grzemoch Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 no pierwsze zarysy czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 no pierwsze zarysy czołgu Bojowego Wozu Piechoty a nie czołgu No jak na skifa to i tak niewiele szpachli idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 боевых машин пехоты jak już PS. wiem że nie do końca ale to z translatora bo cyrylicy nie mam ale pierwsze litery są хорошо Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 tylko wiesz że on tak naprawde nie posiada wnętrza bo to co daje Skif to kpina, nie wiem czy blaszki aż tak podratują ten model :roll Tadam: http://www.europe-miniatures.com/models.php/Eduard_35567 Wyświetlają się obrazki ?? PS. zrób Greka Zaplanowałem już Ruska... No jak na skifa to i tak niewiele szpachli idzie... To dopiero początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Bojowego Wozu Piechoty a nie czołgu no tak heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Wreszcie dotarły do mnie blachy Bardzo ich dużo, nie wiem jak sobie z nimi poradzę... Do klejenia tych blach wystarczy zwykła kropelka ?? Zbiorowo Wnętrze To co pójdzie na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Do klejenia tych blach wystarczy zwykła kropelka ?? mi kropelka nie daje rady, kupiłem sobie klej do metali-tworzyw sztucznych i jest gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 mi kropelka nie daje rady, kupiłem sobie klej do metali-tworzyw sztucznych i jest gut A taki klej można kupić w Castoramie, czy w jakimś modelarskim ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 ja go kupiłem w budce z chemią do warsztatów więc w Castoramie będziesz miał ze sto do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Do klejenia tych blach wystarczy zwykła kropelka ?? O wiele lepszy jest klej cyjano-akrylowy w żelu. Kropelka za szybko chwyta- praktycznie od razu po zetknięciu ze sobą klejonych elementów, i praktycznie nie ma możliwości korekty ich ustawienia. Klej w żelu natomiast schnie trochę dłużej co daje Tobie czas na ewentualne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 A że się tak zapytam odnośnie kleju CA...jest dostępny gdzieś klej CA z bardzo cienkim aplikatorem (np. igła)?? Bo od dłuższego czasu szukam i w rzeczywistych sklepach i w internetowych i tafić nie mogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Czołem !! Walka z blaszkami wciąż trwa ale widać pierwsze postępy... Niestety były klejone kropelką. Po zamontowaniu góry i tak nie będzie dużo widać. Proszę nie bić, bo to pierwszy raz z blachami na tak dużą skalę... I tu z Bachczą Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Wygląda dobrze, a czy nie ma gdzieś kleju za dużo to wyjdzie podczas malowania . Byle do przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 a czy nie ma gdzieś kleju za dużo to wyjdzie podczas malowania Te wnętrza Skif-a to bym z chęcią całe zalał klejem... Ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Witam ponownie ! Jadę dalej z Bachczą... Widać, ile ten Eduard dodaje modelowi... Super sprawa Nie zakładając nowego tematu. Może ktoś mi powiedzieć czy Eduard produkuje blachy so Shot-a KAL 1973 od AFV ?? Ach zdradziłem jaki to będzie prezent pod gwiazdkę... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Na pudełku Skifa powinno pisać ,zamiast "Pojazd z wnętrzem", "Pojazd z bazą do wnętrza", ja mojego nie wyciągne spod biurka dopóki nie dorwe tych blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Może ktoś mi powiedzieć czy Eduard produkuje blachy so Shot-a KAL 1973 od AFV Nie, Voyager robi zestaw blach do Sho't -a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 No to dalej jedziem Przez ostatni tydzień tylko coś drobnego poskubałem... nie było czasu na to wszystko . Centuriona będę robił chyba z rok czasu Wnętrze będę malował białym sprayem, chyba nic się nie stanie ?? Podłogę trzea będzie zrobić na szaro, a przedział z tyłu na zielonkawo. Oczywiście dojdą jeszcze jakieś szczegóły i spróbuję zrobić otwierane tylne włazy Czas na zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 uuu troszku bylo szpachlownia ale jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Nie zakładając nowego tematu. Może ktoś mi powiedzieć czy Eduard produkuje blachy so Shot-a KAL 1973 od AFV ?? No właśnie Eduard zrobił ten zestaw. Ale uczciwie mówię, ze lepiej za tą samą (albo nawet niższą) cenę kupić Voyagera. Blaszki tej firmy są po prostu świetne. Są doskonale dopasowane do modelu, o wiele lepiej rozwiązane technologicznie, mają czytelną i wysoce przejrzystą instrukcję. A i samo wykonanie blach jest lepsze - w jednym zestawie jest kilka grubości blach - od najgrubszych i twardych (jak np. ekrany boczne), po cieniutkie i delikatne - jesli częśc wymaga złożenia w kilku płaszczyznach. Po prostu BAJKA! W zestawie do Tygrysa było SZEŚĆ różnych grubości blachy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Potęga, te blachy dodały mu tyle szczegółów, że po malowaniu nie będzie widać z jakiej bazy powstał Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Witam Wczoraj udało mi się zrobić anteny i narzędzia. Później byłem w sklepie i wreszcie kupiłem precyzyjne wiertła 0,5 - 1,3 mm . Już jeden ruchomy właz jest, rozwierciłem też lufy karabinów. We wnętrzu zrobiłem okablowanie... Czas na zdjęcia Lekko wzorowałem się na tym zdjęciu z NTW 11/2008 ( nigdzie indziej nie mogłem znaleźć zdjęcia przedziału desantowego A tutaj moje wiertło osadzone na uchwycie do skalpela Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 a ta NTW nie była o grecki BMP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 a ta NTW nie była o grecki BMP ? Była, była Ale nie mogłem znaleźć wnętrza ruskiego to jadę na greckim... A czy wszystko musi być idealnie odwzorowane ?? Jak założę górę to i tak nie będzie nic widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 i można tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi