Skocz do zawartości

Tajfun WDW Zvezda 1/35

FAHR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zapraszam do obejrzenia mojego najnowszego wpustu: małego Tajfuna od Zvezdy. Bardzo fajny model, składa się praktycznie sam, polecam. W środku dodane kalki 3D od Quint-y, których praktycznie nie widać, ale jakościowo są świetne. Tradycyjnie też koła od kolegi Kowalec222. Figurki to klony z dalekiego wschodu pewnej uznanej firmy, która bardzo się ceni;) 

Tradycyjnie u mnie na początek pierwowzór:

IMG_20250715_110528.jpg

IMG_20250715_110304.jpg

IMG_20250715_105820.jpg

IMG_20250715_105902.jpg

IMG_20250715_105942.jpg

IMG_20250715_110032.jpg

IMG_20250715_110057.jpg

IMG_20250715_110125.jpg

IMG_20250715_110151.jpg

IMG_20250715_110227.jpg

2025_07_15_10_54_57_009.jpg

Edytowane przez FAHR
  • Like 15

Kolejny bardzo fajny model w twoim wydaniu , produkty tej firmy są 1 klasa , szkoda że nie dostępne w kraju w oficjalnej sprzedaży. Spróbuj może innym aparatem robić fotki

• Thanks 1

Napisano (edytowane)

Pomysł genialny, perfekcyjne wykonanie. Bardzo mi się podoba.  Wszystko wykonane perfekcyjnie, kolory naturalne i asfalt wyszedł pierwsza klasa. Szkoda, że nie ma warsztatu.

Edytowane przez robertmodelarz
  • Thanks 1

W dniu 15.07.2025 o 17:00, copycat napisał:

Tylko znowu jakby balans bieli w aparacie oszalał.

Nie ogarnę tego, tyle razy próbowałem i zawsze źle... przynajmniej zdjęcia nie są ciemne i wszystko widać. 

W dniu 15.07.2025 o 18:03, bulik58 napisał:

Spróbuj może innym aparatem robić fotki

Telefonem robię. 

W dniu 15.07.2025 o 21:15, robertmodelarz napisał:

Wszystko wykonane perfekcyjnie, kolory naturalne i asfalt wyszedł pierwsza klasa. 

Asfalt to akrylowa masa Ammo MiG, polecam, łatwo się z tym pracuje i fajnie oddaje. 

Dzięki Panowie za wasze opinie 👍

Świetny model, podoba mi się, mam podobnego ( no nie tak doskonałego ) i z podobnych komponentów.

Niestety ostatnie upały spowodoowały zmiękczenie kleju polimenrowego, którym mocowałem koła,  więc trochę się rozjechały :) 

• Thanks 1

Świetny model. Podoba się. Co do zdjęć to ja nie jestem wielkim znawcą sztuki robienia zdjęć ale problem jest z tym, że masz  białe tło i Twój telefon nie ogarnia tego. Spróbuj zdjęcia zrobić na bardziej szarym tle, zrób zdjęcia z większej odległości a później wykadruj. Zwróć uwagę, że zdjęcia wnętrza wyszły Ci bardzo dobrze. Tak wyszło bo aparat tła nie widział. Ja miałem podobne problemy z moim telefonem który generalnie robi dobre zdjęcia ale to jednak automat.

• Thanks 1

33 minuty temu, Endrju napisał:

Zwróć uwagę, że zdjęcia wnętrza wyszły Ci bardzo dobrze. Tak wyszło bo aparat tła nie widział. Ja miałem podobne problemy z moim telefonem który generalnie robi dobre zdjęcia ale to jednak automat.

Zdjęcia wnętrza robiłem z podświetleniem a resztę bez i w świetle dziennym, ale z tym tłem coś może być na rzeczy. 

4 godziny temu, makinen napisał:

Świetna robota- po obejrzeniu miałem go już w koszyku, ale…wymieniłem na UAZa 469 😀

UAZa w rękach nie miałem ale Tajfuna mogę polecić z całego serca, świetny model, wszystko pasuje, składa się sam, tylko koła gumiaki do wymiany na dzień dobry.