badger Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Coś tam podlepiłem niewiele tego ale zawsze. Sebastianku ostatnie zdjęcie dla "for you" - tak wygląda z grubsza środek - może być ???? Cieniowanie drzwi miało się odbyć góra i dół w cieniu, środek rozjaśniony. Cztery kolory Vallejo i cztery oleje 502 Abteilungów. Rozcieńczalnik -Śliwowica "Nasza Łącka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Jak patrze na twojego sdkfz to ciężko mi się zabrać za swojego pakwagena bo pewnie nie będzie wyglądał w połowie tak dobrze jak twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Sebastianku ostatnie zdjęcie dla "for you" - tak wygląda z grubsza środek - może być ???? o teraz fajnie Rozcieńczalnik -Śliwowica "Nasza Łącka" ja użył bym wody i white spirytu a śliwke wypił ale o gustach się nie dyskutuje -)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 DBauer - nie przesadzaj - tylko bierz się za niego, poza tym nie wiadomo co mi wyjdzie na końcu, przecież może się nie udać. Rollingstones - no to zostawiam i jadę do przodu Mały update znacznie zbliżający do malowania transportera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Podkład Mr Surfacer 1200. Niestety prawy potykacz się "ułamnął" podczas malowania - potrza wymienić na nowszy model. NO TO ZABAWA SIĘ ZACZYNA mimo tego że piszę sam do siebie, mam nadzieję że zjebki od modów nie dostanę za post pod postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 nie no nie ma co komentować dlatego, ale maluj maluj obserwujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Cześć Jacku, No ładnie i bardzo delikatnie wyglądają drobiazgi na tym UHU, co AFV Club to nie Dragon. Troszkę dziwią mnie te spawy na tylnej płycie - hmmm czy, aby nie przesadziłeś z ich rozmiarem?? Wzorowałeś się na jakiś fotkach robiąc je dość dosadnie? Aha i jeszcze jedno pytanko, jak ogólnie oceniasz ten żywiczny zestaw wzbogacający do tego modelu? PZDR Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Kuba - to zasługa podkładu ten surfacer gunze to rewelacja Spawy musiały zamaskować pewne nieścisłości AFV, aczkolwiek znalazłoby się zdjęcia gdzie lico spawu rozlane jest bardzo szeroko. Plastik jest koszmarny wyginający się pod wpływem cienkiego kleju Tamiya, w przypadku cienkich elementów łamliwy. Trochę teraz żałuję że pokusiłem się tylko na małą waloryzację (no ale tak wyszło) dopełniającą poprawności wersji, a nie weszłem z blachami w samo SdKfz. Widzę dużo błędów i trochę mnie one zesłabiają. Sam zestaw z Blasta jest średni (pewnie dlatego cena w miarę przyzwoita, ale ciężko osiągalny) z wyłączeniem samej skrzynki generatora - ona mi się podoba jest fajnie wyrzeźbiona i nieźle pasi w model oraz była głównym powodem zakupu zestawu. ShaDow FoX - dzięki, sam nie mam końcowej koncepcji malowania oprócz tego że żółty bedzie calutki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Trochę posunąłem do przodu. Kilka kolorków, Obawiam się że dałem za małe kontrasty, ale ten model traktuję jako treningowy. Zdjęcia niestety zlały kolory. W weckend może uda mi się zrobić lepszej jakości, bo na razie oświetlenia sztucznego, odpowiedniego nie posiadam. Oczywiście ułamałem prawy potykacz i wkleiłem nowy, to teraz dla odmiany ułamałem lewy. Teraz może pogłębię efekt albo spłaszczę. Pożyjemy zobaczymy Śmiało można po mnie jeździć, nie obrażam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Ciągnę więc sobie monolog, ponieważ nikt mnie nie zje... to walę dalej post pod postem. Doszło trochę cieniowania olejami, oraz rozjasnienia wystających elementów. Jutro całość walnę żółtym clearem i wtedy pojazd nabierze własciwego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 badger !badger! dajesz! nie poddawaj się!!! Das ist der Befehl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Wiadomo, każdy ma swoją technikę i gust, ale mi te rozjaśnienia się nie podobają - stanowczo zbyt zróżnicowałeś barwy ( środek pancerza, a krawędzi) Niemniej dalej śledzę wątek. Ciekawi mnie, jak wykonasz układ jezdny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 a mnie wrecz przeciwnie,bardzo mnie sie podob to cieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Jutro całość walnę żółtym clearem i wtedy pojazd nabierze własciwego wyglądu. Wtedy się zaczną przecinki -och/ach Generatorka nie cieniujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Hmmm nigdy nie robiłem czegoś takiego. Pomysłem wyjściowym jest kontrowersyjne CM, ale robię malowanie zdecydowanie na jaśniejszych barwach. Z doświadczenia wiem że stosowane zabiegi późniejsze związane z filtrami i pigmentozą ogólnie rozumianą zdecydowanie ściemniają model. Jedno wiem na pewno zabawa z aerografem jest przednia. Zawsze większą uwagę przykładałem do poprawności merytorycznej pojazdu polegającej na "blachowaniu", poprawianiu modelu traktowanego jako bazę wyjściową, a tutaj bawię się malowaniem. Jak to wyjdzie końcowo pojęcia nie mam bo robię takie "dziwności" pierwszy raz. Jakub - powiedzmy że powstała na razie baza malarska dweler- dzieki, mi na razie też, model stojacy w mojej kolekcji gotowych pojazdów wyglada jak z innej bajki Rafał - miło że pokładasz w moim malowaniu nadzieję, co do generatorka to później jak juz jupiter zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Gitara. Wychodzisz z dobrego założenia - malowanie to podstawa. W chwili obecnej wygląda wielce apetycznie - baza wyjściowa dla istnego szaleństwa aerografowo-pędzlowego Z tym Clearem uważaj - może zbyt pstrokato wyjść. No chyba, że potem bedziesz go jeszcze tonował jakimś kolejnym filtrem Jak dotąd na medal (choć ja się nie znam, jak kiedyś wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Miły Sewerynku (zawsze nie mogę zapamiętać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 No no najszybciej w Bytomiu na imprezie przyszłorocznej. To dostał cleara i troszkę olejów - granice się zacierają ale są dalej widoczne jutro będzie wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 fajnie, fajnie-tylko taka rada jak robisz elementy w całości jaśniejsze to wal od szablonu jednak- myślę tu o płycie nadsilnikowej na przykład... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Dzięki Sebastian, no ale już za późno - zastosuję do pojemników bocznych.Fajnie że przedzieliłeś moje posty, nie muszę się doklejać. Mały postęp prac parę innych technik modelarskich wykonanych, jakieś 70% efektów. Wygląda jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Pojazd iście szkaradny, ale za to wykonanie świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 dla mnie super fajnie go złoszowałeś i obdrapałeś, za co duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 rewelacja.................kibicuje temu projektowki i chylę czoła ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Dzięki koledzy za pozytywne odczucia w sprawie modelowania UHU. No a teraz SOWA zaczęła się paplać w błocku. To początek błocenia, można się pobawić, bo zza gąsienic za dużo widać nie będzie, tak ze jak coś nie wyjdzie po oczach kuło nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi