Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z tymi zaciekami i brudami nie przesadzaj, żeby nie wyszło Ci jak w czołgu.

Mam to na uwadze, zrobiłem tak symbolicznie, żeby widz wiedział, że jednak troszkę się brudzi. Nic więcej kombinował nie będę. Proszę, oto oryginał:

0662319.jpg

• Odpowiedzi 350
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak patrzę na Twój B-2, to chyba zaraz pojadę do mojej Kobiety, u której stoi taki robiony przeze mnie, tylko że w 1:144, i Jej zabiorę, bo aż wstyd, jak porównuję mojego do Twojego... Z resztą co tu dużo gadać, na forum jest moja galeria: B-2 Stealth Bomber (Revell, 1:144), porównajcie sami... (btw nawet nie wiedziałem, że to było aż tak dawno - piąta strona od końca...)

Pozdrawiam

Napisano

Ładne malowanko Gratuluję maskowania

Napisano

Jakie kaleczki? Człowieku, od spodu jest tylko gwiazda amerykańska prawie na skraju skrzydła, i kilka srebrnych "kółeczek" z przodu. To wszystko jest dokładnie przemyślane, mam rozpisany każdy etap budowy, oraz rozpisane malowanie, na poszczególne czynności Będzie dobrze.

Jak patrzę na Twój B-2, to chyba zaraz pojadę do mojej Kobiety, u której stoi taki robiony przeze mnie, tylko że w 1:144, i Jej zabiorę, bo aż wstyd, jak porównuję mojego do Twojego... Z resztą co tu dużo gadać, na forum jest moja galeria: B-2 Stealth Bomber (Revell, 1:144), porównajcie sami... (btw nawet nie wiedziałem, że to było aż tak dawno - piąta strona od końca...)

Ale z drugiej strony nie można porównywać 72 do 144 ;) Mój model pozwala na większe szaleństwo

Ok, o to chodziło, tak trzymaj

lol,no malowanie perfekcyjne

Ładne malowanko Smile Gratuluję maskowania

Dzięki!!!! :piwo::piwo::piwo::piwo::piwo::piwo::piwo:

Napisano

Twój model nie pozwala na większe szaleństwo. Twój model to istne szaleństwo.

Napisano

Stary , ja tam się nie wypowiadam bo słów szkoda ale żeby było obrazowo to napiszę że jak go kiedy zobaczę na jakiej wystawie to zabieram swoje modele i uciekam z podkulonym ogonem...MASAKRA!!!!!!!

Jakie kaleczki? Człowieku, od spodu jest tylko gwiazda amerykańska prawie na skraju skrzydła, i kilka srebrnych "kółeczek" z przodu.

A napisy na pokrywach podwozia? Widzę tam jakieś litery ED i coś jeszcze...No chyba że twój egzemplarz nie posiada takowych...żeby nie było , nie czepiam się,tylko upewniam

Napisano

Będziesz go wystawiał w Będzinie? Muszę go zobaczyć na żywo, tego nie można przegapić! Twój B-2 jest piękny, jest niesamowity. No chyba, że... przyznaj się, to nie jest skala 1:72, tylko 1:1.

Napisano

A napisy na pokrywach podwozia? Widzę tam jakieś litery ED i coś jeszcze...No chyba że twój egzemplarz nie posiada takowych...żeby nie było , nie czepiam się,tylko upewniam Smile

No tak, masz rację, ale pokrywy przyklejam na końcu, więc nie brałem ich pod uwagę jeśli chodzi o lakierowanie modelu

Będziesz go wystawiał w Będzinie?

Będę go na 100% wystawiał, zawsze chciałem coś wystawić

Napisano

jak już Ci wspominałem... z resztą sam wiesz w każdym razie jedziesz z koksem elegancko, miło widzieć coś tak pięknego... tym bardziej, że w kawałkach kiedyś leżał u mnie dumny jestem, że teraz z takiego brzydkiego kaczątka robisz takie cudo!!!

Powodzenia, do końca już masz nie daleko

Napisano

Zaprawdę powiadam, mam już dość tego maskowania. Chciałby się ktoś może zatrudnić u mnie na 1/8 etatu jako maskownik?

IMG_0936.jpgIMG_0937.jpg

Pzdr

Napisano

Mogę maskowac on-line ;). Nie narzekaj tylko rób, bo efekt świetny.

Napisano
Zaprawdę powiadam, mam już dość tego maskowania. Chciałby się ktoś może zatrudnić u mnie na 1/8 etatu jako maskownik?

Maskuj, nie marudź!! ja już czekam na efekt końcowy!!!

Napisano

Lucas HS pisze, że zmęczon okrutnie, skargę wymęczonego przez taśmy maskujące człeka słychać w tych słowach, a tu go jeszcze ochrzaniają zamiast pocieszyć Ładni koledzy, nie ma co!

Lucas HS , to już finisz, 20 stron relacji za tobą, jeszcze tylko 2-3 i będzie meta, a tam już wszyscy z pochwałami czekają

Napisano

Łukasz, jak Ty robisz te zacieki olejami? Próbowałem powielać to co pokazywałeś na fotkach ale mi nie wychodzi "zaciekosmuga" tylko jakiś maz i nie wygląda to realistycznie.... Jak Ty to ścierasz dokładnie? I jak jest powierzchnia przygotowana?

Napisano

Hej

Lucas, modelik po prostu świetny, obserwuję dopinguję.

Malowanie po prostu idealne, te zacieki i smugi wspaniałe, gratuluję.

Niemogę się końca doczekać.

Pozdrawiam

• 5 months later...
Napisano

Nie, ale na niej się wzorowałem, dlatego jest pewnie trochę podobna.

Tym czasem model przeszedł kilka zmian, a o galerii będę Was musiał powiadomić tylko pisemnie, ponieważ model prawdopodobnie ukaże się w Super Modelu