Skocz do zawartości

BMP-3 - Skif - 1:35

93mati

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 182
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam

Kamo już nałożone. Jeszcze kilka poprawek i nakładam sido... albo coś jeszcze czego nie pamiętam

"Podobuje" się kamo ?? Dobre jak na rosyjskie ?? Bo na zdjęciach z tym BMP widać, że nie trzymają się schematów malowań

Czas na zdjęcia

01.jpg

02.jpg

Czołem

Teraz wszystko szybko idzie

Zrobiłem jeszcze obicia w kolorze bazowym, tj. zielonym na "pustynnych" i czarnych plamach. To jeszcze oczywiście nie koniec z młotkowaniem, po sido i łoszu pójdą takie bajeranckie...

Czas na zdjęcia, tylko nie bijcie

01.jpg

02.jpg

Twój 4 model

Oj nie

To nie jest mój 4 model... gdzie to wyczytałeś ??

Z pojazdów to mój będzie gdzieś z 7 model. No ale tamte wcześniejsze pokraki nawet nie pokazuję, bo nie znałem tego forum i tych technik... i byłem młody (teraz też)

Ale, że 2 z kamo to już się zgodzę

jachud3

Na razie te obicia są tylko zielone, później będą lepsze. Robiłem je za pomocą małego pędzelka 0/10

Powiedzcie mi proszę kiedy się robiło biedronkę

Po washu ale przed lakierem matowym ?? Czy jak się chce ?? Proszę o odpowiedź.

Mati a myślałeś o konkursach, ja sam nie wiem czy nie pójść na Świdnik w tym roku, ale wątpie żebym coś Strykerem wywojował Chociaż rok temu juniorów było mało :hmm:

Powiedzcie mi proszę kiedy się robiło biedronkę

Po washu ale przed lakierem matowym ?? Czy jak się chce ?? Proszę o odpowiedź.

Ja osobiście biedronkę robię po położeniu ew. kalek. Z tym, że moja biedronka to takie kilka w jednym, nie robię według żadnych przepisów tylko po swojemu, oleje to bardzo wdzięczne farbki do takich zabaw, po prostu spróbój, mieszaj kolory, tapuj, rozcieraj, ścieraj, przecieraj ;-)

Dzieki temu wychodzą mi i przebarwienia i wash i zacieki i wiele innych w jednym.

Zeby było bardziej obrazowo to zajrzyj sobie do mojego topicu z IT-28, jest w warsztacie konkursowym.

peter Wcześniej myślałem ale żadnych konkursów nie ma w mojej okolicy... no był może Poznań i to wszystko

A Świdnik jest na drugim końcu Polski od mojego miasta

Kamil K. Dzięki za odpowiedź. Coś tam poeksperymentuję i zobaczymy co wyjdzie

Podpatrzę jeszcze warsztat Twojego Su-122 na innym forum, bo ten jest na prawdę zacny

I jeszcze coś Jak robisz te bajery to używasz jakiegoś whte spirita ??

Witam

Wczoraj na model położyłem sido, kalki i jescze raz sido. Użyłem pierwszy raz płynów do kalkomanii od Gunze ...

Dzisiaj zabrałem się za rozjaśnianie sposobem Kamila K. z efektem mam nadzieję widocznym na zdjęciach ale i tak będę musiał poprawić

01.jpg

02.jpg

Tutaj te rozjaśnienia na płaskich powierzchniach najlepiej wyglądają... coś w ogóle widać ??

03.jpg

04.jpg