FAHR Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia (edytowane) Tym razem małe "What if" w moim wykonaniu. Model naszego ciągnika, w założeniu, że weszły do masowej produkcji i służby liniowej. Model to druk 3D od F&A Miniatures, uzupełniony kilkoma elementami, których zestaw nie posiada. Budowa specyficzna jak innych modeli w technologii druku. Pracy z nimi w zasadzie ciągle się uczę. Kapral z Morsem, figurka, klosze lamp i hak to wydruki od Przemka Przybulewskiego. Malowany głównie lakierami z serii Orange od Hataki- świetne farby. Scenka osadzona gdzieś w Polsce wschodniej w drugiej połowie września. Zapraszam do obejrzenia galerii. Edytowane 15 Sierpnia przez FAHR 26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Ładnie wyszło Scenka pomysłem przypomina mi moją pracę "Pod Twoją Obronę..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia No powiem szczerze że woogóle nie wpadłem na informacje o takim ciągniku nawet jako projekcie bądź prototypie tego pojazdu,ale to może dlatego że sprzęt Polski z okresu międzywojennego i okresu tuż przed wybuchem drugiej wojny światowej nie leży w kręgu moich zainteresowań z wyjątkiem paru sprzętów.Ale wracając do modelu to sam model jak i dioramka jak najbardziej mi się podoba i prezentuje wysoki poziom i to się ceni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Świetna robota. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Fajna diorama, świetny dobór kolorów i super ślady eksploatacji. Mała rzecz, a oko cieszy...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 18 Sierpnia Share Napisano 18 Sierpnia Coś pięknego!!! Gratuluję!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia Dzięki panowie za miłe słowo. Polecam się na przyszłość;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Model dałbym 10/10 gdyby nie to, że niestety widać nieoszliwofwaną tarkę z tyłu (taka pierdoła a słabo to wygląda). Scenka minimalistyczna ale takie lubię bardzo (może minimalnie za ciasna). Największy plus to barwy i wzór kamuflażu, wyszło naprawdę super, barwy i filtr dobrane znakomicie (!). Merytorycznie niby w 1939 był rozkaz żeby rejestracje zamaskować/ zamalować ale ze zdjęć wynika, że nie na wszystkich pojazdach kołowych je ukrywano więc ujdzie, zważywszy że z tymi blachami wygląda dużo lepiej. Bardzo fajny model z paroma niewielkimi niedociągnięciami. Mimo tych paru minusów bardzo ładny model, gratulacje, myślę że pięknie prezentuje się na żywo. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Bardzo podoba mi się pojazd jak i całe jego otoczenie. Kolejny raz dobra robota. Także jakość zdjęć poprawiłeś względem poprzednich galerii (szczególnie temperaturę barw) co mnie bardzo cieszy bo lubię patrzeć na Twoje wyroby modelarskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Sierpnia Autor Share Napisano 20 Sierpnia 52 minuty temu, TAW napisał: Bardzo podoba mi się pojazd jak i całe jego otoczenie. Kolejny raz dobra robota. Także jakość zdjęć poprawiłeś względem poprzednich galerii (szczególnie temperaturę barw) co mnie bardzo cieszy bo lubię patrzeć na Twoje wyroby modelarskie No jakość tych zdjęć strasznie mi siedzi w głowie i chyba tym razem udało się tak zakombinować żeby było w miarę zjadliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia No to kiedy ciągnik doczeka się armatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia 6 godzin temu, Endrju napisał: No to kiedy ciągnik doczeka się armatki? Nie zmieści się już na podstawce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia Piękny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 1 Września Share Napisano 1 Września Znowu plus za temat! Ochów i tak dalej...... Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi