ams Napisano 22 Kwietnia 2025 Napisano 22 Kwietnia 2025 Witam. i jak to u mnie po N1k2 - na drugą nóżkę XD Odrobinkę podziurkowany, choć na fotkach jakoś to nie bardzo widać. kalka "ZAając" z HobbyBosa. insygnia narodowe z techmodu. Zapraszam do obejrzenia :c) 28 Cytuj
Woit Napisano 24 Kwietnia 2025 Napisano 24 Kwietnia 2025 Bardzo sympatyczny P-51. Obrodziło nimi ostatnio Cytuj
HKK Napisano 24 Kwietnia 2025 Napisano 24 Kwietnia 2025 44 minuty temu, Woit napisał: P-51. Obrodziło nimi ostatnio Po co tyle tych Mustangów i Meserów. Każdy marzy o zbudowaniu Biesa. Gdyby tylko ktoś wypuścił. Zaraz, chwila... 1 Cytuj
Soris Napisano 24 Kwietnia 2025 Napisano 24 Kwietnia 2025 Sympatyczny, fajny, znaczy podobasie. Kalkomanii z nazwą własną ani wydechów czepiał się nie będę, bo znowu wyjdę na osobnika bez krawata W zasadzie, to właśnie wyszedłem... Cytuj
ams Napisano 25 Kwietnia 2025 Autor Napisano 25 Kwietnia 2025 6 godzin temu, Soris napisał: Kalkomanii z nazwą własną ani wydechów czepiał się nie będę, Ależ bardzo proszę... Czep się. Z kalkomania mi nic nie zrobię, (domyślam się , że za duże) bo innych nie mam, a w ręce takiego kunsztu żeby namalować to nie mam. A co z wydechami? Cytuj
Soris Napisano 25 Kwietnia 2025 Napisano 25 Kwietnia 2025 Kalkomanie oprócz tego, że są za duże, to przede wszystkim, praktycznie nie powinno tam być światła między literami, w oryginale one zachodzą na siebie. No, ale są jakie dał HB. Jeśli chodzi o wydechy, to w Twoim modelu wydają się być za długie i o zbyt małej średnicy(?), ale może to tylko złudzenie optyczne. Cytuj
ams Napisano 25 Kwietnia 2025 Autor Napisano 25 Kwietnia 2025 18 minut temu, Soris napisał: Kalkomanie oprócz tego, że są za duże, to przede wszystkim, praktycznie nie powinno tam być światła między literami, w oryginale one zachodzą na siebie. No, ale są jakie dał HB. Jeśli chodzi o wydechy, to w Twoim modelu wydają się być za długie i o zbyt małej średnicy(?), ale może to tylko złudzenie optyczne. No tak... dzięki za uwagi. Może skuszę się i wezmę pędzelek i pogrubię lilterki... ale i tak są za duże więc boję się że powstanie duża niebieska plama... A co do wydechów... to standardowy wyrób tamiya. ale popże znajdę coś na podmianę z Eduarda. Cytuj
Soris Napisano 25 Kwietnia 2025 Napisano 25 Kwietnia 2025 (edytowane) Nie wiem, czy pogrubianie nie pogorszy sprawy, zaczekaj, może greatgonzo zna jakieś zdjęcie z napisem w tym stylu. Ja widziałem takie "rozstrzelone" tylko na warbirdzie, na trzech z epoki są "ściśnięte". Poza tym, jeśli Ci to nie przeszkadza to nie ma chyba sensu. Są kalkomanie Draw Decal https://www.mojehobby.pl/products/North-American-P-51-D-Jumpin-Jacques-G-SIJJ-62230511.html , ale za tą cenę masz cały model Hasegawy https://www.mojehobby.pl/products/P-51D-MUSTANG-2381006.html, co prawda ten napis też chyba taki idealny nie jest, ale dużo lepszy niż HB. Edytowane 25 Kwietnia 2025 przez Soris 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 25 Kwietnia 2025 Napisano 25 Kwietnia 2025 Nawet nie zamierzam sprawdzać. To nie były tanie rzeczy. Gdyby zaistniała potrzeba, raczej zachowano by panel, niż malowano nowe literki. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi