dmuchol Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Mam pytanie jak usunąć nadmiar kleju który już zasechł??. Skleiłem model i mam zaschnięty klej który widać na zewnątrz co mam zrobić pomocy proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Skalpelem, papierem ściernym, pilnikiem. Jak to klej Cyjanoakrylowy to są do niego zmywacze (debonder). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmuchol Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 ja nie wiem jaki to klej to jest to http://www.hobbysta.pl/klej-tamiya-extra-thin-cement-pedzelkiem-40-ml-p-956.html a upiłem ten http://www.hobbysta.pl/western-star-5964ss-constellation-p-497.html wszystko ładnie mi wyszło tylko właśnie ten klej mi troszke przeszkadza może mógł bys mi pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 dmuchol, za zakładanie licznych tematów gdzie się tylko da, grozi Ci "urlop" od forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Kolego dmuchol najpierw popracuj na pisownią. zainstaluj sobie nową wersje Firefoxa tam podkreśla ci błędy na czerwono podczas pisania np postów na forum !! I poczytaj dokładnie forum . Po zaglądąj do różnych działów , a co najważniejsze skorzystaj z "boskiej opcji szukaj " , która może okazać ci się bardzo pomocna. I jak chcesz zadać jakieś pytania to pisz w jednym wątku , a nie twórz kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Firefoxa tam podkreśla ci błędy na czerwono Akurat w poście powyżej Dmuchola Firefox nic by nie podkreślił :mrgeen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Listopada 2007 Share Napisano 25 Listopada 2007 Firefoxa tam podkreśla ci błędy na czerwono Akurat w poście powyżej Dmuchola Firefox nic by nie podkreślił :mrgeen: A sprawdź sobie Reggy u mnie podkreślił . Pisząc o pisowni mówiłem ogólnie . Nie chodziło mi tylko o ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Listopada 2007 Share Napisano 26 Listopada 2007 No, ale z tego co widzę to Firefox też nie pomaga, bo liczba mnoga i pojedyncza to dwie różne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Hmmm mam problem, po oderwaniu taśmy maskującej z owiewki kabiny pozostały nz niej części kleju z taśmy, więc może ma ktoś pomysł jak usunąć ten klej bez szkody dla owiewki? Będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Jak klej z taśmy, to wykałaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 benzyną ekstrakcyjną...lecz wpierw sprawdź czy nie będzie ona wchodzić w reakcję z tworzywem na kawałku przezroczystej ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Żeby tylko takie problemy były, w modelarstwie i jak sobie z klejem poradziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 benzyną ekstrakcyjną...lecz wpierw sprawdź czy nie będzie ona wchodzić w reakcję z tworzywem na kawałku przezroczystej ramki Ha benzyna była OK:) wszystko w porządku owiewka jak nowa wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 no i brawo jasiu...cieszę się, że mogłem pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chipmen Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 jaki jest najlepszy klej do foli alminiowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Pattex, Kropelka, Super Glue, CyjanoPan...wszystkie kleje CA (cyjano- akrylowe) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 http://www.jadarhobby.waw.pl/microscale-mi08-micro-metal-foil-adhesive-p-7652.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Aktualnie posiadam ten klej http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=9&przedm=116815&kateg=763199 Ale on rozpuszcza farbe. Poradzcie mi dobry klej ktury tego nierobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Nie przykleja się części na farbę bo odlatują a jak już musisz to zetrzyj farbę w miejscu klejenia i wtedy przyklej ,albo kup super glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Proszę o napisanie postu bez błędu (guzik edytuj na górze) moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam. Jakim klejem przykleić ramę wiatrochronu z blaszki fototrawionej do przezroczystej części owiewki? Nie chcę zmatowić szyby cjanoakrylem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Chyba inaczej się nie da clear fix raczej nie chwyci blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Chyba inaczej się nie da clear fix raczej nie chwyci blaszek. Jak blaszka jest mała to chwyci bez problemu. Tyle, że połączenie jak to w przypadku clear fixa będzie raczej kruche. Można też spróbować jakiegoś cyjanoakrylu w żelu, bo one nie parują tak gwałtownie jak te w płynie (a jeśli mgiełka się już pojawi to wystarczy ją zetrzeć choćby poślinionym palcem lub - jeżeli palcem nie możemy dotrzeć do zaparowanego miejsca - patyczkiem higienicznym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Domyślam się, że blaszka jest małym delikatnym elementem więc niczego się na niej wieszać nie będzie i można ją przykleić na lakier bezbarwny lub wspomniany już clearfix. Jeśli użyje się do przyklejenia cyjanoakrylu nadmiar można usunąć debonderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Jeśli blacha jest nieduża, to spokojnie możesz ją wikolem przykleić. Chociaż polecałbym Gators Grip - ten klej właśnie do tego służy, aby zastępować cyjanoakryl. Może być też Micro Cristal Clear z Microscale'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi