socjo1 Napisano 24 Lutego 2025 Napisano 24 Lutego 2025 Niemałe zaskoczenie. Starling models, firma z Walii dotychczas specjalizująca się w modelach i akcesoriach okrętowych, zapowiada wypuszczenie pezetelki w formie wydruku 3D. Dostęlne mają być dwie opcje oznaczeń, a model ma się pojawić mniej więcej za miesiąc. Więcej w ich newsletterze, do pobrania ze strony Starling Models | Starling Models Michał 3 Cytuj
mirage3 Napisano 24 Lutego 2025 Napisano 24 Lutego 2025 No to opcje są dwie: 1) Chciałeś poinformować tych co mają doskonały wzrok i mają przed sobą parę lat spokoju przed zmianą skali na większą. Lub 2) Zapodałeś rozpałkę pod wybuch gównoburzy nad ilością zdrad w tym modelu wielkości pudełka zapałek... Choose wisely. 3 Cytuj
socjo1 Napisano 24 Lutego 2025 Autor Napisano 24 Lutego 2025 2 godziny temu, mirage3 napisał: No to opcje są dwie: 2) Zapodałeś rozpałkę pod wybuch gównoburzy nad... Choose wisely. 3) Gównoburzą nad tym, że jakiś dżemojad nam swoją heretecką ręką wypuszcza Najświętszą Świętość o Mewim Płacie, a nasi zdradzieccy producenci nawet głupiego Żubra nam nie wypuszczą, o PWS-63 Lelek Kozodój nie wspominając... 5 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 24 Lutego 2025 Napisano 24 Lutego 2025 16 minut temu, socjo1 napisał: PWS-63 Lelek Kozodój Twój post prócz prześmiewczego ma walor edukacyjny, w życiu nie słyszałem o takim ptaku... 1 Cytuj
letalin Napisano 24 Lutego 2025 Napisano 24 Lutego 2025 Lelek Kozodój potrafi przerazić w nocy swoim krzykiem. Pewnie PWS-63 był nocnym bombowcem . A Jedenastce będącej ciągle tematem wątku brakuje zastrzałów pod usterzeniem. Zdrada! 1 Cytuj
Wymysl Napisano 24 Lutego 2025 Napisano 24 Lutego 2025 9 minut temu, letalin napisał: Wiatrochron od P.7 1 Cytuj
Cypis Napisano 24 Lutego 2025 Napisano 24 Lutego 2025 e tam , i powierzchnia skrzydła gładka jak pupcia niemowlaka , bez drobnożłobkowania , kicha Cytuj
Arcturus Napisano 25 Lutego 2025 Napisano 25 Lutego 2025 12 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Twój post prócz prześmiewczego ma walor edukacyjny, w życiu nie słyszałem o takim ptaku... Wiedźmina Waść nie czytał? Tam w kółko zawodzenia lelków zwiastowały nadchodzące nocą niebezpieczeństwo... 1 Cytuj
socjo1 Napisano 25 Lutego 2025 Autor Napisano 25 Lutego 2025 @Arcturus @caughtinthemiddle @letalin A utwór z pięknej, choć niewielkiej książeczki (mimo, że dla dzieci z wielkim urokiem są to pisane wiersze i bardzo wwprawnie): (ilustracje oczywiście niezrównany Janusz Stanny) Cytuj
Konrad-Ciba Napisano 25 Lutego 2025 Napisano 25 Lutego 2025 Przed odlotem pamiętaj papier zapakować na potem! Cytuj
greatgonzo Napisano 25 Lutego 2025 Napisano 25 Lutego 2025 4 godziny temu, socjo1 napisał: ilustracje oczywiście niezrównany Janusz Stanny Jako dziecko nie byłem w stanie zrozumieć wartości prymitywizmu w ilustracjach. Czy to w książkach, czy na opakowaniach (np. modeli), czy w animacjach. Dorósłszy zmieniłem podejście tylko w ten sposób, że nauczyłem się słowa prymitywizm. 1 Cytuj
jmx62 Napisano 26 Lutego 2025 Napisano 26 Lutego 2025 Prymitywizm objawia się u mnie, nie potrafię pod linkiem zapodanym przez Michała znaleźć tej 11ki. Za to wątek z "Lelkiem kozodojem" super 1 Cytuj
socjo1 Napisano 26 Lutego 2025 Autor Napisano 26 Lutego 2025 (edytowane) 4 godziny temu, jmx62 napisał: Prymitywizm objawia się u mnie, nie potrafię pod linkiem zapodanym przez Michała znaleźć tej 11ki. Za to wątek z "Lelkiem kozodojem" super To, co jest o 11-ce w całym newsletterze, pokazał Letalin- niczego więcej nie ma. Jak się pokaże, będę tu zamiesczał (Starling śledzę ze względu na marynistyczne zainteresowania). Jeśli chodzi o ptasie wątki to polecamy się, mamy tego więcej, choć samego lelka -nie (kolekcja to zajawka Żony i Syna- ptaki są kupne, nie robimy ich niestety sami) A Stanny jak Stanny- jedne prace bardziej, drugie mniej, jednemu podoba się bardziej, innemu mniej ... Edytowane 26 Lutego 2025 przez socjo1 3 Cytuj
greatgonzo Napisano 26 Lutego 2025 Napisano 26 Lutego 2025 Tu przecież nie o Stannego idzie, tylko o ideę. Ptaszki w tej formie przynajmniej upraszczają problem woliery :). 1 Cytuj
Cypis Napisano 27 Lutego 2025 Napisano 27 Lutego 2025 17 godzin temu, socjo1 napisał: To, co jest o 11-ce w całym newsletterze, pokazał Letalin- niczego więcej nie ma. Jak się pokaże, będę tu zamiesczał (Starling śledzę ze względu na marynistyczne zainteresowania). Jeśli chodzi o ptasie wątki to polecamy się, mamy tego więcej, choć samego lelka -nie (kolekcja to zajawka Żony i Syna- ptaki są kupne, nie robimy ich niestety sami) A Stanny jak Stanny- jedne prace bardziej, drugie mniej, jednemu podoba się bardziej, innemu mniej ... ale ten bocian to albo nowy gatunek mini , albo nie w skali Cytuj
Slawek_26869 Napisano 27 Lutego 2025 Napisano 27 Lutego 2025 Bo to Bocian lilipuci (Ciconia Lilliputian) 2 Cytuj
socjo1 Napisano 27 Lutego 2025 Autor Napisano 27 Lutego 2025 (edytowane) 7 godzin temu, Cypis napisał: ale ten bocian to albo nowy gatunek mini , albo nie w skali Karłowaty. Hodowaliśmy go pod szafą, żeby nie urósł. Edytowane 27 Lutego 2025 przez socjo1 Cytuj
Wymysl Napisano 27 Lutego 2025 Napisano 27 Lutego 2025 Jeśli jesteśmy nadal w temacie ptaków, to chciałem zauważyć, że lelka można było poznać oglądając przygody wróbla Ćwirka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi