kobza_75 Posted October 19 Share Posted October 19 (edited) Na warsztacie właśnie wylądował F7F-2D „Tigercat”, taka nowość z firmy „Fly” w skali 1:72. Od razu firma „Fly” wydała cztery różne wersje „Tigercat” a w zapowiedziach są następne. Wraz z modelem pojawiły są też dodatki do niego również z firmy „Fly”, a są to trzy różne wersje kół (arta009, arta010 i arta011) oraz silnik (arta008) a to wszystko z wydruku 3D. Zawartość pudełka na zdjęciu poniżej i na plus dla producenta to załączona maska do kabiny i kół. Z dodatków do modelu wykorzystam silnik (arta008) i koła (arta011). Miałem okazję zobaczyć model testowy i spasowanie części było rewelacyjne, zobaczymy czy mi też tak uda się go zbudować. Edited October 25 by kobza_75 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 19 Share Posted October 19 Tak z ciekawości zapytam - co oznacza w tytule: (WIP) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted October 19 Share Posted October 19 2 minuty temu, Grzes napisał: co oznacza w tytule: (WIP Obstawiam, że "Warsztat"i "Prezentacja" czyli WIP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted October 19 Share Posted October 19 Work in progress . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted October 19 Share Posted October 19 Czekam na swojego, F-3. I odrazu prosze o porównanie kółek i silników 3D vs Plastik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted October 19 Share Posted October 19 2 godziny temu, barszczo napisał: Work in progress . Żeby warsztat na bardziej profesjonalny wyglądał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza_75 Posted October 19 Author Share Posted October 19 Wszystkie tematy warsztatowe oznaczam skrótem (WIP), ale już odpowiedź już padła i dzięki Wam za to. Natomiast tematy w galerii oznaczam skrótem (RIF). To tak dla mojej wygody. Jak będę na etapie silników i kół to zrobię porównanie. Na razie walczą na warsztacie z a-12 i kadłubem „Tigercat”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza_75 Posted October 25 Author Share Posted October 25 Pierwsze cięcia już wykonałem, gdyż jest jeden kadłub do wielu wersji. W mojej wersji jest wymiana statecznika i wycięcie w kadłubie pod operatora dronów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted October 26 Share Posted October 26 Sceptycznie nastawiony jestem do takiego podziału technologicznego, wiele zmiennych ze strony producenta i modelarza aby coś poszło nie tak. ciekaw jestem wyników tej chirurgii 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts