kornik_69 Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Ciśnij Łukaszu ciśnij Jestem pewien, że będzie na co popatrzeć jak już go skończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Witam! Ogłaszam wszem i wobec, że model został zniszczony... Lakier matowy na dolnych powierzchniach zważył się, co będzie wymagało pomalowania od nowa połowy spodu... Zostały dwa dni do wyjazdu - może zdążę. Trzeba jeszcze położyć kalki na górne pow. i to polakierować. Dokleić kilka elementów i zrobić do końca podstawkę. Zamówiłem sobie arkusz PCV o odpowiednich wymiarach, nagniotłem linie podziałowe, przykleiłem paski folii samoprzylepnej na której wycięte zostały owale, mające imitować kratki dylatacyjne wzdłuż pasa. Pomalowałem toto, zwashowałem. Jutro po szkole kupię matę trawiastą coby obok płyty lotniska przykleić. Podstawka dostała "nóżki", oraz instalację el. i o dziwo wszystko działa! Trzeba teraz skombinować klej przewodzący prąd, żeby przykleić takie małe druciki w modelu - zlutować nie mogę, bo podwozie pójdzie się j... no na spacer... Czy ktoś może mnie szybko wspomóc informacją na temat czegos takiego? Ogólnie mam cichą nadzieję, ze zdążę, ale... niestety może odbyć się to kosztem modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Szkoda, że tak wyszło ale nie wszystko da się przewidzieć i takie niespodziewajki niestety są wpisane w życie modelarza Cieszę się jednak, że nie zarzuciłeś projektu i nie wyrzuciłeś modelu do śmietnika Co do klejów elektroprzewodzących to nie mam wielkiego doświadczenia ale kiedyś miałem okazję raz z takiego preparatu skorzystać. Kupiłem taki specyfik dwuskładnikowy na giełdzie i użyłem do zrobienia połączeń niskoprądowych - połączenie wyświetlacza LCD z płytką drukowaną. Działało to dobrze więc może Tobie także się uda. Użyłem kleju dwuskładnikowego do naprawy szyb samochodowych - a właściwie do naprawy struktury grzewczej na tylnej szybie. Producenta niestety nie pamiętam ale znalazłem coś co wydaje się podobne we właściwościach - http://www.tme.eu/html/PL/klej-przewodzacy-do-szyb-samochodowych/ramka_3557_PL_pelny.html. W firmie TME robiłem już zakupy i nie miałem z tym problemów - fachowa i szybka obsługa. Jeśli zależy Ci na czasie to może spytaj w pobliskich sklepach z częściami samochodowymi o specyfik do naprawy grzałek na tylnych szybach - może będziesz miał szczęście i uda Ci się kupić ten klej lokalnie bez ponoszenia kosztów przesyłki i może za niższą cenę. Oprócz kleju dwuskładnikowego widziałem kiedyś gdzieś lakier jednoskładnikowy z pędzelkiem - tak jak lakier do paznokci - też służył głównie do naprawy grzałem na tylnych szybach aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Września 2010 Autor Share Napisano 30 Września 2010 Dzięki, pomogłeś mi! Jutro pochodzę po mieście i poszukam. Najwyżej będzie bez oświetlenia na wystawie. Tym czasem ostatnie fotki, bo mama zabiera aparat na wakacje. Do podstawki dokleiłem matę trawiastą, którą wycieniowałem aerografem, oraz dokleiłem listwy na podstawę podstawki. Jutro okleję obrzeża czarną, matową folią. Wtedy podstawka będzie 100% finished. Wrzucam fotki stanu dolnych powierzchni modelu. Nie wygląda to dobrze, a mam półtora posiedzenia modelarskiego, żeby to wykończyć i spakować! Na górę B-2 położyłem lakier bezbarwny. Dziś położę kalkomanie, oraz polakieruję toto na mat. Może wyszlifuję też spód i kolorkiem poprawię. Oby się udało, trzymajcie kciuki. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 Położyłem kalki na górne pow. i polakierowałem Gunze C. Pomarszczyły się bardzo mocno. Ale walczę! Boki podstawki okleiłem czarną folią samoprzylepną, a na czołową ścianę podstawki nakleiłem napis wycięty na ploterze. Do obejrzenia na żywo Modelu nie skończę na 100%, ale może nie będzie wstydu... Dostałem z Lidlu fajne kartony po bananach. Idę zrobić zabezpieczenie na model, spakować się do Warszawy, a potem robić B-2 do oporu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 postaraj sie, wiem, to nie jest proste gdy czas cie goni, ale miejmy nadzieje ze wyjdzie bardzo dobrze i zdazysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 dziś go widziałem ;D nieziemski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Dziś? Jak? W Bytomiu w sklepie? Miło mi, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 A ten model zawitał w sobotę w moje skromne warszawskie progi i się nie chwale Ale fakt, model piękny, Łukaszu napraw co trzeba, skończ co trzeba i bądź dumny, bo warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 5 Października 2010 Autor Share Napisano 5 Października 2010 Mimo wszystko na prawdę nie jestem z niego zadowolony :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Dziś? Jak? W Bytomiu w sklepie? Miło mi, dziękuję! Tak tak ale myślałem że jest większy. wrażenie robi, super pomysł z tym lustrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam, przypomniało mi się o Was, więc wrzucam fotki prawie gotowego modelu, bo niektórzy nie widzieli. Przepraszam za jakość - flash. W galerii już będą normalne. Okropnie podarły się kalki, reagowały z lakierem Gunze a przy ich polerce - poniszczyły się. Wyglądają bardzo marnie. Model spróbuję opchnąć na eBayu za jakieś 700zł... może ktoś jest chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Co Ty, wg mnie kalki są w porządku. Ja tam nic nie widzę. Gdybym miał te 700, kupiłbym. Ale nie mam... Model naprawdę świetny. Dawaj galerię! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Model świetny. Ładnie przybrudzone wyloty z silnika Gratuluję ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 ... kurcze oglądam i nie moge wyjsć z podziwu, ma się tą smykałkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Co Wam się tak podoba, nie widzicie tych poszarpanych kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Co Wam się tak podoba, nie widzicie tych poszarpanych kalek? Nie. Pokaż, gdzie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Przyjrzyj się jasnym prostokątom. Nie są prostokątami, bo mają pourywane kawałeczki boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Gdybyś nie powiedział że to pourywane to pomyślałbym że to tak ma być, także się tym nie przejmuj bo nie psuje to zbytnio całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 A ja go w warszawie nie widziałem przez przypadek ?? Jeśli tak to w realu jest jeszcze ładniejszy. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Widziałeś go, a ja widziałem Ciebie, jak wykładałeś swoje modele. Ale nie chciałem przeszkadzać, bo widziałem Twoją "odczep się" reakcję, kiedy ktoś tam pytał, czy jesteś z MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Oj tam, sam wiesz jakie to ciśnienie, zresztą pierwszy raz, później zwięźle starałem się trzymać ekipy MW, chociaż tej sytuacji nie mogę skojarzyć. Ehh jeśli tak to wyglądało to wszystkich urażonych najserdeczniej przepraszam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 To szkoda, żeśmy słowa, czy dwóch nie zamienili :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi