kobza_75 Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia Dzięki za info, ale ale to akurat samo wyszło podczas pasowania na sucho. Gondole już mam sklejone i czekają na spasowanie z skrzydłem i z silnikiem a potem na malowanie i bez tych trójkątów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Wersja z dronami latała bez uzbrojenie i z zaślepionymi wylotami działek i ja już mam przygotowane zaślepki, małe szlifowanie i kropelka kleju i będzie dobrze. Komora podwozia przedniego jeszcze do poprawki na kolor Interior Green. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Po zmontowaniu gondoli w całość i spasowaniu ze skrzydłem przyszedł czas na silniki i ich osłony. Silników zestawowych nawet nie wycinałem z ramek od razu zabrałem się za spasowanie tych z wydruku 3D, nawet nie ma co porównywać ich ze sobą. Te z wydruku są lepsze, po wycięciu nie było problemu ze spasowaniem ich. Jedynie to w gondoli musiałem podszlifować miejsca gdzie wychodzą rury wydechowe. Za to osłona silnika po spasowaniu okazała się minimalnie za mała i aby ją poszerzyć do odpowiedniej średnicy to wstawiłam kawałek płytki plastikowej 0,5mm z jednej strony i to załatwiło sprawę z średnicą osłon silnika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia Kolejny etap to oszklenie kabiny i tutaj „Fly” zrobił taki miły gest i to można rzec podwójny. Kabinę można zrobić w wersji zamkniętej lub otwartej, różne części oszklenia kabiny. A tym drugim miłym gestem są dołączone maski do modelu, bardzo ułatwiają pracę co widać na zdjęciu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Jak Ci się spasował wiatrochron ze ściankami kadłuba? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia Wiatrochron operatora pasuje u mnie idealnie ale musiałem pocienić musiałem jego tablicę/panel przyrządów, jest troszkę za duża. A na sucho pasowało. Natomiast wiatrochron pilota to z przodu pasuje idealnie natomiast na końcu przy coś mi się zwęził albo kadłub spuchnął. Jest mały ząbek na przejściu owiewka kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 26 Stycznia Autor Share Napisano 26 Stycznia Komora podwozia spasowana, części tylko przyłożone celem spasowania ich. Więc na zdjęciu nie wszystko jest idealnie proste. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Analizując dostępne zdjęcia w google oraz dokumentacje wprowadziłem kilka zmian w mojej wersji modelu. Zaczynając od kadłuba to dodałem antenę po prawej stronie kadłuba z boku od dołu, na zdjęciu widać dwa małe maszty antenowe. Na skrzydłach od spodu przy kadłubie są dwie anteny w kształcie litery „T”, po jednej na skrzydło. Dodatkowo rurka pitot wystaję z krawędzi natarcia skrzydła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Zwróć uwagę na jeszcze jedną rzecz, to możesz zrobić na tym etapie. Wbrew producentowi, drzwiczki komorą podwozia przedniego powinny być zamknięte. Otwierają się na chwilę podczas chowania podwozia, także sugeruje wkleić je teraz, w szczególności że są za małe, więc będziesz musiał wkleić płytkę poliestrowa aby wypełnić szpary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Dzięki za info, przeoczyłem. Spoglądam na zdjęcia i widzę iż są zamknięte. Teraz sprawdzam czy czegoś jeszcze przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi