ShaDow FoX Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Błoto bardzo fajne, z czego wykonane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Baderku a bedziesz go gdzieś taplał w winietce czy tylko podstaweczka/deseczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Błotko na chwile obecną - to mieszanka pigmentów MIGA na zasadzie co pod ręką masz to syp, trochę gipsu szpachlowego i żywicy MIGA. Jutro użyje kredek błociaków tamiya i coś pokontrastuję. Sebastian - dzisiaj zakupiłem osprzęt drewniany do wykonania bazy winietki, ale na razie koncepcji nie mam coby tu bądź co bądź z nietypowym sprzętem zrobić - co gorsza jedyne oddźwieki wykorzystania tego pojazdu w działaniach dotyczą 26 marca 1945 - plucha straszna wtedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Amerykanie kilka sztuk w Ardenach zdbyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Amerykanie kilka sztuk w Ardenach zdbyli. tak perfidnie aczkolwiek ładnie dać mu białe gwiazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 24 Listopada 2008 Autor Share Napisano 24 Listopada 2008 koledzy białych gwiazdek nie bedzie - nie moja bajka Zacząłem dziubać układ jezdny narazie przednie kółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 koledzy białych gwiazdek nie bedzie - nie moja bajka Prawidłowo, Biała gwiazda to wygląda tylko ładnie w jednym miejscu (Badger wie, bo jest z Krakowa) :> Ogólnie, Jacku bardzo fajnie to błotko wychodzi. A no i oczywiście fajnie stonowałeś przejścia w odcieniach tych barw, o których pisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 hmm... jestem z Warszawy, a w mojej dzielnicy króluje Legia, ale cuż, mam to gdzieś bo nikomu nie kibicuje wole taki ładny mecz co się Kursk zwie XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 Mały update zdjęciowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Bardzo ładny model. ale .. tak się ostatnio zastanawiałem, czy nie za dużo błota przy kołach, u siebie tez to zauważyłem, na dodatek, ten twój stoi na trawce. BTW. model super, mogę tylko pozazdrościć, 6/6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 czy nie za dużo błota przy kołach, Jeśli chodzi Ci o wannę wozu i zakola, to nie, jest w sam raz. Martwi mnie natomiast pstrokatość modelu, nie wiem czy to fotki, wygląda jakby przesadzone z transparentnym zółtym(?) Widzę, że pominąłeś drzwiczki od zasobników, te pierwsze - czy ta tylna para będzie uniesiona ? Jednak to jest etap, na którym sie jeszcze wszytko pozmienia, więc nie ma co wybrzydzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Albo mi sie wydaje albo sowa ma odcień zielony..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Badger - albo fotki tak przekłamują, albo to to jest rzeczywiście bardziej "limonkowozielone", aniżeli piaskowe . Poza tym - fajny smaczek widzę - ten wyciek/zaciek smaru dookoła okrągłęgo paneliku na przedzie kadłuba. Czyżbyś szedł "za ciosem" po "smarowaniu" piast kół w "jotce"? Jedna rzecz mnie tylko zastanawia - czy ten otwór nie był przypadkiem przeznaczony na korbę do ręcznego rozruchu silnika? Jeżeli tak, to tego "smaru" raczej tam nie powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 U mnie jest pięknie żółty. Do zielonego - porównując chociażby do trawy, mu daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 Lekko zielonkawy odcień ma tylko generator, reszta żółciótka - można by powiedzieć że próbnik koloru próbowałem dopasować na podstawie oryginalnej farby eksponatu muzealnego. Rafał ta pstrokatość jest kwestią eksperymentu - badam na ile można sobie pozwolić, no i oczywiście masz rację dużo rzeczy jest dopiero na bazowym kolorze i trochę sie zmienią - np pigmenty i zacieki jeszcze dojdą. Mi nie widzą się jeszcze koła jezdne pod gąsienicę - ale może coś wymyślę (wertuję zdjęcia). Nałożyłem gąsienice, oczywiście inne niz zestawowe ba tamte były nie halo. Zdjęcia słabiutkie, no ale dalej cierpię na brak oświetlenia. No właśnie poprawiam zwisy na gąsienicach, wyszło nie za bardzo - widać dopiero na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Czekam na uwagi kolegów, co sie nie podoba, co poprawić i biorę się za reflektor, figurki i może jakąś winietkę. Oczywiście model ma sporo błędów i raczej do publicznego pokazania nadawał się nie będzie - powiedzmy że wina AFV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Witaj Coś mi tu nie pasuje z kolorem opon. Albo ich (opon) zabrudzeniem. Może trocge "brydnych łap" na oslonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Jeszcze bym go "spigmentował" i trochę kolor rozjaśnił czyt. zrobił wyblakły obicia "prima, super!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 No tak koledzy - pigmentoza delikatna zostanie położona jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Moim zdaniem mocniej zwaszuj kadłub i pigmentami się trochę pobaw. O wiele lepszy efekt wyjdzie moim zdaniem. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 badger tak narzekasz a zrobiłeś cudo ponad cuda, świetna reklama tego modelu, sam się zastanawiam czy go nie zabulić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Lekka seria nowych zdjęć - model dostał trochę pigmentów: No i reflektor czy też emiter lub miotacz promieni w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Wszystko ładnie jak dla mnie. Mam tylko jedno pytanie spaw koło wizjer na pierwszej fotce robiłeś sam czy był już gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Jacek, jeśli to koniec maludzingu to obawiam się, że model zbytnio uciekł Ci w zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Super, ale Rafał ma chyba rację. ps. kiedy to będzie, kiedy ja chociaż błotnik tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi