Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 182
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki za pozytywne opinie

Piękna maszynka będzie! Gratulacje!. Super wyszły te detalie i wnętrze.

Z wnętrzem jeszcze nie skończyłem Muszę pomalować kilka detali i później wiadomo co

A co to za kolorek?

No właśnie... zdjęcia były robione późną godziną. Było dużo świateł, które zepsuły prawdziwe odcienie kolorów

Napisano
No ale jakim malowałeś

No tak... Mieszałem w różnych proporcjach humbrola 150 i 155 Tą mieszanką malowałem układ jezdny

Działo, włazy i tylny przedział malowałem samym 150.

Dziś (mam nadzieję) będę znał jakich kolorów użyję

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Prace jak widać posuwają się jak fronty na I wojnie światowej

W poprzedni łikend zrobiłem liny (nie zestawowe!!), założyłem gąski i fartuchu oraz dopicowałem troszkę wnętrze...

Te zdjęcia trochę dziwnie wychodzą - ostatnio kolory były ciepłe, a teraz są zimne...

01.jpg

02.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Prace wreszcie jakoś ruszyły

Zwashowałem wnętrze, z wieżą jest już prawie koniec. Jeszcze poprawię coś tam co nie co

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Witam i dziękuję za miłe komentarze

Będziesz do niego wkładał jakieś kukiełki ?

Oj, z moimi umiejętnościami to tylko bym zepsuł model (chociaż i tak jest brzydki )

Tymczasem zacząłem młotkować i brudzić wnętrze

Nowy sposób obić - najpierw jasny od bazy, później stalowopodobny. Mimo, że to stosunkowo nowy pojazd to na niektórych zdjęciach widziałem już obicia . Pierwszy raz użyłem pigmentu Miga i ogólnie metodę z White Spiritem

Czas na zdjęcia

02.jpg

01.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Naprawdę super, Mati! Świetnie to wszystko wygląda.

Dzięki

Ten brud/błoto już wyschło i z efektu jestem bardzo zadowolony

Teraz żal mi jest sklejać dół z górą, bo mało będzie widać.

A ja myślałem, że wszystko szybko i łatwo pójdzie.

Napisano

Sorry, że post pod postem ale to w końcu mój temat... Oczywiście zachęcam wszystkich do komentowania moich wypocin nad tą materią

A więc wnętrze już chyba skończone, więc to ostatnie zdjęcia bebechów

Może i za bardzo je obiłem i pobrudziłem ale nie będzie tego tak widać później...

Czas na zdjęcia

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

Pozdrawiam

Napisano
93mati wygląda extra

Czyli jest dobrze Dzięki

Przed chwilą skleiłem górę z wanną... i wtedy ukazały się cudowne, Skifowskie szpary. Na szczęście już po problemie

Hmmm... teraz czynności z wnętrza będę musiał powtórzyć

Napisano

No, tylko się postaraj ładnie z zewnętrzem, ma być lepsze niż wnętrze!

Dasz radę, kibicuje, i czekam na postępy.

Swoją drogą z tego co pamiętam w Kielcach w jednym z modelarskich kurzy się BMP-3 skifa, tylko w zestawie "profi pack" - Twój, to nie ten sam przypadkiem?

A jak już będziesz miał z głowy klejenie, to byłbym wdzięczny jakbyś napisał ogółem "co i jak" z tym modelem, bo tak patrze na te fotki i w głowie znowu zrodziło się: model-> o, BMP-> fajny pojazd -> i nie duża cena... ;) I zacząłem się zastanawiać nad nim jakoś tak poważniej.

Napisano

Kamilu na zewnątrz będzie wyglądał jeszcze lepiej niż wewnątrz

Tylko muszę kilka farbek kupić i jadę z trzema kolorami

BMP-3 skifa, tylko w zestawie "profi pack" - Twój, to nie ten sam przypadkiem?

Mój jest ten zwykły i tańszy. Ten "profi pack" ma jakieś blaszki od Eduarda

http://mojehobby.pl/show_file.php?src=http%3A%2F%2Fwww.mojehobby.pl%2Fzdjecia%2F8%2F8%2F3%2F1156_1_skf301_1.jpg

Chyba lepiej dokupić oddzielnie blachy, których będzie więcej. Zestaw zewnętrzny blach kupiłem za 2 dyszki i jest tam kilka arkuszów/wyprasek

A jak już będziesz miał z głowy klejenie, to byłbym wdzięczny jakbyś napisał ogółem "co i jak" z tym modelem

Hmm... na razie mogę napisać, że to taki zwykły Skif - sporo szpachlowania...

• 4 weeks later...
Napisano

Witam

Dawno nic tutaj nie wrzucałem... ale w końcu ferie i coś się ruszyło. Na razie tylko farba bazowa jest położona. Tylko dziwnie na zdjęciach wygląda, bo w rzeczywistości jest "lepsiejsza" tzn. bardziej "rosyjskiejsza"

Mała uwaga: moje modele ZAWSZE tak brzydko wyglądają podczas malowania itp.

"Ciaś nia zdieńća moji mily"

01.jpg

02.jpg

Pozdrawiam