlb napisał: Niestety bez kół, bo zgubiłem jeden goleń i koło i uznałem , że będzie bez podwozia. Wyszło jak wyszło. A nie myślałeś, żeby w takiej sytuacji zrobić w konfiguracji "w locie"? Schować też klapy, kółko ogonowe, zrobić imitację pracującego śmigła i podstawkę? Przy okazji: nie wkleiłeś odwrotnie osłony kabiny? Cytuj
marek d Napisano 9 Lutego 2025 Napisano 9 Lutego 2025 (edytowane) Domaluj światła pozycyjne; te wypustki na końcach skrzydeł i ten semafor na spodzie prawego. 10 godzin temu, Baas ArK napisał: nie wkleiłeś odwrotnie osłony kabiny? Do tej pory P =51 Army jakie widziałem miały otwartą limuzynę. Tu widać że z tym bąblem Malcolma jest coś nie halo. Na moje powinien mieć równą wysokość z obu końców. Edytowane 9 Lutego 2025 przez marek d Cytuj
obłok Napisano 9 Lutego 2025 Napisano 9 Lutego 2025 Konfiguracja według mnie pasuje do delikatnego lądowania awaryjnego na lodzie. I taką podstawkę bym mu zrobił... Jedyne co daje po oczach to chyba nieprawidłowo wklejona owiewka kabiny. Wykończenie całkiem niezłe... Cytuj
Soris Napisano 9 Lutego 2025 Napisano 9 Lutego 2025 (edytowane) W dniu 9.02.2025 o 09:03, marek d napisał: Do tej pory P =51 Army jakie widziałem miały otwartą limuzynę. Tu widać że z tym bąblem Malcolma jest coś nie halo. Na moje powinien mieć równą wysokość z obu końców. I w wersji "zamkniętej" ma (T07), to jest element od wersji "otwartej"(T08) i dodatkowo odwrotnie wklejony. Edit: Edytowane 10 Lutego 2025 przez Soris 1 Cytuj
tlb Napisano 14 Lutego 2025 Autor Napisano 14 Lutego 2025 Posłuchałem sugestii Woita, żeby skontaktować się z ArmaHobby, bo pomagają w "sytuacjach kryzysowych". Napisałem do nich, że zgubiłem golenie i koła, a oni podesłali mi całą ramkę z brakującymi częściami. W środę popołudniu napisałem do nich, dzisiaj odebrałem ramkę. Nie czekając na "zbawienie" wziąłem się do roboty stosując się do Waszych wskazówek. zostawiłem otwartą kabinę, przykleiłem kola i zrobiłem światła pozycyjne. No i tak to wygląda. 1 Cytuj
arhtus Napisano 14 Lutego 2025 Napisano 14 Lutego 2025 Golenie i koła zamienione stronami (prawa-lewa), a zbiorniki to tak bezpośrednio do skrzydeł przyklejone? Mustang to tak ikoniczny samolot, że gdy się patrzy na taki model to, aż razi w oczy.. 1 Cytuj
Woit Napisano 14 Lutego 2025 Napisano 14 Lutego 2025 Fajnie, że załatwiłeś sobie zagubione części Model od razu wygląda lepiej z głównym podwoziem i odwróconą osłoną. @arhtus ładnie wypunktował najpoważniejsze skuchy. Obawiam się, że klej już tak mocno związał, że próba demontażu goleni i zbiorników może spowodować więcej szkód. Najprościej będzie zrobić kolejnego Mustanga z uwzględnieniem doświadczeń zdobytych przy tym modelu 1 Cytuj
tlb Napisano 14 Lutego 2025 Autor Napisano 14 Lutego 2025 Otóż to, już nie kombinuje przy nim. Miałem sprzedać drugiego z zestawu, ale jednak zostawię i zrobię od początku tak, jak powinno być. A przynajmniej będę się starać 1 Cytuj
Woit Napisano 14 Lutego 2025 Napisano 14 Lutego 2025 2 minuty temu, tlb napisał: Otóż to, już nie kombinuje przy nim. Miałem sprzedać drugiego z zestawu, ale jednak zostawię i zrobię od początku tak, jak powinno być. A przynajmniej będę się starać Świetna decyzja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi