Kamil K. Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Moje i tak gorzej więc nie daję zdjęć z samą bazą Wcale nie jest źle. Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 No ładnie i czysto. Tylko koła trochę niechlujnie pomalowane. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Tylko koła trochę niechlujnie pomalowane. Hehe, jeszcze ich nie skończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Normalnie gały mi wystają jak na ten model patrzę. Nic tylko pozazdrościć umiejętności. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w budowie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Chmmmm nie taki SKIF straszny jak go malują ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Witam Kamo już nałożone. Jeszcze kilka poprawek i nakładam sido... albo coś jeszcze czego nie pamiętam "Podobuje" się kamo ?? Dobre jak na rosyjskie ?? Bo na zdjęciach z tym BMP widać, że nie trzymają się schematów malowań Czas na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Tylko popoprawiaj krawędzie, na siatce Ci farba popłynęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Bardo fajne. Kolega wyżej już powiedział co masz poprawić. Popatrz na zdjęcia i w tych miejscach popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Czołem Teraz wszystko szybko idzie Zrobiłem jeszcze obicia w kolorze bazowym, tj. zielonym na "pustynnych" i czarnych plamach. To jeszcze oczywiście nie koniec z młotkowaniem, po sido i łoszu pójdą takie bajeranckie... Czas na zdjęcia, tylko nie bijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Modelik nabiera rumieńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Modelik nabiera rumieńców Dziękusz Mam pytanko. Podoba się Wam kamo jak na pędzel ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Mam pytanko. Podoba się Wam kamo jak na pędzel ?? Jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Mam pytanko. Podoba się Wam kamo jak na pędzel ?? Nikt tu nie twierdzi, że nie można malować modeli pędzelkiem. Lepiej jest dobrze pomalować pędzelkiem, niż odwalić kiszkę za pomocą aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Z moich obliczeń wynika że to Twój 4 model a do tego 2 z kamo, to ja ide popatrzeć na moje pokraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Twój 4 model Oj nie To nie jest mój 4 model... gdzie to wyczytałeś ?? Z pojazdów to mój będzie gdzieś z 7 model. No ale tamte wcześniejsze pokraki nawet nie pokazuję, bo nie znałem tego forum i tych technik... i byłem młody (teraz też) Ale, że 2 z kamo to już się zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 93mati, prooooszę, powiedz, jak zrobiłeś takie bajeranckie obicia! Muszę to na swoim nosorożcu wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 jachud3 Na razie te obicia są tylko zielone, później będą lepsze. Robiłem je za pomocą małego pędzelka 0/10 Powiedzcie mi proszę kiedy się robiło biedronkę Po washu ale przed lakierem matowym ?? Czy jak się chce ?? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Robiłem je za pomocą małego pędzelka 0/10 Dziękuję, dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Wooow. No model Primo Gusto. Nie przepadam za takimi maszynami, ale ta maszyna prezentuje się Super. Całość jest miła dla oka i już nie mogę się doczekać kolejny wyczynów z nią jakie będziesz robił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Mati a myślałeś o konkursach, ja sam nie wiem czy nie pójść na Świdnik w tym roku, ale wątpie żebym coś Strykerem wywojował Chociaż rok temu juniorów było mało :hmm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Powiedzcie mi proszę kiedy się robiło biedronkę Po washu ale przed lakierem matowym ?? Czy jak się chce ?? Proszę o odpowiedź. Ja osobiście biedronkę robię po położeniu ew. kalek. Z tym, że moja biedronka to takie kilka w jednym, nie robię według żadnych przepisów tylko po swojemu, oleje to bardzo wdzięczne farbki do takich zabaw, po prostu spróbój, mieszaj kolory, tapuj, rozcieraj, ścieraj, przecieraj ;-) Dzieki temu wychodzą mi i przebarwienia i wash i zacieki i wiele innych w jednym. Zeby było bardziej obrazowo to zajrzyj sobie do mojego topicu z IT-28, jest w warsztacie konkursowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 peter Wcześniej myślałem ale żadnych konkursów nie ma w mojej okolicy... no był może Poznań i to wszystko A Świdnik jest na drugim końcu Polski od mojego miasta Kamil K. Dzięki za odpowiedź. Coś tam poeksperymentuję i zobaczymy co wyjdzie Podpatrzę jeszcze warsztat Twojego Su-122 na innym forum, bo ten jest na prawdę zacny I jeszcze coś Jak robisz te bajery to używasz jakiegoś whte spirita ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Nie, praktycznie wszystko na sucho - chyba, że muszę nadmiar olei wyciągnąć z jakiegoś zakamarka to wspomagam się w/w. Oleje po prostu ścieram pędzelkiem, chusteczkami, wacikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Witam Wczoraj na model położyłem sido, kalki i jescze raz sido. Użyłem pierwszy raz płynów do kalkomanii od Gunze ... Dzisiaj zabrałem się za rozjaśnianie sposobem Kamila K. z efektem mam nadzieję widocznym na zdjęciach ale i tak będę musiał poprawić Tutaj te rozjaśnienia na płaskich powierzchniach najlepiej wyglądają... coś w ogóle widać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Ładnie! Rozjaśnienia troszku widać. Kalki się jeszcze troszku święcą, ale w wersji finalnej pewnie nie będą. Gratuluje, oby tak dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi