Szydercza Gała Napisano wczoraj o 13:40 Share Napisano wczoraj o 13:40 (edytowane) No i pora wrócić do PRAWDZIWEJ roboty Zmeczon ostanio nieco wszelakim siejONcym śmierć żelastFem, postanowiłem zrobić coś co służy DOBRU. A nikt chyba nie zaprzeczy że świeża rybka to DOBRO Będzie to moje pierwsze starcie z modelem, w 100% drukowanym w 3D. Dotychczasowe moje potyczki z dodatkami produkowanymi w tej technologii pozostawiły u mnie mieszane uczucia. Armatki w Langleju były super, ale już welboty i kutry dostarczyły mi sporej ilości GOLGOTY i nie wiem czy bym sie ponownie zdecydował na ich użycie. Sama UTka jest w zasadzie powojenną kopią szkopskiej KAEFKI z drobnymi usprawnieniami. Pływało ich dużo i dłuuuugo, stąd można spokojnie uznać ten kuter za morski odpowiednik ZIŁA. Cokolwiek by człowiek nie wymyslił, znajdzie kuter który by to miał Docelowo zakładam że UTka będzie na wodzie w trakcie jakiejś operacji dostarczającej ową dobrą rybkę na nasze stoły. Żeby nie było tak wesoło i radośnie nadmienię że tytułowy HEL-126 przepadł bez wieści wraz z całą załogą 8 lutego 1979 roku. Co do samego modelu to nie mogę sie póki co przyczepić niczego. Wydrukowane jest to naprawdę ładnie. Na obłej części kadłuba było minimalnie widać słoje, ale 15 minut pracy z gombeczkom 3M rozwiązało sprawę. Sama żywica obrabia się bardzo przyjemnie i bezstresowo. Zostawiłem go na tej nodze, ponieważ poziomuje go ona i pozwala szybko i bezproblemowo wytrasowac linię wodną, a że wsadzę go w kisiel, wyprowadzenie idealnie kilu lata mi niskim kalafiorem WIN-WIN. To by było na tyle w kwestii otwierającej salwy..... Edytowane wczoraj o 13:41 przez Szydercza Gała 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano wczoraj o 17:12 Share Napisano wczoraj o 17:12 (edytowane) Jak powiada pismo: I powróci syn marnotrawny na uONO prawdziwego modelarstwa, jako ta KOZA PRZY DZBANIE stojąca. A wyznawcy rdzy, szlamu i dorsza radować się będą. Raduję się tedy i ja! Zwłaszcza, że takie inicjatywy warto promować (i dobrze, że ciśniesz też na Britku). Nie dość że nasz rodzimy producent i nasza tematyka, to model wygląda przezacnie i cacany. Cieszy, jak ktoś wkłada w projektowanie serducho, a nie odstawia manianę, albo proformę (jak powiadał znajomy ksiądz). Ten boxart może jest dodawany też jako plakat? Zuch Gała, zuch producent, zuch łajba! A żeby smutno Ci nie było w czas depresyjnych niży znad Atlatyku ciągnących na Waszą wyspę, specjalnie ode mnie dla Ciebie coś w klimacie dalekomorskim. Przed Wami grupa Szkwał, a więc nazwa nawiązująca do boxartu: Edytowane wczoraj o 18:35 przez socjo1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano wczoraj o 18:22 Autor Share Napisano wczoraj o 18:22 Podpisuje się FszystkimY rENcYma Michu. Dawno tej piosenki nie słyszałem, a zaiste powiadam Ci pogoda za oknem taka, że koza przelatuje nad plugawOM mOM siedzibOM mniej więcej co 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu zaleciało dorszem.... więc melduje się na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) Żelastwo dorszem "pachnące" to zdecydowanie bajka nie moja ale że tu cuda i dziwy się będą wyprawiać a i kompania zacna się zbiera to i mnie ten wątek-zakątek omijać się nie godzi. Zaglądać tedy będziemy. Edytowane 10 godzin temu przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Witam Tak dla żywotności - Hel 126 - nr budowy 155 dostarczony jako Gdy - 240 30 marca 1956 - a tu fotki z rejestru zleceń nowychbudów SR Nauta - rejestr dalej istnieje i ma się dobrze :). Widać nawet cenę kontraktową 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi