panmopsik Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia (edytowane) aha, trochę zmyliło mnie "...wariancie pustynnym", "...kolor beżowy/piaskowy z czego to wynika?" i ten znak ukośnika, który ma znaczenie a tu chodziło o taki kolorek z tej linkowanej strony (poniżej) więc spojrzałem na beże (głównie to mnie zastanowiło) i piaskowe (ah te odcienie) i pustynne i na pojazdy w necie, np. katarskie,oraz holenderskie misyjne 17 godzin temu, Sjmport napisał: lub wariancie pustynnym. Tutaj jest kolor beżowy/piaskowy z czego to wynika? https://www.knds.de/en/systems-products/wheeled-vehicles/fennek/fennek-fao/ Edytowane 24 Sierpnia przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 26 Sierpnia Share Napisano 26 Sierpnia Witam, ma któryś z kolegów wiedzę na temat użytkowania przez IDF bojowo T-34-85? Może jakieś zdjęcia? Niestety doszukałem się tylko informacji / zdjęć tego czołgu jako punktu oporu, celu lub obiektu muzealnego. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia (edytowane) 12 godzin temu, pencil37 napisał: Witam, ma któryś z kolegów wiedzę na temat użytkowania przez IDF bojowo T-34-85? Może jakieś zdjęcia? Niestety doszukałem się tylko informacji / zdjęć tego czołgu jako punktu oporu, celu lub obiektu muzealnego. Z góry dziękuję Za informację w Euro trzeba płacić: T-34 and the IDF: The Untold Story https://plastmodel.pl/56155-502-abteilung-abt709-t-34-and-the-idf-the-untold-story-michael-mass--maor-levy-en?srsltid=AfmBOorLew1VUwoOddHnBuLU7tHHwk1jNrYjby_BtCZJ2zucvopEF5kj Edytowane 27 Sierpnia przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Co było wożone w tych skrzynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia 59 minut temu, halset napisał: Co było wożone w tych skrzynkach? Narzędzia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia (edytowane) 8 minut temu, TM48 napisał: Narzędzia. Coś w tym stylu? Podejrzewam ze chyba nie luzem? Edytowane 27 Sierpnia przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 27 Sierpnia Share Napisano 27 Sierpnia Raczej stawiam na brezentowe torby z przegródkami w których umieszczało się określone narzędzia i łatwo było różnej maści kontrolerom wojskowym sprawdzić czy kierowca ma ukompletowane narzędzia. Tak bynajmniej było za moich czasów w wojsku. Później mogło się to zmieniać. Luzem raczej narzędzi nie trzymano. Jeśli dobrze pamiętam to w tych zasobnikach były przechowywane też podnośniki i pas zabezpieczający na pakę podczas przewozu żołnierzy na pace. Było to element, który często ginął i trzeba było pilnować aby nie zmienił właściciela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia (edytowane) Jak się otwierało atrapę chłodnicy w 266? Myślałem że tak: Ale potem znalazłem takie zdjęcia: Niby ten zawias wygląda podejrzanie, ale jednak. A na większości zdjęć była ona w ogóle zdjęta i leżała obok. I trochę zgłupiałem szczerze mówiąc. I pytanie jeszcze jak trzymała się w górze maska silnika w kabinie? Motobieda twierdził że zaczepiała się o taki dings na podsufitce, a gdzie indziej ktoś twierdził że była podpórka. Poza tym mam zdjęcia podsufitki bez żadnego dzyndzla do zaczepienia. Edytowane 29 Sierpnia przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 29 Sierpnia Share Napisano 29 Sierpnia We wczesnej kabinie do góry (zatrzaski na dole), w późnej do dołu (zatrzaski u góry). Ten zawias to (nie wiem jak to ująć) taki cyngwajs na którym można było odchylić klapę i jednocześnie z niego ją zdjąć. Na stałe był przymocowany do szoferki, a na klapie takie ucho które się o niego zahaczało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Jak to mogło być z Panzer VII Maus. Chodzi mi o ten zbiornik paliwa z tyłu pojazdu. To był zapasowy czy główny? Ja stawiam, że niemal na bank zapas, a jeżeli tak to czy zawsze byłby obecny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia 33 minuty temu, Sjmport napisał: Jak to mogło być z Panzer VII Maus. Chodzi mi o ten zbiornik paliwa z tyłu pojazdu. To był zapasowy czy główny? Ja stawiam, że niemal na bank zapas, a jeżeli tak to czy zawsze byłby obecny? To zbiornik zapasowy. Maus nigdy nie brał udziału w działaniach bojowych. Palił bardzo dużo i pewnie dlatego dali dodatkowe beczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia 41 minut temu, robertmodelarz napisał: To zbiornik zapasowy. Maus nigdy nie brał udziału w działaniach bojowych. Palił bardzo dużo i pewnie dlatego dali dodatkowe beczki. Czyli zarówno może być i nie być taki zbiornik Shredingera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia 3 minuty temu, Sjmport napisał: Czyli zarówno może być i nie być taki zbiornik Shredingera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Czy wie ktoś może jaka jest średnica wieńca / łożyska wieżyczki samochodu Panhard 178 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablok Napisano 8 Października Share Napisano 8 Października Cześć witajcie mam dylemat na temat K9 Thunder co do malowania ponieważ ten koreański kamuflaż w ogóle mi się nie podoba i czy Wojsko Polskie używa pojazdów K9 w innym kamuflażu niż koreański z rejestracjami i oznaczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 18 godzin temu, pablok napisał: Cześć witajcie mam dylemat na temat K9 Thunder co do malowania ponieważ ten koreański kamuflaż w ogóle mi się nie podoba i czy Wojsko Polskie używa pojazdów K9 w innym kamuflażu niż koreański z rejestracjami i oznaczeniami NATO green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablok Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października A sa widoczne gdzieś rejestracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Dzień dobry, Może ktoś podpowie. Jaki zastaw najlepiej wybrać na ten Sherman III z 4 pułku. Dragon 6313? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Taki jak ten, że spawanymi kopólkami kierowcy i pomocnika to dragon 6321. Asuka niestety nie robi tej wersji kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiolszewski90 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Czy model MiniArt 37065 T-34/85 Mod. 1945 Plant 112 będzie dobrym wyborem by zbudować model pojazdu z zdjęcia ? Po bliższym przyjrzeniu się fotografii nie widzę zęby była to wersja T-34/85M1 . Czy lepiej wybrać inny model tego producenta z wież z dwoma grzybkami wentylacyjnymi z przodu i z tyłu wieży z fabryki nr 112? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Witam jestem nowy nie wiem gdzie o to zapytać więc napiszę tutaj. Robiąc zacieki na modelu jakiego rozpuszczalnika lub innego medium używacie rozcierając pędzlem farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października 16 minut temu, Misiek_Tysowia napisał: Witam jestem nowy nie wiem gdzie o to zapytać więc napiszę tutaj. Robiąc zacieki na modelu jakiego rozpuszczalnika lub innego medium używacie rozcierając pędzlem farbę? A czym robisz te zacieki? Jeśli farbami olejnymi to ja uzywam np. Ammomiga odorless thinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Maluje farbami akrylowymi Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada 16 godzin temu, Misiek_Tysowia napisał: Maluje farbami akrylowymi Tamiya. A na czym Przyjacielu chcesz te zacieki robić? Pojazdach czy innych samolotach lub pływadłach?? Określ się a to się dopasuje. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_Tysowia Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Pojazdy pancerne i nie wiem czego używać do rozcierania farby White Spirit czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi