PKD4GA Napisano 17 Listopada 2006 Share Napisano 17 Listopada 2006 A to czemu bo trza cie pozadnie wyegzorcyzmowac - sprzedales dusze diablu i tyle Z pomoca sil piekielnych to kazdy takie cos zbudowac da rade. Lufy glownej artylerii - chyba kaliber przesadzony - jakos grubo to wyglada. Ludzieeee znalazlem cos u okonka Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Listopada 2006 Autor Share Napisano 17 Listopada 2006 (edytowane) I pewnie nie raz jeszcze znajdziesz Nie tylko lufy ale i cale działa AK-130 to coś z kosmosu. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Okonku, tak oglądam kadłub swojego modelu i Twoje zdjęcia - dobrze tego na nich nie widać - zeszlifowałeś załamania kadłuba z przodu okrętu? mam wrażenie, że przedobrzyłeś z bulajami, ich układ na obu burtach nie jest identyczny i różni się na śródokręciu (na lewej jest ich mniej) kiedy będzie obiecane coś więcej o pracy z blaszkami? pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 24 Listopada 2006 Share Napisano 24 Listopada 2006 Tak sobie patrzę i patrzę. No fajnie ale jak dodasz coś do porównania wielkści to nie mogę się nadziwić że można coś takiego zrobić. Do jednego mogę się przyczepić. Chciałbym częstszych aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Listopada 2006 Autor Share Napisano 24 Listopada 2006 (edytowane) Jedrek Załamanie na burtach nawet w modelu 1/200 jest nieodpowiednie i też go tam nie poprawiałem. Tutaj natomiast jest prawie niewidoczne i powiem szczerze, że się tym wcale nieprzejołem. Co do bulaji to też z ręka na sercu powiem, że tylko trochę bardziej uwidoczniłem te już istniejące ale aby sprawdzać czy sie zgadza ich ilość i rozkład Zapomniałem Kurde tak ostatnio wałkujesz ten temat, że normalnie już się boje Twego modelu Irek Odnośnik masz na każdej fotce. Kratki maty maja 1cm x 1cm Co do fotek ...hmmm.... ja też chętnie bym takowe widział w Twoich relacjach Przecież jak coś zrobię to pokażę Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 okonek tylko troche bardziej uwidocznilem te juz istniejace mam chyba inną wypraskę z kadłubem bo u mnie burty są gładkie... żadnych zaznaczeń bulaji, nawet złych normalnie juz sie boje Twego modelu e tam, nie dość że jeszcze prace przy nim tak naprawdę nie ruszyły to w dodatku nie mam takich zdolności manualnych jak Ty, więc bez obaw Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Listopada 2006 Autor Share Napisano 27 Listopada 2006 (edytowane) To naprawdę dziwne. Bulaje robiłem na Kulakowie i tak lukając kątem oka na kadłub Sowremennego pomyślałem sobie ciachnij i te ale naprawdę były i to bardzo słabe. Inaczej bym to opisał a tak olałem wpis Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Cześć. Oj dałem sobie wczoraj sam kopa w tyłek. Aż wstyd tak długo nic nie robić. Czas na dokończenie pokładu łodziowego i śródokręcia. Przybyły szalupy. Wymyśliłem sobie, że dam na nie pokrowce. Nie wszystkie okręty na dioramie muszą je mieć równe. Boczne wieże zaraz za nadbudówką główną nie otrzymały radarów. Nie ma też trapów prowadzących na ich pokłady a tylko relingi. Na fotkach oryginału nawet po okresie, który ma przedstawiać wygląd modelu ich nie widać. Całość uzupełnił trap łączący pokład łodziowy z główną nadbudówką oraz relingi na całym śródokręciu. Szczerze mówiąc model jest taki tępy,że mam już go dosyć. Z drugiej strony chyba za dużo chce pokazać i uzupełnić w tej skali Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Stycznia 2007 Share Napisano 31 Stycznia 2007 Szczerze mowiac model jest taki tepy, ze mam juz go dosyc. coś sam już wiem na ten temat Z drugiej strony chyba za duzo chce pokazac i uzupelnic w tej skali mam podobny problem... a tak w ogóle to Twój Okonku całkiem ładnie już wygląda Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 (edytowane) Jak to na Kaszubach mówią - wygląda jak go Tatk zrobie Jadę dalej z relingami. Trochę musiałem pozmieniać ich układ w okolicy tylnego działka Ak-630 bo inaczej zawaliłbym nimi pól pokładu. Lepiej chyba ładnie oszukać niż dokładnie sp......... Siatka lądowiska jest trochę wielgaśna jak na skale ale nie miałem innej pod ręką. Jedynym jej plusem jest to, że widać przez nią oznaczenia na pokładzie.Zastanawia mnie też wygląd pokładu rakietowego. Ja tego normalnie nie widzę. Wygląda na to, że pod farba zalega jakiś mikroskopijny syf albo to wina samej farby. Chyba przygotuje nowa mieszankę Jak widać tylny maszt już na swoim miejscu i drzwi hangaru tez. Porobiłem im od środka wzmocnienia ale nie mam na to kwitów i proszę się na tym nie wzorować. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Czesc.Oj dalem sobie wczoraj sam kopa w tylek. Az wstyd tak dlugo nic nie robic. No to może i mi tak po koleżeńsku , od dwóch tygodni nic nie skleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Siatka ladowiska jest troche wielgasna jak na skale ale nie mialem innej pod reka. zastanawiam się czy w swoim nie zrezygnować z tej siatki, jak nie ma na pokładzie śmigłowca to nie koniecznie pojawia się na fotkach ładne cacko Tobie wychodzi Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Ej kurde, ten caly okrecik jest niewiele wiekszy od fajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Ej kurde, ten caly okrecik jest niewiele wiekszy od fajka... Dopiero teraz to zauwżyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Ej kurde, ten caly okrecik jest niewiele wiekszy od fajka - no tak, ale trzeba sobie postawic pytanie jak duza jest ta fajka ? Wszystko jest wzgledne Okonek Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Ej kurde, ten caly okrecik jest niewiele wiekszy od fajka - no tak, ale trzeba sobie postawic pytanie jak duza jest ta fajka ? Wszystko jest wzgledne Okonek Pozdr. Pawel Pamiętam czaasy kiedy to papierosy były sprzedawane na wagę, a długość ich była nawet ponad 100 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 (edytowane) Pamiętam czaasy kiedy to papierosy były sprzedawane na wagę, a długość ich była nawet ponad 100 cm No hehe... były takie czasy i były takie fajki. Długość była rożna ale średnica zawsze taka sama Milo mi, ze się Wam podoba. Tak przez wieczorek robiłem Kamowa. Zaplanowałem , że będzie wytaczany z hangaru ale ciężko było go tam wpakować. Musiałem obniżyć podwozie i je trochę zwęzić. O ile w wysokości to pomogło o tyle w szerokości wpychany był na sile. Przeszkoda okazały się żeberka hangaru. Jakoś się udało i tak pozostanie. Poprawie jeszcze gwiazdy na statecznikach bo te z zestawu są jakieś wielgaśne, potem dodam obsługę pokładu lotniczego i będzie chyba git Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 potem dodalm obsluge pokladu lotniczego i bedzie chyba git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Musialem obnizyc podwozie i je troche zwezic. - cos mi sie tak kolacze po glowie - ktorys Kamow to czasem wlasnie nie mial hydraulicznie obnizanego podwozia do hangarowania ? Faktycznie duze gwiazdy - ale tez male Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 - no tak, ale trzeba sobie postawic pytanie jak duza jest ta fajka ? Wszystko jest wzgledneNo ja tak wlasnie Okonka od dluzszego czasu podejrzewam, ze ma takiego jednego faja spreparowanego do odpowiedniego rozmiaru, pokazuje nam te modele przy nim i wciska kit, ze to niby takie malutkie... Tak troche offtopic... Pamiętam czaasy kiedy to papierosy były sprzedawane na wagę, a długość ich była nawet ponad 100 cmJako ze mam duzo do czynienia z branza tytoniowa, jako ciekawsotke powiem, ze zarowno papierosy jak i filtry wychodza z maszyny zwijajacej jako jeden "papieros" ograniczony na dlugosc przez ilosc bibuly na bebnie... Dopiero pozniej sa ciete na odpowiednie odcinki i zlepiane razem (filtr z fajkiem). W niektorych sytuacjach, np. przy rozruchu maszyny, zanim urzadzenie tnace sie zsynchronizuje ze "zwijaczka", czesc "produktu" wychodzi bokiem niepocieta... Taki odpad moze miec dlugosc kilku metrow nawet (zazwyczaj lamie sie sam na krotsze kawalki). Kiedys sprzedawali to, zeby odzyskac chociaz czesc poniesionych kosztow. Dzisiaj sa specjalne maszyny do odzyskiwania tytoniu z takich smieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 Kiedys sprzedawali to, zeby odzyskac chociaz czesc poniesionych kosztow. Dzisiaj sa specjalne maszyny do odzyskiwania tytoniu z takich smieci... W latach 80-tych jak wiadomo papierosy były na kartki, więc zakłady pracy (dział socjalny) kupowały te śmieci aby nam palaczom ulżyć w niedoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 Poprawie jeszcze gwiazdy na statecznikach bo te z zestawu sa jakies wielgasne, potem dodalm obsluge pokladu lotniczego i bedzie chyba git pewnie, że będzie git, tylko jak te gwiazdy poprawisz? wpychany byl na sile będziesz go wyciągał z hangaru? pytam bo przy takiej operacji sam pewnie bym odłamał drzwi hangaru ze trzy razy, nie mówiąc o otarciach farby i innych uszkodzeniach... Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Lutego 2007 Autor Share Napisano 4 Lutego 2007 (edytowane) Stateczniki wystają na tyle, że można przejechać je pędzlem i nałożyć nowe gwiazdy o ile znajda się odpowiedniej wielkości Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Lutego 2007 Autor Share Napisano 5 Lutego 2007 (edytowane) Oki doki , jedziemy dalej bo to i Slava w kolejce czeka i projekt jakiś ma być Wszystkie siły wczoraj wieczorem poszły na dokończenie przedniego masztu. Niestety w zestawie blaszek zabrakło już radarów Palm Frond. Wszystkie poszły na Udaloy-a i pozostał jeden ale z nim nie będę cudował. Przez chwile był zamysł wykonania ich od podstaw ale dałem sobie na luz. Relingi zamontowałem w trochę uproszczonej ilości. Na koniec zamontowałem radar Top Steer składający się z 8-iu części. Maszt jeszcze nie do końca gotowy. Reszta czyli już drobniutkie anteny pojawia się na nim w czasie montażu anten pomiędzy masztami. Niby już blisko do końca ale tak naprawdę roboty jeszcze od groma Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Lutego 2007 Share Napisano 5 Lutego 2007 i projekt jakis ma byc jak to ma być? proponuję wystartować od dziś z projektem "Okręty floty rosyjskiej / radzieckiej" termin zakończenia: koniec czerwca 2007 (może być za krótki to przedłużymy) okres historyczny: dowolny (byle okręt służył we wspomnianej flocie a z racji tego, że nas mało to obojęte czy za cara czy za Putina ) skala: dowolna projekt wystartował, jeno data została przesunięta do końca roku a radar wygląda cudnie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi