electromara Napisano 19 Czerwca Share Napisano 19 Czerwca Witajcie, Po dość skromnym choć debiutanckim warsztacie przyszedł czas na najlepsze, czyli galerię. Tempo dość szybkie bo składanie zajęło mi jakieś pięć miesięcy. Sam model przyjemny z fatalnymi kalkami Klasyczne malowanie do parki z Phantomem. Mam nadzieję że się Wam podoba 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca 7 godzin temu, electromara napisał: Fantastyczna fotka! A sam Kocur bardzo udany, gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Podoba się. Fajnie i z wyczuciem pobrudzony. Co następne?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Bardzo się mnie widzi ten kocur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Świetna robota i bardzo ładna galeria. Kotek się podoba, zwłaszcza na zdjęciu z Phantomem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Moje ulubione malowanie, oraz bardzo ładne wykonanie, tak że Godzinę temu, barszczo napisał: Kotek się podoba, zwłaszcza na zdjęciu z Phantomem . W rzeczy samej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electromara Napisano 20 Czerwca Autor Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) Dziękuję wszystkim za miłe słowa 7 godzin temu, smialus napisał: Podoba się. Fajnie i z wyczuciem pobrudzony. Co następne?? Jeszcze nie wiem dokładnie. Najprawdopodobniej będzie to Phantom Royal Navy. Choć mam skompletowanego już eurofighter'a to może on... No i znajomy chce żebym mu zrobił airacobre... Wiele tematów w planach jak widać Edytowane 20 Czerwca przez electromara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca Dawaj Eurofightera bardzo rzadki model na forach. F-14 bardzo ładny i ze jedynymi słusznymi podwieszeniami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca Podoba mi się !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca I jeszcze ten hełm na skrzydle, taki nieduży dodatkowy smaczek, a zawsze przyciąga bardziej uwagę do całości. Piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electromara Napisano 22 Czerwca Autor Share Napisano 22 Czerwca W dniu 20.06.2025 o 16:46, mig napisał: Dawaj Eurofightera... Na 99% 2 godziny temu, Slaw_21 napisał: I jeszcze ten hełm na skrzydle, taki nieduży dodatkowy smaczek, a zawsze przyciąga bardziej uwagę do całości. Piękne. Fajnie że zauważyłeś Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa. Motywują do dalszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Model bardzo mi się podoba. Ale możesz rozwinąć kwestę kalek ? Parę modeli z tamki skleiłem i jeszcze nie miałem problemów z ich kalkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electromara Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca W dniu 23.06.2025 o 10:37, duju69 napisał: Model bardzo mi się podoba. Ale możesz rozwinąć kwestę kalek ? Parę modeli z tamki skleiłem i jeszcze nie miałem problemów z ich kalkami. Dzięki Co do kalek to pisałem trochę o tym w warsztacie. Nie to że kalki są złe czy coś, po prostu w porównaniu z wieloma innymi markami źle mi się z nimi pracuje ogólnie. Wymagają większego nakładu pracy jeśli chcesz osiągnąć zadowalający efekt (każdy widzi to inaczej ). Tamiya robi świetne modele, ale kalkomania odstaje niestety. Lepiej jakby zlecali wykonanie jakiejś firmie zewnętrznej (cartograf itp), chyba że czegoś nie wiem i ktoś dla nich robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 25 Czerwca Share Napisano 25 Czerwca 21 godzin temu, electromara napisał: Dzięki Co do kalek to pisałem trochę o tym w warsztacie. Nie to że kalki są złe czy coś, po prostu w porównaniu z wieloma innymi markami źle mi się z nimi pracuje ogólnie. Wymagają większego nakładu pracy jeśli chcesz osiągnąć zadowalający efekt (każdy widzi to inaczej ). Tamiya robi świetne modele, ale kalkomania odstaje niestety. Lepiej jakby zlecali wykonanie jakiejś firmie zewnętrznej (cartograf itp), chyba że czegoś nie wiem i ktoś dla nich robi... No faktycznie z tym że ich kalki odstają od np.Cartografa to rzeczywiście muszę się zgodzić, oraz że odstają jakościowo od ich modeli też (aczkolwiek głownie od tych najnowszych). Ale z drugiej strony jak porównasz je z kalkami jakie dodaje do zestawów na przykład, Hobby Boss czy Trumpeter, to te tamkowe wypadają naprawdę w porządku. Przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi