stormag Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu 2 godziny temu, HKK napisał: Ja np. najczęściej stosuję linie podziału o głębokości 0.15-0.20 mm i takiej samej szerokości. Do skali 1/72. Ale też nie zawsze. Grubości krawędzi spływu i cienkich elementów nawet nie odważę się proponować, bo czasem 0.3mm jest za dużo, a czasem 0.4mm jest za mało. Dzięki za wskazanie kierunku – chodzi mi właśnie o taki model „do wrzucenia na Cults”, gdzie nie ma pewności, jakiego sprzętu czy żywicy będzie używała drukująca osoba, a mimo to trzeba zaproponować coś sensownego, żeby w 90% przypadków na dobrej drukarce SLA z żywicą dobraną do tematu z minimum rozsądku wszystko wyszło jak trzeba. Ostatecznie, tysiące ludzi wrzuca tak swoje modele, więc chyba muszą istnieć jakieś rozsądne zakresy rozwiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, HKK napisał: Jeszcze mi się nie zdarzyło zaprojektować czegokolwiek co po próbnym wydruku nie wymagałoby poprawek lub nie prosiło się o ulepszenia. Niespecjalnie to rozumiem. Co poprawiasz i ulepszasz? Raz doszedłem do wniosku, że lepiej będzie inaczej podzielić model, ale to tylko raz. Co masz na myśli pisząc ulepszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi