vader9 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Witam jakiś czas temu przyszedł mi do głowy aby "odkryć" coś w śmigłowcu najbardziej do tego moim zdaniem nadał się model hellera Sea Kinga choć do celowo będzie to Sh-3h ale to nieważne na razie. Zacząłem od wycinania czego się da Przyznaje nie szło mi za szybko ale miałem trochę czasu po pracy więc To tak na razie wygląda - trochę więcej powycinałem ale teraz myśle jak zrobić wnętrze - na razie jest tyle. W planach są różne instalacje wręgi i inne szczegóły Jeśli się podoba to fajnie pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 łał, ambitny pomysł trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Zobacz tutaj: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=10257 może coś podpatrzysz...[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam w pełni popieram twój pomysł i życzę powodzenia i wytrwałości w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 No niesamowite rzeczy robi pan Ziober z tym Mi-6 gdzie mi tam do niego ale coś i tak podłubie a co. Ja powoli zaczynam wypełniać wnętrze kadłuba W trakcie robienia tego modelu rodzi się co chwila nowy pomysł jak coś tam dodać. jak tak dalej pójdzie to się obawiam czy to sie da skończyć - ale nie oto chodzi aby złapać zajączka ale by gonić go - jak mawiał "sofronow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 wehh szalony człowiek powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Widzę, że syndrom AZ jest zaraźliwy. Ciekaw jestem jaki będzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Witam modelarzy ( swoją drogą fajni ludzie z tych modelarzy - ale mówią że nie powinno się być sędzia we własnej sprawie ) Prace trochę poszły do przodu: i to chwilowo tyle, muszę się zająć świętami. Wszystkim modelarzom życzę spokojnych i rodzinnych Świąt, modele mogą chwile poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam w 2009 i życzę pomyślności modelarzom. W nowym roku prace ruszyły do przodu: Podłoga z dźwigarami i gotowy element jednak jeszcze dodany będzie moduł pod kabiną pilotów: Kadłuby zostały jeszcze dopracowane (czytaj więcej dziur ) ale również coś w temacie sufitu i silników z przekładnia się coś posunęło no to idę dalej dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie ukrywam, że jestem pod wrażeniem tego co wyczyniasz z modelem Rozumię że model ma być "przekrojem" śmigłowca, no bo tyle otwiranych klap to on chyba nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dziękuje za miłe słowa. Tak będzie to swoisty przekrój śmigłowca z rurami i wnętrznościami, ja po prostu lubię dłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 modelik cód malina!!! Od dawna sie do czegoś takiego przymierzam ale narazie odwagi i umiejętności brak Takie przekroje są najlepsze, więc trzymam bardzo mocno kciuki i czekam z niecierpliwościa na dalsze postępy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam, Vader9 chłopie dajesz czadu . Pokazujesz to co jest moim skromnym zdaniem istotą tego hobby. Oby tak dalej. Już nie mogę się doczekać końcowego efektu. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Gratuluję samozaparcia projekt jest wybitny byle do finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Piękne. Gdzie można zdobyć dokumentację aby móc zrobić taki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Masz chłopie zdrowie....ciekawy szkieletor sie szykuje. Powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Padłem na kolana i twarz jak zobaczyłem co się powoli szykuje z tego "sitka" Z niecierpliwością czekam na kolejne uzależniające zdjęcia z budowy Wierny kibic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dziękuje za miłe słowa.Tak będzie to swoisty przekrój śmigłowca z rurami i wnętrznościami, ja po prostu lubię dłubać. Z tego wynika, że masz niezłą dokumentację zdjęciowo-rysunkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Drodzy panowie aż tak dokładnych planów - czytaj planów wszystkiego nie posiadam, ale dbam o to aby rozwiązania techniczne były w zgodzie z realiami w stopniu możliwie największym. To są głownie zdjęcia różnych śmigłowców rozbite lub w remoncie bo wtedy widać coś więcej pod skóra. Tu kilka zdjęć z malowania : i to na razie wszystko, prace będą szły w kierunku zapełnienia szkieletu częściami i instalacjami. Pozdrawiam Grzegorz Orlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Fiu, fiu coraz to lepsze cacuszko sie robi Tylko czekać na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Witaj, Tempo prac iście zabójcze. Model rośnie w oczach. Powiedz ile godzin dziennie poświęcasz na jego budowę, bo ja swojego miga lepię ponad 2 lata a końca nie widać... Wielki szacun dla Ciebie Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Teraz mam wolne wiec mam czas to i prace postępują ale to sie za tydzień zmieni wiec tempo spadnie, po za tym teraz kable i detale to bedzie praco chlonne mysle że za 2 lat bedzie koniec :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi