badger Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 No więc stwierdziłem że koniec zabawy z tym modelikiem. Zbytniej chwały mi może nie przynosi, ale nie ma dużo tych modeli ze zrobionym poprawnie generatorem, czyli krótko poprawnie zrobionych 251/20. A tu moja obecna powiększona kolekcja hanomagów Można spokojnie sie wypowiadać temacie UHU, oczywiście jak ktoś uzna że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Witam! Można spokojnie sie wypowiadać temacie UHU, oczywiście jak ktoś uzna że warto. Jak napiszę że piękny będzie to banał - ale nic innego nie przychodzi mi do głowy Zbytniej chwały mi może nie przynosi A to czemu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Sowa wyszła bardzo ładnie i poprawnie merytorycznie , zresztą pisałem to na warsztacie, ale dlaczego Jacku nie pochwaliłeś się tym Drillingiem, przecież on tak fajniuśnie wygląda. Obfotografuj go i zapodaj do osobnego wątku. Pozdrawiam JŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Chylę czoła! Mnie się bardzo podoba. Fajnie wyszły obicia bo bez przegięcia w ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Coż można powiedzieć. Model stoi na bardzo wysokim poziomie, zrobiony bardzo efektownie. Po raz kolejny potwierdziłeś swoje wysokie umiejętności, tak samo jak przy twoim Panzer IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Bardzo ładny warsztat i kolejny wspaniały model w Twoim wykonaniu. Nie ma się do czego przyczepić. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Fajna futurystyczna jak na swoje czasy maszynka. No i bardzo fajnie pomalowana. Modulacja pierwsza klasa Zacieki na tylnej ściance reflektora to oleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Super model. I ten reflektor, czy jak to się nazywa, to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 no rewelacje,wogole to sie jaram tym od warsztatu tak ze jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Dziekuję kolegom za pozytywne opinie co świadczy o tym że "trud" (chociaż nie ukrywam że modelarstwo sprawia mi przyjemność) włożony w budowę na marne nie poszedł. Pozytywny odbiór UHA-cza wymusza na mnie stworzenie małej winietki. Jakub ten Drilling to taki sobie jest nie wiem czy forum wytrzyma jak bym go pokazał (robiony dość dawno temu bez chemii - czyste malowanko humbrolami jeszcze). Co do modelu to są tacy wśród komentujących którzy robili ten model. Wiedzą więc że troche pracy trzeba włożyc żeby popasować same części, że o poprawianiu producenta modelu nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Model ładnie maźnięty, nie do końca zgrany kolorystycznie - co poruszyłem w wątku warsztatowym. Biorąc poprawkę że to AFV, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Badger, abstra:bip:ąc od malowania (bo nie mnie oceniać "magików światłocienia", czy innych technik) - zrobiłeś "kawał dobrej merytorycznej roboty". I bardzo dobrze, że wychodzi Ci łączenie poprawionych detali z malowaniem. Czuć, że UH-acz jest wykonany na poziomie "jotki". Jeszcze trochę i będzie lepiej. Chociaż chciałeś zunifikować dziada kolorystycznie (jak mniemam), to i tak ja tu widzę zbiór misternych detali, które by można prezentować w oddzieleniu od samego Hanomaga (choćby refklektor jest takim "modelem w modelu"). Smaczek . P.S. Podstawka musową jest . P.S. 2 Nie żebym coś sugerował, ale każdy "wirtuoz" powinien jedyneczkę popełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Rafał .... i ty Brutusie przeciwko mnie ale pewnie coś racji w tym jest. Kazio - jedynki czekają w pudłach na swoją kolej. Przyszła kolej na lotnictwo bo mam pewne zobowiązania. Sturmtiger w międzyczasie do zrobienia. Później dwa ambitne projekty - 17cm na podwoziu KingTiger (wreszcie zrobili friule) i wrak hetzera. Potem zrobię jedynkę Ausf A, czyli koniec przyszłego roku. W każdym razie dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Jacku, co się odwlecze, to nie uciecze...będziesz jeszcze miał sporo okazji do pomsty ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 A tu moja obecna powiększona kolekcja hanomagów Jakie fajne trojaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Co tu pisać jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 A dziękować Marku. Jakie maleństwo powstaje u Ciebie tą razą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 A sporo tego jest i czwórka z bebechami,is-2m,jakaś lancia,centaur,diorama pustynna,duże tego a co wyjdzie to czas pokaże,a tego mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Model wspaniały,ale jedno pytanie,dlaczego boczne schowki różnią się zużyciem i kolorem od reszty nadwozia.Wyglądają jak celowo zamaskowane przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Marku - właśnie czekam na tę zapowiadaną Twoją czwórkę z bebechami, pokaż zanim sie trwale pozbędziesz, może w Bytomiu. Adam - ze schowkami to długa historia, ale nie powiedziałem w temacie tego modelu ostatniego słowa - budowa trwa nadal - tylko tyle na chwilę obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ona już zostanie i pewnie w Bytomiu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi