PiterATS Napisano Poniedziałek o 08:55 Autor Share Napisano Poniedziałek o 08:55 (edytowane) Wstawianie zdjęć przez forum jest jak najbardziej dobrym pomysłem, ale jest jeden problem. Niestety opcja ta na Modelworku ma bardzo ograniczone zastosowanie,. Niemożliwe jest, a przynajmniej ja nie wiem gdzie i jak to zrobić, żeby mieć tekst i pod nim zdjęcie lub zdjęcia,. Potem znowu dalszy fragment tekstu i znowu kolejne zdjęcia odnoszące się do treści tego fragmentu. Jedyną opcją jest wrzucenie wszystkich zdjęć na raz pod treścią posta, co w według mnie nie ma sensu, bo wprowadza chaos i brak porządku. Dlatego w sumie nie korzystam z tej opcji. Dzięki Edytowane Poniedziałek o 08:56 przez PiterATS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Poniedziałek o 09:09 Share Napisano Poniedziałek o 09:09 13 minut temu, PiterATS napisał: Wstawianie zdjęć przez forum jest jak najbardziej dobrym pomysłem, ale jest jeden problem. Niestety opcja ta na Modelworku ma bardzo ograniczone zastosowanie,. Niemożliwe jest, a przynajmniej ja nie wiem gdzie i jak to zrobić, żeby mieć tekst i pod nim zdjęcie lub zdjęcia,. Potem znowu dalszy fragment tekstu i znowu kolejne zdjęcia odnoszące się do treści tego fragmentu. Jedyną opcją jest wrzucenie wszystkich zdjęć na raz pod treścią posta, co w według mnie nie ma sensu, bo wprowadza chaos i brak porządku. Dlatego w sumie nie korzystam z tej opcji. Dzięki Nieprawda, wszystko da się zrobić tak jak sobie życzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Poniedziałek o 09:11 Share Napisano Poniedziałek o 09:11 11 minut temu, PiterATS napisał: Wstawianie zdjęć przez forum jest jak najbardziej dobrym pomysłem, ale jest jeden problem. Niestety opcja ta na Modelworku ma bardzo ograniczone zastosowanie,. Niemożliwe jest, a przynajmniej ja nie wiem gdzie i jak to zrobić, żeby mieć tekst i pod nim zdjęcie lub zdjęcia,. Potem znowu dalszy fragment tekstu i znowu kolejne zdjęcia odnoszące się do treści tego fragmentu. Jedyną opcją jest wrzucenie wszystkich zdjęć na raz pod treścią posta, co w według mnie nie ma sensu, bo wprowadza chaos i brak porządku. Dlatego w sumie nie korzystam z tej opcji. Dzięki Oczywiście jest taka możliwość najpierw ładujesz zdjęcia na serwer przez Kliknij, aby wybrać pliki (szary przycisk pod okienkiem posta), one pojawiają się w okienku poniżej. Następnie piszesz akapit tekstu, tam gdzie chcesz mieć odpowiednie zdjęcie - zjeżdżasz na dół do okienka z załadowanymi zdjęciami i przy zdjęciu klikasz w przycisk Insert. Zdjęcie pojawia się w odpowiednim miejscu, możesz albo załadować kolejne albo dalej pisać kolejny akapit tekstu, aż do kolejnego miejsca, gdzie wrzucasz w identyczny sposób kolejne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Poniedziałek o 09:54 Autor Share Napisano Poniedziałek o 09:54 Dziękuję za podpowiedzi. Postaram się to ogarnąć i podmienić zdjęcia w poprzednich postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano Poniedziałek o 11:12 Share Napisano Poniedziałek o 11:12 Godzinę temu, PiterATS napisał: Dziękuję za podpowiedzi. Postaram się to ogarnąć i podmienić zdjęcia w poprzednich postach Tylko weź pod uwagę że forum przeskalowuje zdjęcia do max 1200px, więc generalnie g na nich widać będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Poniedziałek o 21:11 Autor Share Napisano Poniedziałek o 21:11 9 godzin temu, Kalor napisał: Tylko weź pod uwagę że forum przeskalowuje zdjęcia do max 1200px, więc generalnie g na nich widać będzie. Wiem, ale skoro koledzy chcą, to niechaj tak będzie, choć w galerii gotowego modelu będę już raczej wrzucał podlinkowane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Poniedziałek o 21:38 Super Moderator Share Napisano Poniedziałek o 21:38 Fajna praca, można się uśmichnąć o stl drobnicy i aku wraz z brakującą chłodnicą? Jakiś cults3d np ? Oglądam dalej podziwiając zapał malarski, u mnie malowanie to dramat... wiecznie za mało czasu na mazianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Wtorek o 08:33 Autor Share Napisano Wtorek o 08:33 (edytowane) Myślę że na koniec budowy będzie można coś pomyśleć na wrzuceniem gdzieś tych dodatków Dzisiaj silnik . Poza elementami zestawowymi dodałem nieco od siebie. Z "dużych" elementów konstrukcyjnych brakowało jedynie filtra oleju, więc trzeba było go sobie zaprojektować: Tak naprawdę do wymiany nadaje się również pompa oleju, bo zestawowa to taki wystający od spodu miski olejowej plastikowy cycek pozbawiony jakichkolwiek detali: ... podczas gdy w rzeczywistości to dość skomplikowany element: Ja już sobie podarowałem poprawki, bo jeśli nie wyjmiemy silnika, to pompa i tak jest całkowicie niewidoczna. Pozostałe uzupełnienia obejmowały dodanie wszystkich instalacji nie ujętych w pudełku, a więc przewodów układu smarowania, paliwowego, układu rozrusznika powietrznego czy cięgna łączącego wodzik pedału gazu z pompą wtryskową. Od razu bardzo przepraszam za jakość zdjęć, ale miałem spore trudności z fotografią tego mikrusa Najgorzej wykonanym elementem w całym silniku jest wentylator. I nie chodzi tutaj o detale, bo te są świetne- mamy nawet zamarkowane sprężyny dociskowe na sprzęgle. Kwestia to ograniczenia technologii wtryskowej. Efekt tego jest taki, że w całym zalewie świetnych detali łopatki wentylatora są nienaturalnie grube. Zaprojektowałem więc sobie kompletny zamiennik zestawowej części A6, który wystarczy wkleić zamiast plastikowego i gotowe: Różnica jest zauważalna Pozdrawiam Edytowane Wtorek o 09:35 przez PiterATS 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano Wtorek o 09:19 Share Napisano Wtorek o 09:19 Sam silnik to dzieło sztuki. Niezmiennie jestem pod wrażeniem Twojej pracy. O "wzbogacaniu" modelu drukiem 3D nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano Wtorek o 17:04 Share Napisano Wtorek o 17:04 Klaszczę z zachwytu. Czekam na dalsze etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano Wtorek o 17:59 Share Napisano Wtorek o 17:59 W dniu 19.10.2025 o 18:59, PiterATS napisał: Dokładnie- Imgur Dzięki tak myślałem Na forumowym jak kolega wspomniał ładujesz zdjęcia potem piszesz enter i wstawiasz zdjęcie i enter itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Środa o 09:50 Autor Share Napisano Środa o 09:50 Wszystkie zdjęcia są już podmienione, więc ogarnięte Silnik włożony, wszystkie przewody pomalowane i podpięte gdzie być powinny. Doszła też prawa chłodnica, no i prawa burta wraz z tylną płytą wanny też są już przyklejone na stałe. Tak więc przedział silnikowy jest w zasadzie ukończony i przenosimy się do przedziału transmisji 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Środa o 10:55 Share Napisano Środa o 10:55 No nieźle, nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano Środa o 14:33 Share Napisano Środa o 14:33 Fenomenalnie. Wypieki na twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Środa o 17:51 Share Napisano Środa o 17:51 normalnie perfecto. jak coś to zbieram szczękę z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu Dzisiaj tylko dwa zdjęcia. Przedział silnikowy został zamknięty również od tyłu. Dokleiłem brakujące jeszcze przewody układu chłodzenia znajdujące się na wierzchu silnika, wstawiłem gródź przedziału transmisji, a na koniec wkleiłem wentylator. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, PiterATS napisał: Przedział silnikowy został zamknięty również od tyłu. Niezmiennie patrzę na Twoją pracę z wypiekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Zgadza się , elegancka robota, pobrudzony i poobijany tak ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi