Grzes Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Była jeszcze limitowana seria tych śmigłowców Intechu z dodaną blaszką. Jeśli jest życzenie, to mogę przekopać magazyn i pokazać co tam było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca W dniu 21.03.2025 o 15:40, Grzes napisał: Była jeszcze limitowana seria tych śmigłowców Intechu z dodaną blaszką. Jeśli jest życzenie, to mogę przekopać magazyn i pokazać co tam było. Expand Z tego co kojarzę czeski OKIT miał ten śmigłowiec w barwach Czech z blaszka. Może to ta sama blaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca Modelu, niestety nie znalazłem, jak mi się zdaje - poszedł do innego właściciela. Mam jedną fotkę zestawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca (edytowane) Witam. Udało się Milka złożyć w całość. Lekko nie było. Sporo dopasowywania. Teraz szpachlowanie i szlifowanie. Trochę tego jest. Edytowane 22 Marca przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca Działam z modelem Aeroteam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 22 Marca Autor Share Napisano 22 Marca Początek działań z Intech/Mistercraft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca (edytowane) Wnętrza do Intecha i Aeroteam gotowe. Edytowane 23 Marca przez bart207skw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca I cyk. Aeroteam sklejony w całość. Całkiem dobrze wklejało się oszklenie. Też będzie co szpachlowa i szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Jakby powiedział mój syn - zapierdzielasz jak Wiesiek kombajnem po wino! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca W dniu 23.03.2025 o 18:19, bart207skw napisał: Wnętrza do Intecha i Aeroteam gotowe. Expand Normalnie Nysa Panie z wirnikiem... Wypadało by podnieść środkową część podłogi tam gdzie jest zbiornik. Fotele nie stoją na słupkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca No i pyk. Mistercraft/Intech sklejony. Było w nim najwięcej pracy aby go zamknąć. Najgorsze w trzech śmigłowcach wklejanie szybek dolnych przednich. Kruchy plastik szybek. Dodatkowo należało wkleić lampy od środka kadłuba. Wyloty gazów jakbym zrobił je zestawowo to w ogóle by nie wystawały. Musiałem zeszlifować boczne marginesy wylotów oraz włożyć je w otwory na styk. Teraz chociaż trochę wystaje. Wymiarowo najsłabszy z całej trójki. No jakoś tak poza swą małością jest jakiś taki mało milkowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca W dniu 23.03.2025 o 23:50, Mitrandir napisał: Normalnie Nysa Panie z wirnikiem... Wypadało by podnieść środkową część podłogi tam gdzie jest zbiornik. Fotele nie stoją na słupkach. Expand Proszę Pana Szanownego Śmigłowcowego Guru o wyrozumiałość. To są gniotliwe modele to i mają gniotliwe wnętrza. Jak przyjdzie czas na model z Hobby Szefa to tam będzie cacanie i muskanie. A tutaj robię z tego co fabryka dała. Ten warsztat to takie podsumowanie historii zanim pojawił się Hobby Szef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca I wszystko złożone do kupy. - Amodel wg mnie z największym potencjałem pomimo dużej obróbki części przed klejeniem. - Aeroteam wg mnie nie taki zły, mało cześci, przyjemnie się kleił. - Intech/Mistercraft wg mnie nie jest zły, ale w porównaniu z kolegami traci z uwagi na złe wymiary i jakoś taki inny wygląd, no i jest najmniejszy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca W dniu 23.03.2025 o 23:55, bart207skw napisał: Proszę Pana Szanownego Śmigłowcowego Guru o wyrozumiałość. To są gniotliwe modele to i mają gniotliwe wnętrza. Jak przyjdzie czas na model z Hobby Szefa to tam będzie cacanie i muskanie. A tutaj robię z tego co fabryka dała. Ten warsztat to takie podsumowanie historii zanim pojawił się Hobby Szef. Expand Pierwsze primo... żaden ze mnie guru Drugie primo... "czym skorupka za młodu nasiąknie...itd" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca W dniu 24.03.2025 o 23:39, Mitrandir napisał: Pierwsze primo... żaden ze mnie guru Expand No, ale jednak Mitrandir to był czarodziej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Ten Intech to jakby go kto w czoło ''klepnął''... Patrzę z nieukrywaną ciekawością 8-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca W dniu 24.03.2025 o 23:39, Mitrandir napisał: Drugie primo... "czym skorupka za młodu nasiąknie...itd" Expand skorupka tak nasiąkła, ze teraz tylko same takie gniotliwe modele potrafi zrobić, na dobrych sie nie zna 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca Teraz proszę o cierpliwość bo wszystkie milki maja obróbkę szpachlą i papierem ściernym - trochę to potrwa tym bardziej, ze to trzy modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca W dniu 24.03.2025 o 00:00, bart207skw napisał: Intech/Mistercraft wg mnie nie jest zły, ale w porównaniu z kolegami traci z uwagi na złe wymiary Expand A mamy pewność, że to Intech ma złe wymiary, a nie te inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca W dniu 25.03.2025 o 12:46, Wymysl napisał: A mamy pewność, że to Intech ma złe wymiary, a nie te inne? Expand Ja mam pewność. Kiedyś próbowałem go poprawić przez rozkrajanie i wstawianie różnych rozpórek i da się to zrobić !!! Ale poddałem się jak w każdym innym przypadku Może kiedyś coś wstawię z tej przygody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca W dniu 25.03.2025 o 19:14, ksc napisał: Może kiedyś coś wstawię z tej przygody. Expand Zapraszam, wrzucaj. Ten mój warsztat w zamyśle właśnie ma przedstawić to co było do dostania przed dobrym (poza wirnikiem głównym) modelem Hobby Szefa. Wiem, że warsztat wygląda biednie - nie tak jak niektóre z warsztatów tutaj, ale zapraszam jeśli coś czytelniku posta podzialales z tymi śmigłowcami innego niż pudełko pokaż. Może wyjdzie z tego fajny kawałek historii modelarstwa z bohaterem PZL MI-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Hobby Szef mówisz... Proszę Można porównać kształty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca W dniu 26.03.2025 o 00:25, Mitrandir napisał: Hobby Szef mówisz... Proszę Można porównać kształty Expand Z tym modelem od HB też nie jest wszystko jak trzeba. Trafiłem kiedyś na fenomenalny warsztat Mi-2 HB gdzie budujący porównywał kształt modelu ze zdjęciami i planami i wychodziło że tylna belka jest za długa... pamiętam też że to nie była jedyna rzecz którą poprawiał. Więc tu też jest z czym szaleć 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca W dniu 26.03.2025 o 00:56, leon napisał: Z tym modelem od HB też nie jest wszystko jak trzeba. Trafiłem kiedyś na fenomenalny warsztat Mi-2 HB gdzie budujący porównywał kształt modelu ze zdjęciami i planami i wychodziło że tylna belka jest za długa... pamiętam też że to nie była jedyna rzecz którą poprawiał. Więc tu też jest z czym szaleć Expand I mój świat runął. Czyli hobby szef też gniotliwy... świat się kończy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Polecam ten warsztat. Koleś już od roku dłubie i wydłubać tego plemnika nie może 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi