Skocz do zawartości

[Wrzesień '39] Czołg pościgowy 10TP

Jarekk

Rekomendowane odpowiedzi

Jarek się ewidentnie opiernicza Jego 10TP jest jeszcze bardziej zaawansowany w budowie niż mój 7TP plot a i tak skończyć nie może ;P Czekam z nieukrywaną niecierpliwością na ten wóz, to taki mały przełom.

• Odpowiedzi 262
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Notoryczny brak czasu. Następny tydzień znów poza domem. Może uda mi się do soboty zrobić koło nośne do zalania i kopiowania.

Będzie ruchome podwozie i czy drugie koło będzie podnoszone ??

Co do czasu, to znam to doskonale, ale mam teraz mieć chwilę więc za coś się wezmę, może za Pantherę, bardzo mi się podoba, WZ. 34 nabiera mocy.

Planuję postawić go na gąsienicach. Podnoszenie kół nie ma wówczas sensu. Jeśli będą kłopoty z ogniwami, wrzucę je na błotniki i wówczas można podnieść drugie koła. Pozostawiam sobie taką możliwość.

• 2 weeks later...

Ja generalni edaje więcej utwardzadza i schnie szybciej. ujawnię, że powstaje mały Widd&Jendrass projekt, który ma na celu wprowADZENIE NA RYNEK PRZEDWOJENNEGO SPRŻEĘTU NIEZNANEGO.

• 3 months later...

Jarek powoli zawstydzasz TurboDymoMena Koła to chyba najgorsza robota z możliwych przy odtwarzaniu polskiego sprzętu. Dobrze, że ten etap już za Tobą. Obyś teraz już tylko szybko dorabiał kolejne elementy - kończ ten czołg i zbieraj laury !

10 TP jest chyba najefektowniejszym polskim czołgiem jaki zaprojektowano i jaki następnie powstał w rzeczywistości. Bo jeśli chodzi o sam projekt, to niekwestionowanym liderem jest 14 TP.

Jak ukończysz ten model, to będzie mistrzostwo świata I cierpliwości...

white - 14TP to najprawdopodobniej wymysł II/SG, de facto 10 TP odpowiadał standardem czołgowi 14TP, który jeśli wierzyć relacjom miał być ex wozem 10TP bez systemu skrętnych kół, a ze wzmocnionym pancerzem.

Jarkku - mam nadzieję, że spotkamy się szybciej niż na najbliższej Bzurze, Twój model wart jest kilku kolejek!

• 3 weeks later...

Normalnie OR-GA-ZMO-TRON

Piękny będzie Jarku, ale jak skaszanisz malowanie do dostaniesz wychowawczego !

Koła napinające miałeś już rozgrzebane chyba co ? Kalpę kierowcy już masz ?

Dziś widziałem koła napinające do KTigera ... pińćsent kilo sztuka, wielkości wieży od Vickersa ! O pierścieniu podwieżowym nie wspomnę, to musiał być gigant dopiero.

No kurcze jesteś pierwszy już widzę te telefony i maile. w sumie myślę że takie ARMO to kupę kasy by wyłożyło za odlew... A tak na poważnie jesteś Wielki. To co robisz chylę czoła!

P.S. Jakie malowanko real zieleń czy skifik typu 7 TP pod Tomaszowem, Warszawa ?

Cieszę się, że czołg (model) się podoba. W końcu to jakaś odmienność od powszechnej niemczyzny. Chyba to moja główna motywacja do budowy takich modeli. Pochlebstwa są chyba na wyrost, ale motywują mnie do dalszej pracy.

Model będzie przedstawiał wersję sfotografowaną w warsztatach. Do rajdu pozbawiono go działka.