Avi Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Rafał mam pytanie, gdzie kupiłeś ten cudowny model? Bo kurcze muszę go mieć w swojej kolekcji jeszcze nie sklejonych W Warszawie jest zapewne w Tora Tora, a dla 'innostranców' na: http://www.modelbud.pl Tam możesz kupić online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Rafał mam pytanie, gdzie kupiłeś ten cudowny model? Bo kurcze muszę go mieć w swojej kolekcji jeszcze nie sklejonych eheheh Ty skończ tego TKS bo masz przed sobą kupę roboty ! Niedługo u Choroszego będzie prawosławka, 10 albo 14 TP i coś jeszcze. Złośliwiec wie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Spokojnie do kwietnia mam czas a kupić mogę, będzie czekał na swoją kolej w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 No Rafale model zacny !! Przy szlifowaniu żywicy ja używam wody. Polecam, nie pyli się tak mocno. Mam płaską pokrywkę po Raffaello i co jakiś czas zanurzam szlifowaną część aby zmyć ten mdlący pył. A i przy okazji ręce się tak nie "syfią". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ooo, ale mnie Rafał mile zaskoczył Ciekawe czy będzie tak samo bluzgał przy gąsienicach jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ooo, ale mnie Rafał mile zaskoczył Ciekawe czy będzie tak samo bluzgał przy gąsienicach jak ja Złośliwy Ty żyjesz jednak ! Co z PZInż 152 ? No muszę Cię pomęczyć o niego Rafale 4 czy 5 modeli na raz to chyba sporo co ? Widzę, że Ci po pociągu została skłonność do hurtowych ilości Wrzuć proszę dokładniejsze foty silnika, skrzyni biegów i wału ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Model zlepiony, jako że robię go jako eksponat muzealny(pod chmurką) wszystkie włazy będą zamknięte, lekko niedomknięte a jeden nawet zaspawany. Usunąłem gdzieniegdzie nity i nie dałem siatki jako osłony tłumika - w szynie ją podtrzymującą zrobiłem kilka otworów po śrubach. Na "szynach" zaraz przed tankiem kilka ogniw gąsienic, model natomiast będzie stał na betonowych podkładach, w sąsiedztwie trawki. Za figurkami będzie szła ścieżka, na której prawdopodobnie znajdą się przypadkowi przechodnie(jak to w zdjęciach z muzeum - zawsze ktoś w tle musi wejść w kadr), znajdzie się tam też prawdopodobnie jakaś latarnia a pod nią kolejna, większa ławka. Na tanku stanie także tabliczka z informacją "eksponat w trakcie rekonstrukcji", a po boku, na nieco wyższym podstawku także tabliczka, z krótkim rysem historycznym/opisem pojazdu. Także, to taki wstępny zarys scenki: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Jak to kiedyś ktoś mądrze powiedział małymi kroczkami na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 genialny pomysł z muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Dzieki, właśnie surfuje w sieci za dodatkami, a i nowe pomysły dochodzą..ale to w innym watku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 przydał by się jeszcze jakiś figurant z aparatem robiący zdjęcie a tępo masz niesamowite w trzech tematach konkursowych prace są juz na zaawansowanym poziomie. jeszcze kilka dni i zacznie się malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Nie, nie aparat ;) Ławeczka, na ławeczce będzie "mamuska" i jacyś(właśnie ich szukam w sieci) przechodnie.....myślałem także nad dozorcą, coby go przy jakiejś kupie zamiecionych liści postawić :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Pięknie Ci wyszedł Rafale, pięknie. Jedynie co mogę Ci tylko zarzucić to, to że nie pokazałeś wnętrza, ale taki Twój wybór Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg relacji. Ps. Jendrass1 PZInż. 152 jest już posklejana i czeka na malowanie. Kiedy to będzie to nie wiem, bo muszę nowy kompresor kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Wiesz, jak musiałby wyglądać we wnętrzu, stojący pod chmurką? A tabliczka" w trakcie renowacji" juz daje do myślenia Ps. Jendrass1 PZInż. 152 jest już posklejana i czeka na malowanie. Kiedy to będzie to nie wiem, bo muszę nowy kompresor kupić Confused p.s2 a Pz Inż 302 z wz36 już wzięte... odpocznie się od gąsek:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 I tak pewnie nas wszystkich zaskoczysz efektem końcowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Rafale dajesz jakieś korepetycje modelarskie? chętnie się zapiszę też mam pomysł z muzeum ale na wykonanie jednego pojazdu tak jak jest w MWP Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 a Pz Inż 302 z wz36 już wzięte... odpocznie się od gąsek:p Kupiłeś na allegro, czy bezpośrednio w firmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Gratuluje Rafale orginalnego pomysłu z muzeum, czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Rafał, nie wiem czy ty jesteś przebiegły, czy to ja mam paranoję, ale taki temat dioramki da Ci możliwość zaprezentowania wszystkich modeli, które obecnie robisz, na raz. A wtedy my już nie mamy czego tu szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Jędrek, poprzez e store firmy. szlachcik1, dzięki ArmiA,obawiam się, że musiałbym pierwszy podciągnąć częściami - jako sprawny,a trzeci jest za duży,bądź te obydwa zmniejszyć o nie ,wykonać jako niesprawne. Wszystko ma swoje miejsce w "siećświecie", także...;) A wtedy my już nie mamy czego tu szukać Smile jak to wyśpiewał Nam, jeden z "współczesnych" poetów....: -znielub mnie jeszcze bardziej Rafał, nie wiem czy ty jesteś przebiegły, czy to ja mam paranoję Tego nie wiem, ale wspominałem, że niecne plany mam :p pozdrawiam p.s. kiedyś na pewno spoważnieję, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Rafcio - rób ramki z balsy - te piaskownice od obrazków takie średniawe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Ajnął, tyle że ja leniwy jestem. Mam pod nosem, to biorę ;) Zawsze mogę się tłumaczyć, że to model oraz to co w ramce ma zwrócić uwagę - nie ona sama. Gorzej, jak scenka tez klops będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Kupiłem model PZInż152, więc wiem ile masz roboty. Trzymam jednak kciuki i czekam na wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 pomysł cywilnych scenek jest zawsze idealny tak że mi tu nie gadaj, ale naprawdę wyleczyłem się z kupowanych piaskownic. Fajna ta figura starego - dzieciaka robiłem w Jagtigerze, strasznie z twarzy szkaradny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Właśnie też to zauważyłem, zdeformowany ostro, może uda sie cos poprawić...bądź wymienić główkę. Fajna ta figura starego Już nie stary, główkę z czapka i wąsiskami wymieniłem na żywicę legend, także po trzydziestce jest chłop ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi